Nu, "nutrom čiuju", kad vėl apie tą patį šnekam, bet vėl terminologija juodai skiriasi
Tu šneki apie patį ekonomaizerio veikimo principą, aš apie tai, jog jo parodymai visvien priklauso nuo kompo daviklių veiklos, pagal kuriuos ir dozuojamas kuras. Kas, galutiniame rezultate, ir atsispindi ekonomaizerio parodymuose. Ir kad dvigubas tų duomenų apdirbimas (vienąkart verčiant juos impulsu, kitąkart-ekonomaizerio parodymais) visvien duoda savas paklaidas netgi idealiai veikiant visiems davikliams. O užtenka nors vienam davikliui duoti paklaidą (kad ir greičio-dėl padangų aukščio), ir ekonomaizeris jau rodo visiškas pievas. O dar yra ir faktorių, kurių davikliai nefiksuoja, bet kurie turi įtakos sąnaudoms, kad ir purkštukų susidėvėjimas pvz.
Tai ir tvirtinu, kad laikyti ekonomaizerio parodymus tiksliais-tuščias darbas

Šiandien gal jis rodo ir tobulai, o rytoj jau gali pjauti grybą ir ant poros litrų. Kad ir daviklių duomenys-jie kažkiek priklauso netgi nuo aplinkos temperatūros, ir visiškai tikslu jais vadovaujantis tikrai nebus. Čia jau gryna teorija, bet kad ir praktika rodo, jog ekonomaizeriai tiksliai nerodo
Jei suspausti mano mintį, tai ji skamba taip:
tai, kad ekonomaizeris rodo labai tiksliai ( pvz. 100g tikslumu),
yra greičiau laimingas atsitiktinumas, nei taisyklė. Todėl į nusiskundimus "pas mane daug ryja-kompas taip rodo" aš nelinkęs rimtai žiūrėti