WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 16:58

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 21 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1 2 Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Sau 24 2010, 17:38 
Atsijungęs
Naujokas

Sveiki,

Siandiena neuzsivede ir mano traktoriukas :bum:
Kol budavo iki -15 tai dar uzsivesdavo po ilgesniu starterio pasukimu, bet kai siandiena paspaude iki -22 tai tik suka ir nekimba.
Norejau paklaust gal kas keitet C5 2.2 HDI pakaitinimo zvakes?
Ir ar galetumet nupasakoti kur jos randasi, nes buvau nuo virsaus nuemes apsauga tai nemaciau panasaus i zvakes :D
Ar sunkus priejimas/pakeitimas ju?

Dekui

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 24 2010, 18:43 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

O tikras, kad saliara neuzsalo?

C5 II V6 APD by Carlsson

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 24 2010, 19:16 
Atsijungęs
Naujokas

Na is statoil buvo pilta nezinau, ir filtrai buvo neseniai keisti pries koki mesnesi
bet kai pakroviau akuma vistiek uzkuriau, bet po laibai ilgo sukimo

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 25 2010, 09:24 
Atsijungęs
DUK moderatorius
Vartotojo avataras

Nu matai, vis dėl to užkūrei :) Pas man variklis toks pat. Aš irgi, pradžiai akumą nusodinau, po to, po krovimo ir po ganėtinai ilgo sukimo, užkūriau (nespėjo akumas nudusti antrą kartą). Taigi nemanau, kad saliara. O pakaitinimo žvakės.. :lol: Jos į variklio bloką įsisuka iš salono pusės. Priėjimas tarp jų yra tarp pertvaros (į saloną) ir bloko. Man kai pirmą kartą jas parodė, tai su tokiu veidrodėliu ant pagaliuko, nes plika akimi sunku pamatyti. Apie keitimą jau nebekalbu... Jei pats keisi - sekmės ;)

P.S. Girdėjau šnekant, kad norint pakeisti viena žvakę (tą, kur arčiausiai vairuotojo), reikia "prikelti" turbinos kolektorių (jei teisingai pavadinau detalę). Žo, viens vargas su tais prancūzais :D

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 25 2010, 11:30 
Atsijungęs
Naujokas

Nu jo paguodei mane :bum:

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 25 2010, 15:40 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Ne su prancūzais, su naujom mašinom...

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96
Ex: 3BX, 2ZX, C5 I, Xantia, Audi 80

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 26 2010, 09:31 
Atsijungęs
Senbuvis

Nu ash vakar prie -22 nors ir labai sunkiai bet uzhbirbinau. Bet visgi nusprendziau pasitikrinti kaitinimo zhvakes. Pasirodo visos 4 negyvos. Servise tokiom :shock: akim pazhiurejo, kaip ash ishvis uzhsikuriau. Nu tai palikau keisti, tikiuosi shian pasiimti, nes jei sinoptikai shy kart nesumeluos - ryt ish ryto vel bus proga ishbandyti ar gerai viskas veikia.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 26 2010, 12:13 
Atsijungęs
DUK moderatorius
Vartotojo avataras

Na, papasokosi kiek pinigų pailkai už žvakes, kiek už keitimą ;) O kad užsikūrei tai... akumas pas tamstą gal geras ;) Maniškis tai taip šeipsau, šeipsau...

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 26 2010, 21:13 
Atsijungęs
Naujokas

sadat rašė:
Sveiki,

Siandiena neuzsivede ir mano traktoriukas :bum:
Kol budavo iki -15 tai dar uzsivesdavo po ilgesniu starterio pasukimu, bet kai siandiena paspaude iki -22 tai tik suka ir nekimba.
Norejau paklaust gal kas keitet C5 2.2 HDI pakaitinimo zvakes?
Ir ar galetumet nupasakoti kur jos randasi, nes buvau nuo virsaus nuemes apsauga tai nemaciau panasaus i zvakes :D
Ar sunkus priejimas/pakeitimas ju?

Dekui

Sveiki. Teko man jau du kartus pasikeisti tas zvakes. Pirma karta padejo draugas (su ilgais pirstais). Antra karta keisdamas su priejimu nebuvo problemu nes pirma nuemiau Egr voztuva ir oro padavimo vamzdi nuo turbinos. Prie progos pravaliau ta voztuva ir vamzdi nuo jo, nes buvo gerokai apsineses suodziais.
Jai dar nepasikeitei, galiu pagelbet. Seip nieko sudetingo, tik laiko reikia nemazai (man uztruko apie 2val.) ir raktu su galvutem.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 27 2010, 08:34 
Atsijungęs
Naujokas

As vakar skambinau i Autolaguna uzsiprase uz darba 253lt, uz zvakes po 66 kazkokio gamintojo, o uz orginales zvakes po 92 lt

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 27 2010, 08:36 
Atsijungęs
Naujokas

DasI rašė:
Nu ash vakar prie -22 nors ir labai sunkiai bet uzhbirbinau. Bet visgi nusprendziau pasitikrinti kaitinimo zhvakes. Pasirodo visos 4 negyvos. Servise tokiom :shock: akim pazhiurejo, kaip ash ishvis uzhsikuriau. Nu tai palikau keisti, tikiuosi shian pasiimti, nes jei sinoptikai shy kart nesumeluos - ryt ish ryto vel bus proga ishbandyti ar gerai viskas veikia.

