WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 14:50

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Xantia temperatura
StandartinėParašytas: Bal 07 2008, 19:04 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Sveiki,turiu xantia 2.1TD ir kazkaip pastebejau jog variklio temperatura mano manymu per maza,normaliai vaziuojant laikosi 71C ir tepalas 60C. pagainiojus pakyla iki 75 ir isijungia ventiliatoriai visu pajegumu ir dreba visa masina :D ziema i temp nekreipiau demesio,o kai atsilo orai pradejo dazniau temperatura pakilt iki 75 ir jau baigia ventiliatoriai isuzt galva :evil: servise sake kad turetu buti 85 normali temp sio variklio.Susiradau manuale kurie yra saugikliai ventiliatoriu ir juos atjungiau(manualas olandu kalba,todel nlb supratau bet parasyta motorventilator ar pan). Atjungus juos temp visvien laikosi 71,bet per kamscius pakyla iki 80-82 ir pradeda veikt ventiliatorius vistiek nors turetu but atjungtas :shock: o siaip kai temp zemiau 80 jis lengvai sukasi visad..kodiskes nenaudoju. Ar gali cia but kaltas termostatas??jei butu visiskai atsidares tai variklis visai nesilltu,o jei atsidares tai uzkaistu.ar imanomas variantas jog jis tam tikroje pozicijoje uzstriges???HELP arteja vasara :idea:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 07 2008, 19:17 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Ir termostatas kiauras, ir ventiliatoriaus paleidimo daviklis ar relė kvailioja...

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 07 2008, 19:30 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

o kurioj vietoj galiu rast ta ventiliatoriaus paleidimo davikli ir rele??

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 07 2008, 19:39 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Sveiki, nezinau ar cia beda ar ne, bet mano xantijos temperatura nepastovi :?: Kai normaliai vaziuoju rodo apie 80 laipsniu, pavazinejus mieste silta diena pakyla virs 90 laipsniu, isvaziavus ant tiesiuju vel pakrenta ....
Ar cia normalu???
Kokia darbine xantiju temperatura ir nuo kada isijungia ventiliatoriai?
Dar norejau paklausti, kur randasi temperaturinis daviklis kuris paleidzia ventiliatorius (gal jis rudas...)?
Xantija 2.1td su kondicionieriumi.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 07 2008, 20:08 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Konstantinas rašė:
Kai normaliai vaziuoju rodo apie 80 laipsniu, pavazinejus mieste silta diena pakyla virs 90 laipsniu, isvaziavus ant tiesiuju vel pakrenta ....
Ar cia normalu???
Normalu, jei tikrai būna bent 80C , o ne 70C. Kad kamščiuose temperatūra pakyla-normalu. Svarbu, kad ventiliatoriai laiku sudirbtų. Dėl viso pikto pasitikrink antifrizo lygį; gali puslitriuko ir trūkti.

Daviklis turėtų būti rudasis. Įjungęs degimą, atjunk jo fyškę; ventiliatoriai turėtų pradėti suktis be perstojo.
Forume apie tai tikrai šnekėta. "Paieška" lango viršuje.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 07 2008, 20:15 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Vytius rašė:
Kurioje vietoje yra tas rudas daviklis??ant termostato???
Ant kolektoriaus. Stovint priešais variklį (mašiną), dešinėje jo pusėje viršuje.
Termostatas šame variklyje tokioje vietoje, kad tu apie ją nė nenori žinoti :lol: .

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 07 2008, 20:33 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
Ant kolektoriaus. Stovint priešais variklį (mašiną), dešinėje jo pusėje viršuje.

Tai gal tas daviklis ir jungineja vetiliatorius :?:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 08 2008, 19:41 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
http://www.citrina.lt/phpBB2/search.php
2.1TD variklis tas pats, kur ir XMuose.

Taip toks pats :D Bet niekur neradau kad tiksliai butu nurodyta kuris daviklis ijungia ventiliatorius, net meharyje man neatsake :roll: Cia panasi tema kaip ir neuzgesimas xantijos po degimo isjungimo apie 5 s :?

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 09 2008, 09:59 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
Geriau būtų pačiam nesihemorijnt su tokiais darbeliais, o patikėti juos specams (kad ir Rolandui pas Alvydą), bet jei taip degi entuziazmu ką nors supartačyt, arba pakankamai gaudaisi el.schemose- pajunk mane prie savo skaipo; atpūsiu schemas. Kurias, šiaip jau, per tas dienas vietoj skundimosi ir pats inete galėjai senai susižvejoti :roll: .

