WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 04 2025, 21:02

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 84 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Sau 12 2010, 14:19 
Atsijungęs
Pastovusis

Na buvau pas dar viena meistra nuvaziaves, tai sako tas tavo "tuk" tikrai neis variklio tera, sako kazkur tarp salono ar koks ledas susales baladojas, ar koks varztas po remontu uzkrites ar kazkas. Biskeli nuramino :)
Reikes ieskot slieku.
Dekui visiem uz pagalba.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 12 2010, 15:21 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Liveris rašė:
Na pas mane mazasis skyvas prisisuka prie didziojo skyvo, bet kai buvau atsukes jie neatsiskyre, zinoma ten as ju nedauziau nelauziau, jei itariu prikepe kaip reikiant. Na kazkas tokio:
Paveikslėlis

Būtent, atsuki tuos keturis varžtus ir mažasis nusiima (stuktelk su kokiu mediniu daiktu), o didelį laiko centrinis varžtas kuris atsisuka su didele jėga užfiksavus smagratį. Būtent tas didysis ir mėgsta prasisukinėti, jį ir tikrink. Ir tas tuk būtent ir gali eiti išjo staigiai kintant apsukoms ir prašokant škyvui.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 12 2010, 15:35 
Atsijungęs
Pastovusis

Na kazkaip sunkiai issivaizduoju, nes juk ant to didziojo skyvo yra shplintas, kuris ji ir laiko. O atsukus tuos 4 varztus man niekas nenusieme, na zinoma as jo nekaliau kaip siulot, bet prie progos reikes pabandyt.
Na tas "tuk" labiau pasigirsta is virsaus, vos ne is kolektoriaus ar voztuvu dangtelio.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 12 2010, 23:59 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Liveris rašė:
Na tas "tuk" labiau pasigirsta is virsaus, vos ne is kolektoriaus ar voztuvu dangtelio.

Puiki proga pasitikrinti variklio pagalves :) . Kaip tik šiandien turėjau vieną tokį; su išsinėrusia viršutine pagalve... "Tuk" irgi būdavo ne pastoviai, o tik kurį laiką po dešinio posūkio :D .
Nu neprispėliosim inetu; jei ne škyvas, ne diržai ir ne pagalvės, kitų navodkių vargu ar čia rasi. Klausyti reikia; tada galima kažką paspėlioti ir daugiau, bet tai visvien geriausia yra spręsti vietoj.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 13 2010, 08:56 
Atsijungęs
Pastovusis

Na pagalve buvau nuemes kai itempinau dirza, gali buti variantas, kad kazko stipriai nepriverziau, reikes savaitgali parsiziuret viska.
Dekui visiem uz spelliojimus ;)

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 13 2010, 10:06 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Patikrink suveržimą pasaginės pagalvės su kronšteinu jei tokia pas pūgą yra (šalia pagrindinės tepalinės). Man buvo toks bajeris kad jį buvau pamiršęs užveršt, tai budavo stuktelėjimas kai atleidi arba paspaudi gazą, bet kaip suprantu pas tave tuksi ir dirbant ant laisvų :roll:

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 13 2010, 10:39 
Atsijungęs
Pastovusis

Na labiau tai girdisi kai spaudi-atleidi gaza, labiau atleidziant, ir dar itariu kazkur vienas varztukas dingo per remonta, reikes viska atidziai apsiziuret.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 13 2010, 12:18 
Atsijungęs
Pastovusis

NU va radau "tuk" saltini :) Stipriai suemus uz kolektoriaus ir varikli pastumdzius pirmyn atgal, kazkur pradeda dauzytis salia vairo pagalves isilginis stabilizatorius, na toks kur prie variklio sukasi ir ant pagalve, ir dar i sona ir prie kebulo, reikes viska nusiimt pasiziuret ka as ten netaip galejau prisukt.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 16 2010, 19:20 
Atsijungęs
Pastovusis

Radau "tuk"saltini, pasirodo atsisukes variklio pagalves, isilginis varztas, vakar suverziau viskas dingo.
Dabar kita beda, vakar siandien vaziavau apie 500km ir temperatura terodo ~80-81 laipsni, kelis sykius tik buvo pakilus iki ~87laips. kai paspaudziau 130 km/h. Siandien parlekes po 200km, patikrinu radijatoriu, iki vidurio tik siltas, apacia visa salta. Isvada neatsidaro termostatas. Cia taip ir turi buti prie tokiu salciu -12-16 ir tokiu greiciu 100-120 km/h, ar vis del to keisti termostata?

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 16 2010, 21:28 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Liveris rašė:
patikrinu radijatoriu, iki vidurio tik siltas, apacia visa salta. Isvada neatsidaro termostatas.
O ar neišsivystė išvada, kad gal arba antifrizo trūksta (gal užorinta sistema?), arba kad gal radiatoriaus viršus tik užkalkėjęs ir neperduoda šilumos; gal kas ligi tavęs pusę limono susuko vien ant vandens?... :roll:
Nesakau, kad negali būti kaltas vien termostatas, bet tai pirma pasitikrink ir primityvesnius variantus.
Pas 2.1TD termostatą pakeisti- tai ne pas C2 pavarų dėžę... :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 16 2010, 22:20 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Cituoti:
iki vidurio tik siltas, apacia visa salta. Isvada neatsidaro termostatas. Cia taip ir turi buti prie tokiu salciu -12-16 ir tokiu greiciu 100-120 km/h, ar vis del to keisti termostata?

Nu o gal reik pirmiau pasigilinti į sistemos veikimą prieš darant išvadas? Tarkim neveikia termostatas, t.y. jis neatsidaro - nu ir kas tada? tada užkaista motoras ir chana, radijatorius tame nė prie ko. Kitas variantas termostatas strigo kažkokioj pusiau atviroj padėty - tada variklis ilgai nepasiekia darbinės temp, o trasoj ji pradeda kristi. Čia gi 80-82C yra normali darbinė 2.1TD temperatūra. O kas tame nenormalaus kad radiatoriaus viršus, į kurį ir paduodamas antifrizas iš motoro yra karštas, o apačia iš kurios išeina atvėsintas antifrizas yra šalta? :roll: Vienintelė protinga išvada kad per radijatoriu teka pakankamai mažas srautas, nu ir ka? Ar tai trukdo kam gyvent? :roll: Man tai rodo tik į tai, kad termostatas dirba savo darbą.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 16 2010, 23:18 
Atsijungęs
Pastovusis

Na radiatorius kai buvo silta, budavo po keliones visada siltas, esu tikrines ne viena syki ir temp tada laikydavosi, ~83-87 laips, na arti vidurio, o kai paspaudavau 110-130km/h, tai laikdavosi ~87-88 laipsn.
Del vandens, tai galima sita versija atmesti, nes sita puga turiu 2,5m. ir nusipirkes buvau pakeites ausinimo skysti. Del jo normos, atsukus bakelio kamsti, ten matosi vidury jo toks kaip pailgas geleziukas, tai dazniausiai buna iki jo vidurio, o dapilineju iki jo virsaus (geleziuko, ne bakelio), bet po kurio laiko, jis vel nusenka iki vidurio ir maziau nekrenta.
Tai kokia isvada, termostato nekeist?

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 17 2010, 12:21 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Viskas mano galva ten norma su tuo termostatu, ir su aušalo lygiu. XM'e jis iri iki vidurio to geležiuko visada pakrenta. Šiaip pas 2.1 xm'ą bent pas mane laikosi 80-82C temp. Aukščiau kyla tik prie karščių. Realiai pačio daviklio paklaida ne retai siekia ~5C.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 18 2010, 16:25 
Atsijungęs
Pastovusis

Liveris rašė:
Na radiatorius kai buvo silta, budavo po keliones visada siltas, esu tikrines ne viena syki ir temp tada laikydavosi, ~83-87 laips, na arti vidurio, o kai paspaudavau 110-130km/h, tai laikdavosi ~87-88 laipsn.
Del vandens, tai galima sita versija atmesti, nes sita puga turiu 2,5m. ir nusipirkes buvau pakeites ausinimo skysti. Del jo normos, atsukus bakelio kamsti, ten matosi vidury jo toks kaip pailgas geleziukas, tai dazniausiai buna iki jo vidurio, o dapilineju iki jo virsaus (geleziuko, ne bakelio), bet po kurio laiko, jis vel nusenka iki vidurio ir maziau nekrenta.
Tai kokia isvada, termostato nekeist?

Manau kad nekeisk.
Pas mane irgi tas pats darosi, labai ilgai tenka pavaziuot (apie 20-30 km) kol variklis isyla iki darbines temperaturos. Galvojau jog termostatas siek tiek neuzdaro, bet pasirodo su juo viskas tvarkoje (kol kas nepatikrinau prie kokios temperaturos atsidarinejo). Gal tik kazkek darbine temperatura pakilo. Kaip ir pas tave radiatoriaus virsus tik truputi drungnas tebuna. Iseitu taip jog termostata be reikalo keiciau.

+37068603652

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 19 2010, 21:56 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Ekspertas rašė:
tas darosi, labai ilgai tenka pavaziuot (apie 20-30 km) kol variklis isyla iki darbines temperaturos.
Bratka, o negi rimtai tau niekad nekilo mintis, kad gal arba su aušianke, ar bent su degimo kampu kažkas ne taip? :roll: . Nes čia jau nebe klinikinis; čia jau reanimacinis atvejis. Taip neturi būti jokiu atveju, jei su mataru/aušinimu viskas būtų bent jau daugmaž gerai. Stebiuosi, kaip ten per šalčius pavyksta užsikurti.

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 84 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 6 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007