Taigi nusipirkau dyzelini automobili. Visą gyvenimą važinėjau subenzininiais automobiliais. Ir va iškilo toks klausimas kaip veikia dyzelinio variklio akseleratorius?:D skaičiau daugstraipsnių ir pantačiau vistiek liko daug neaiškumų. Pagal mano supratimą,kuris susiformavo tik šiandien:D(tikriausiai klaidingas) Dyzelinio variklio akseleratorius veikia per aukšto slėgio kuro pompą. I pradžiųkuras siurbiamas elektrinio siurblio kuris yra bake ir tada paduodamas į aukšto slėgio siurblį.(kaip supratu šis suskirstytas į dvi dalis. į aukšto slėgio ir žemo) pirmiausia kuras patenka įkrumpliaratinį siurblį.(žemesnis slėgis ir tada nebesuprantu.

selenoidas praleidžia tam tikrą kieki kur į aukto slėgio plundžerinį siurblį ar kaip, ar iš to plundžerinio siurblio koks nors selenoidas praleidžia kurą į purkštukus.(suprantu, kad į siurblį ateina info iš ECU kuris registruoja akseleratoriaus paspaudimo lygį) Prašau pataisyti mane, nes tikrai žinau kad mano nerišliame aprašyme yra daug neatitikimų. Ačiū žmonėms kurie perskaitys ir netingės paaiškinti:)