Nesiruošiu daryti reklamos Neste tinklui, tačiau pasakysiu realią savo patirtį.
2L Hdi. Jau kelis metus kenčiu nuo karts nuo karto atsirandančio trūkčiojimo akseleruojant. Pylant paprastą dyzelį iš Lukoil, Apsaga, Emsi, mašina mėgsta truputį pasikratyti. Su Statoil Miles Plus važiuoja daug geriau, tačiau priėš daugiau nei mėnesį pirmą kartą įsipyliau Neste Pro dyzelino. Dabar įpusėjau trečią baką. Pirmą kartą įpylus ant 20litrų seno dyzelio, važiavimas iškart pasikeitė, užpylus dar kart pilną, vien tik PRO dyzelio, per daugiau nei per 1500km mašina sutrūkčiojo.. mmm du, gal tris kartus!

Ne placebo efektas, ne sapnai, bet reali situacija. Jeigu seniau iš dešimt akseleravimų, bent kokius tris-keturis akseleravimus patrūkčiodavo, tai dabar per pusantro bako (o tai kaži kiek šimtų akseleravimų) buvo vos keli trūktelėjimai.
Hdi purkšukai jautrūs, o mano jau ant ribos, tačiau tokio aiškaus pokyčio tikrai nesitikėjau. Tiesiog kaip diena ir naktis skirtumas pasijuto. Aš žinau, kad daugeliu atveju tai būna placebas, kai žmogus užsipylęs jaučia galios padidėjimą, tylesnį veikimą ir pan, bet mano atveju įrodymas realus, važiuoja visiškai kitaip.
Beabejo nežinau šalutinio efekto, ar tas gėris nesugadins kažko kito, tačiau toliau žadu pilti Pro. Beje įdomu, ar nebus taip, jog variklis pripras prie Pro ir ateityje užpylus įprasto dyzelio, trūkčiojimas dar labiau pasireikš
Beto, kiek esu skaitęs labiausiai Pro dyzelio efektas pastebimas senesniems, pavažinetiems common rail'ams, o mano būtent toks.
Peace