Kur tikrinai ir kiek kainavo?

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 27 2010, 15:13 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

mehary klausiau zvakes po 35lt eyquem firmos

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 27 2010, 16:00 
Atsijungęs
Senbuvis

Zhvakes Bosh - 59Lt x4 - nenorejau su "kaukolem" prasideti, sheip zhinoma tikiu, kad tokius pat Boshus galima ir kazkiek pigiau gauti.
Pagooglijes dargi radau: ebejuje pasirodo komplektu x4 tokiu Boshu yra buve uzh 30GBP su parsiuntimu...
Darbas yvertintas sekanchiai: 72.6 * 1.9val = 138Lt

Beje su naujom zhvakem shian uzhsikuriau nesunkiai, bet nutiko kitas durnas dalykas, spejau nusigramdyti langus ir nuvazhiuoti ~800m iki darzhelio, nu ir gryzhus kurti, greichiausiai starterio reles kontaktai prishalo/prikepe - gavau lupti akumo klemas, bo starteris sukosi ant laisvu net ir ishjungus degima. Po to dar nemazhai kart meginau uzhmesti klema - niekas nesikete - starteris sukosi kaip pasheles. Ishsikviechiau trala, ir kai tralas atvazhiavo - prireike elektros, kad ish "P" i "N" automata perjungti - ka jau darysi tegul sukasi tas starteris - nes kitaip ant tralo nelabai. Nu ir uzhmetus klema - starteris suktelejo ir paleido. Tada imechiau i "N" ir pameginau kurti - uzhsikure ish puses pasukimo. Nu tai padekojau tralistui uzh "gera aky" ir palikau mairony.
Dabar speju tik laiko klausimas kada tai vel pasikartos - kolkas meginsiu tempti, ir jei nepasikartos, tai gal pats prisiruoshiu startery ishsilupti kai oras atshils...

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 27 2010, 16:03 
Atsijungęs
Senbuvis

sadat rašė:
Kur tikrinai ir kiek kainavo?
Tikrinau ACS'uose, man kainavo 29Lt.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 27 2010, 18:13 
Ir as šį sekmadienį neužvedžiau savo C5. Nors pirmają salčio bangą prieš savaitę atlaikė (-14-17). Bet įtariu ne del pakaitinimo žvakių, o del lėvo diz kuro, nors ir Uno X. Akumas naujas, filtrai, tepalai katik keisti (pries 5Kkm).
Tai va, kip viskas buvo,
Šestadienis -17 laipniui. užsivedu is kelinto karto (su pakaitinimu ir keliais purptelėjimais). Visą rytą važinėju po parduotuves. Po pietų apie 15 val. pastatatau kieme.
Sekmadienį apie 11 val. Kompas rodė -21. Šildžiau, šildžiau (spiralė ant tablo degė ilgiau nei įprasta), sukau .. keleta kartų tokia procedūra kelis kartus per dieną (akuma parsinešiau sušilti bet nekroviau), popiet vėl bandau - kol akumas nuduso ir imobilaizeri atjunginėjo.. Į darbą nereikia -palikau iki pirmadienio (akumas irgi likomasinoje),
Pirmadienis rytas -16. Neužsiveda. Neuzteko pavargusio akumo, net su Colto (benzas) 52Ah nepasuko normaliai - o gal per daug klampus kuras buvo? Popiet nuo "Berlingo" akumo prisirukėm" - 14 laipsniu . Sukom sukom su didėjančiai purptelėjimais, - bet tol kol neužvedėm berlingo, neužsivedziau ir C5. Reiškia davėm daugiau srovės galios starteriui.
Nuvažiavau į darbą, vakare - namo. Tiesa, vakare prisipyliau pilna baką (tiksliau puse buvo iki pilno) Nestes Arktinio dyzelio (iki -32), nes prisiklausiau "protingų" patarimų ir nutariau nuo paprasčiausių pradėti.
Antradienis - 15, uzsivedu normaliai. Iš pirmo-antro pasukimo.
Trečiadienis (šiandien) - 23 laipsnių, užsivedu su keliais pašildymais ir keliais purptelėjimais iš kokio 7-8 karto. Akumas nenuduso, nors sukti teko keletą kartų ir ilgai. O tas pats Coltas (benzas 1,6) neuzsivedė net nuo mano prikurkes, teko tampyti.

Tai tokia reziume, kad kalčiausias kuras. Prie -23 Arktinis dyzelis nesustingo, starteris suko lengviau ir greičiau. Del kompresijos nežinau. Akumo nekroviau (naujas, 74Ah, 580). Del pakaitinimo žvakių - rugsėjo mėnesį diagnostika rodė OK, dabar -nežinau. Išvados -pradžiai bandyk keisti kuro tiekėją ir akumą.

Į viršų

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 21 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1 2 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 5 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti: