WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 06 2025, 00:33

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 6 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Neužsikuria HDI prie -15C
StandartinėParašytas: Sau 25 2010, 20:41 
Atsijungęs

Sveiki yra bėdų su mano CITROENu (C5 2002 m. 2,0 HDI 80 kW mechaninė pav. dėžė) -neužsikuria prie -15 C laipsnių (prie -7 jau sunkiai kuriasi). Starteris sukas, kuro siurblys lygtais girdisi kaip dirba žvakes kaitina o griebti nei trupučio nenori. Akumuliatorius apynaujis stovi, žvakės geros, dyzelinas iš NESTE. Ta bėda pas mane nuo pat mašinos įsigijimo (nuo 2007 metų). Bet kol nešaltos žiemos buvo tai nelabai ir kliudė kai per žiema neužsikurdavo kokius 2-3 kartus, o šiemet… :(
Kadangi pats apie mašiną išmanau tik pagrindinius dalykus tai taisyti šitą ligą bandžiau CITROEN aptarnaujačiuose servisuose (pas mus Šiauliuose jie 2). Taigi kai nepasikūrė, palaukiau vieną dieną, orai atšilo iki -10 C užkūriau mašiną ir nuvažiavau į servisą. Po meistrų patikrinimo nebuvo rasta jokiu gedimų, atseit viskas gerai veikia ir neranda gedimų taigi reikia atvažiuoti kai bus šalta ir ji nesikurs. Sulaukęs kai vėl atšalo iki -15 C pasisamdžiau evakuatorių ir nutempiau į servisą. Po 2 parų iš serviso skambino ir vėl jokių gedimų - viskas gerai . Į klausimą kodėl nesikuria man buvo atsakyta, kad taip tiems HDI pasitaiko net katik nuo konvėjerio nuriedėjusioms mašinoms.
Manęs toks atsakymas netenkino ir kitą dieną (kai ir vėl neužsikūriau ) mašina buvo gabenama pas kitą CITROEN atstovą kurie pralaikė 3 paras mano mašiną ir atseit sutaisė mano gedimą (neateidavo srovė iki pakaitinimo žvakių). Bet per tas 3 paras truputuką atšilo ir patikrint ar tikrai padėjo ju taisymas ar ne, nebuvo galimybių. Bet kai vėl atšalo už keletos savaičių man vėl neužsikurdavo mašina. Nuvažiavus į servisą po dienos paiešku ir vėl nieko nerado ir motyvavo, kad taip tiems HDI būna. Tai buvo praeitais metais.
Paskaitęs forume panašių bėdų neradau tai norėčiau išgirsti pamastymų ir patarimų ką man daryti ar ištikrųjų čia gamintojo gamybos klaida su kuria taip ir teks susitaikyti?.. O gal vis tik yra galimybių sutaisyti?

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 25 2010, 22:20 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Patikėk- gamintojas čia ne prie ko... Čia šiaip kažkur bugas sėdi. Ir jei tave tas paguos, taip nutinka ne tik mersams ar citrams, bet ir lancioms bei dacioms. Populiariausia problema- kažkur nusilankstęs laidas, arba tik šaltyje pradingstantis kontaktas. Bet tai problemos šaknų paieškos dažnai užtrunka ir porą šaltų savaičių, kai mašiną tenka šildyt/šaldyt (nors po metų paieškų, tokie terminai tavęs nebeturėtų gąsdinti), jas ras/norėsieškot toli gražu ne kiekvienas servisas, ir tikrai niekas neduos garantijų, kad smarkiau pašalus neteks grįžti; gan dažnai, išgaudžius bugą, paaiškėja, kad jis ten sėdėjo ne vienas.
O problemos šaknų inetu tikrai niekas neatspės. Paspėlioti galima, galima pažerti šimtinę kitą galimų variantų, bet nė vienas jų gali nepasitvirtinti; bus tuščiai sugaištas laikas paieškoms.
Rask geriau kontorą (nebūtinai citroenistai; svarbu- kad dyzelistai), sutark, kad jie apsiima rasti, ir jie ras. Bet kai rašau "rasti"- tai ir turiu omeny RASTI, o ne pažiūrėti.

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 26 2010, 11:03 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Kazkur skaiciau, kad HDI varikliuose vienas sarbiausiu davikliu yra temperaturinis.Gal jis grybauja...lauke -15, o i kompa duomenys kaip, sakykim, +3. Na o kompas savo ruoztu ir misini atitinkama paduoda i degima ,kaip +3.... :roll: Nezinau, cia siaip mano pasvaiciojimai...

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 26 2010, 14:02 
turiu tokia pačia bėda, prieš metus nesivedė prie -15, šiemet pradėjo nesikurti prie -8, pakeitė pakaitinimo žvakes patikrino kompresija, pilna kompiuterine diagnostika nieko nerado, įtarimai į starterį, perrinko starterį, ta pati bėda pabandžiau su kitu akumuliatoriumi vistiek nieko, darbavosi du skirtingi servisai vienas iš ju tai dyzelservisas, blogiausia tai, kad automatas negaliu užtraukti, aišku turiu gan šiltą garažą tai bėdų išvengiu, bet važiuoti kažkur toliau baisu. padėkit!!!

Į viršų

StandartinėParašytas: Geg 27 2012, 21:03 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Edma rašė:
Kazkur skaiciau, kad HDI varikliuose vienas sarbiausiu davikliu yra temperaturinis.Gal jis grybauja...lauke -15, o i kompa duomenys kaip, sakykim, +3. Na o kompas savo ruoztu ir misini atitinkama paduoda i degima ,kaip +3.... :roll: Nezinau, cia siaip mano pasvaiciojimai...

as irgi ne specas bet temp daviklis reiskia siek tiek. pas mane buvo jis sugedes (tas kur veidrodelyje ir tas kuris vandens temp rodo-kaip as galvoju jie susije) tai -10 kurdavosi kaip be pakaitinimo zvakiu t.y vos vos o rodydavo kompas kad lauke yra +11? tai reiskia gad yra grandine ir toje grandineje kekvienas daviklis yra susijes.

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 27 2012, 21:35 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Del to lauko daviklio abejociau.....nors pas saab'us dyzelius zvakes butent i ta davikli ir reguoja,...

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 6 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 3 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti: