Sveiki yra bėdų su mano CITROENu (C5 2002 m. 2,0 HDI 80 kW mechaninė pav. dėžė) -neužsikuria prie -15 C laipsnių (prie -7 jau sunkiai kuriasi). Starteris sukas, kuro siurblys lygtais girdisi kaip dirba žvakes kaitina o griebti nei trupučio nenori. Akumuliatorius apynaujis stovi, žvakės geros, dyzelinas iš NESTE. Ta bėda pas mane nuo pat mašinos įsigijimo (nuo 2007 metų). Bet kol nešaltos žiemos buvo tai nelabai ir kliudė kai per žiema neužsikurdavo kokius 2-3 kartus, o šiemet…
Kadangi pats apie mašiną išmanau tik pagrindinius dalykus tai taisyti šitą ligą bandžiau CITROEN aptarnaujačiuose servisuose (pas mus Šiauliuose jie 2). Taigi kai nepasikūrė, palaukiau vieną dieną, orai atšilo iki -10 C užkūriau mašiną ir nuvažiavau į servisą. Po meistrų patikrinimo nebuvo rasta jokiu gedimų, atseit viskas gerai veikia ir neranda gedimų taigi reikia atvažiuoti kai bus šalta ir ji nesikurs. Sulaukęs kai vėl atšalo iki -15 C pasisamdžiau evakuatorių ir nutempiau į servisą. Po 2 parų iš serviso skambino ir vėl jokių gedimų - viskas gerai . Į klausimą kodėl nesikuria man buvo atsakyta, kad taip tiems HDI pasitaiko net katik nuo konvėjerio nuriedėjusioms mašinoms.
Manęs toks atsakymas netenkino ir kitą dieną (kai ir vėl neužsikūriau ) mašina buvo gabenama pas kitą CITROEN atstovą kurie pralaikė 3 paras mano mašiną ir atseit sutaisė mano gedimą (neateidavo srovė iki pakaitinimo žvakių). Bet per tas 3 paras truputuką atšilo ir patikrint ar tikrai padėjo ju taisymas ar ne, nebuvo galimybių. Bet kai vėl atšalo už keletos savaičių man vėl neužsikurdavo mašina. Nuvažiavus į servisą po dienos paiešku ir vėl nieko nerado ir motyvavo, kad taip tiems HDI būna. Tai buvo praeitais metais.
Paskaitęs forume panašių bėdų neradau tai norėčiau išgirsti pamastymų ir patarimų ką man daryti ar ištikrųjų čia gamintojo gamybos klaida su kuria taip ir teks susitaikyti?.. O gal vis tik yra galimybių sutaisyti?