Maniau, jog susilaikysiu ir nesivelsiu į beprasmę diskusiją, bet negaliu ramiai žiūrėti į šmeižtą...
Jau forume mačiau, jog veikėjas įdomus, bet nusprendžiau kiek įmanoma padėti.
Žmogus paprašė kompiuterinės diagnostikos, mėginau telefonu paaiškinti, jog bus kiaura vakuuminė sistema (tipinė šių variklių bėda), bet žmogus baisiai nepatikslus - anot jo, viskas pas jį sandaru. Susitinkam, žinoma, ant gatvės, tik kompiuterį pajungt - rodau jam, jog yra turbinos perpūtimas, sakau, jog bus kiauras vakuumas, jis man vėl akis drasko - tvarkė vakuumus servise, viskas ten gerai. Matau, jog nieko nebus, susirandu varžtą ir užglušinu swirlo kontūrą (glušinti, Ponas Ogi, reikia ne tą žarnelę, kuri eina į swirlą, o vakuumo padavimą... ) ir valio - turbinos slėgis idealiai atitinka užduotą reikšmę. Klientas visvien aiškina, jog čia juodoji magija ir jis netiki tuo, ką rodo kompiuteris

Sedam važiuoti, tikrinti ar neužsidegs anti-pollution fault... Važiuoju aš, važiuoja Ogis, ir, deja, anti-pollution fault neužsidega (net ir pagal Ogį, atjungus ne tą, ką reikia). Mintyse jau keikiuosi, jog iššvaisčiau valandą laiko besivažinėdamas, na, bet bent jau įtikinau žmogų, jog vakuumas tikrai kiauras.
Papasakoju, jog swirlo kontūras kiauras ir dažniausiai šitiems varikliams kiaura būna diafragma. Žinoma norint išsiaiškinti ar kiauros žarnelės, ar diafragma, reikia patikrinti sistemą vakuumometru, bet žmogus atvažiavo tik diagnostikos. Taip pat paaiškinau, jog automobilis gali važiuoti ir be veikiančio swirlo.
Po poros savaičių pilietis skambina, ir aiškina, jog be reikalo nusipirko diafragma, nes kiaura buvo žarnelė, kuri jungiasi į swirlą ir siūlo parduoti savo diafragmą už 15 eurų, nes kitaip visiems papasakos, koks aš blogas meistras

Aš jam paaiškinu, jog aš diagnozavau kiaurą vakuuminę sistemą, pasakiau kuris kontūras kiauras ir paaiškinau, kas dažniausiai jame būna kiaura, taip pat priminiau, jog visas pirktas dalis galima grąžinti pardavėjui per 14 dienų ir atgauti sumokėtus pinigus. Ponas Ogis pasakė, jog aš visvien jam skolingas 15 eurų už sugaištą laiką, arba jis pradės išdykauti forume

Tai pirmas ir paskutinis mano pranešimas šioje temoje. Klientas papasakojo savo pusę, aš savo, tiesa tiesiog neegzistuoja, o bet kokia diskusija neturi prasmės.
Dėkui visiems klientams už pasitikėjimą ir palaikymą, bei visus gerus atsiliepimus

Meistram, žinoma, palinkėsiu mažiau Ogių