Schemas visas turejau dar pries xantijos pirkima :) , gaudausi jose normaliai :wink: , bet man labiausiai rupi suzinoti nuo kokios temperaturos pas mane isijungia ventiliatoriai, nes kai buvo temperatura uzkilusi virs 95 laipsniu jie neisijunge :? O gal skydelyje "pievas" rodo...zinau kiek remontai kainuoja-norisi apsidrausti, gi vasara arteja :!:
P.S.: Kas yra "bitronas" :?: (8010 Блок управления температурой воды) :wink:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 09 2008, 15:00 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

proffanas rašė:
Konstantinas rašė:
man labiausiai rupi suzinoti nuo kokios temperaturos pas mane isijungia ventiliatoriai
Jei manyti, kad bus kaip pas XMą, pirmas greitis turėtų įsijungti esant 92C (jei su klima-prie 90C), antras- 97C (su klima 101C). Variklis tas pats, tai ir duomenys turėtų būti vienodi ar bent su minimaliu skirtumu :roll: .

Tai reiskias pas mane ventiliatoriai nesuveikia, jei prietaisu skydelyje gerai temperatura rodo :cry: Nors nuemus fiske nuo rudo daviklio pradeda veikti ventiliatoriai :roll:
P.S.: Ar kai kondicionieriuje nera slegio ventiliatoriai taip pat nepradeda suktis ijungus konddicionieriaus knopke :?:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 11 2008, 20:29 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

tai va,galiu papasakot linksma istorija :D Nusipirkom citroen C5,bevazinejant pastebejom kad variklio temp rodykle guli ir nesikelia,galvojom sugedo,teks ieskot slieku,bet atejo mintis igalva,galbut reik pasiziuret kaip termostatas laikosi.Viena grazia sauleta diena nuvaziavau i garaza,atsisukau viska ten ir is balos antifrizo istraukiu termostata kurio nera,likus tik jo galva su tarpine :shock: is pradziu sunerimau,kodel taip padaryta,nes matesi kad buvo nupjauta viskas,bet poto pagalvojau jeigu istatysiu termostata ir viskas bus ok tuomet saunu.As nieko nelaukes ji istaciau ir iskart puoliau ziuret dacika,ogi jis puikiai veikia ir temp gera,apsidziaugiau 8) siandien pribrendo reikalas susitvarkyt savo xsiusa,nes rode tik 70 laipsniu :evil: vel atsisuku ta galva po kuria slepiasi termostatas,o ten randu isvis tik tarpine,nu galvoju py.... kokio velnio nededa jie termostatu :?: :?: :idea: taigi as ji idejau ir vaziavau i miesta per kamscius,aisku antifriza irgi sutvarkiau vsa tvarkingai.pakilus temp iki 80 isijunge ventiliatoriai ir atrode kad sedziu belaruse(traktoriuje) :shock: valanda prasibasciau kol isuze galva ir beveik jau buvau pradejes keiktis :twisted: bet grizes namo atsiminiau jog buvau isemes du saugiklius"moteurventilator",staigiai juos istaciau ir dabar ritaisi kaip uoga,jogiu ten nereikalingu ventiliatoriaus veiksmu nebera 8) patenkintas :D

Dar klausimas: pas ka galeciau issikratyt vaziuokle?nes priekyje ne viskas tvarkoje,noretusi kad apziuretu koks citroligonis,o su VEHO tikrai kolkas nenoriu draugaut..Is anksto dekui uz patarimus :)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Bal 14 2008, 10:39 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Cia prie to pacio......

Kiek turetu buti temperaturos xantia2 98metu su 1.9td varikliu???atsimenu kai domejausi tai buvau rades termostatus dvieju rusiu,vienas 83C kitas 91C kuris pagal viska turetu buti???kaip mano pirmojoje xantijoje buvo tai jis atsidarydavo kai budavo virs 80C(buvau idejas ta pirmos rusies 83C) o kaip su X2??? :roll:

o klausimas kilo kokios rusies termostata det, tik del to ,kad X1 temperaturos skale(skydelyje) per vidury yra 80C, o va X2 per vidury jau 90C.
Vakar teko pasivezinti su pezu 406 hdi o pas ji visada temperatura laikosi 90C(per paty viduriuka skales) :idea:

aciu :wink:

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume