Jei man kas nors savo laiku butu apsiemes sia problema bandyti isspresti, buciau ir iki Maskvos numynes
Oras gal irgi gali buti priezastis, bet kazkaip tam logisko paaiskinimo nelabai randu, na nebent tai, kad siurblys gaudydamas ora ipurskia per maza degalu kieki kuris paprasciausiai neuzsidega suspaudimo fazeje - bet cia man kazkas ne to, nes specialiai padavus oro i sistema variklis nesipurto ir nedumija. Jei daugiau oro gauna tai pasokineja apsukos ir uzgesta ramiai.
Reziumuojant investiciju prasme tikrink tokiu prioritetu:
1.zvakes (nieko nekainuoja tik truputi laiko jei Lucas ir daugiau nei truputi jei Bosch).
2. Oras sistemoj (reikes nusipirkti skaidrios slangos smota)
3. Degimo paankstinimas, jei nori buti tikras reikes kreiptis i daktarus ir moketi $. Galima ir paciam pasitikrinti bet...
4. Kompresija - labai mazai tiketina
Beje savo laiku apvaziavau ne viena dyzelista su sia problema - bet visi kaip vienas purtesi sio darbo. Kazka myke, tryne - oras, kamapas, kompresija, linkes svaistiklis, pradeges voztuvas ir t.t Ne is vieno isgirdau tai, kad cia situ varikliu gamykline beda ir nieko cia nepadarysi. Pats maciau gana daug, gal kokius 7 is 10 motoru, kurie turedavo sia yda. Net mano buvusi Xsara 2.0HDI prie -15 paspurtydavo mazumele. Buvau beveik patikejas kad tai neisgydoma prancuziska liga kaip ir galines pakabos bildesys hidrocitruose
Man asmeniskai atrodo, kad tokiu metu PSA dyzeliai siaip yra liuks ir techniskai stipriai priekyje tuometiniu konkurentu, bet tuo paciu ir gana jautrus techniniu parametru nukrypimams nuo normu. Gali buti kad viskas susideda i kruva - degimo kampas siek tiek nevietoje, nepilnai veikia ankstintuvas, netolygiai kaista senos zvakes, 2-3 bar. mazesne kompresija viename kitame cilindre, vienas kitas oro burbuliukas plius kaip Proffanas sako pasedes siurblys - vat jums stai ir prasom.
Beje kampa reguliavau patartas protingo dyzelisto pagal dinamika, duma, garsa, o ne pagal kataloga. Pagal kataloga totalus gaidys gaunasi - kuriasi dar prasciau, trauka prastesne ir dumyja kaip garvezys. Isvada - katalogo duomenys 350kkm prabegusiam siurbliui...
O pakrapstyt toki pacienta butu idomu, gal kokiu desningumu pavyktu nustatyti