Sloikas rašė:
Aš suprantu, kad reguliuojasi tolygiai, bet galvojau tiesiog tie vožtuvėliai daugiau arba mažiau praleidžia vakumo į egr ar turbo, o ne išleidinėja vakuma laukan. Nes dabar man kaip ir gaunasi, kad nuteka vakumas pro juos. Šiandien apžėjau viską tai lyg ir gerai jei jie turi nuleidinėt vakumą į atmosferą. Iš pačios pompos jau silpnokas vakumas, bet viską perjudinus, nukarpius šlangučių galus lyg ir tvarkoj važiuoja, stebėsiu ar vėl nepradės dinginėt trauka. Dar įtarimų yra dėl EGR vožtuvo ir katalizatoriaus.
Jei solenoidus nepatektų atmosferinis slėgis, nebūtų įmanoma nieko reguliuot, ten tiesiog visą laiką būtų vakuumas.
Tam, kad suveiktų wastegate'o actuator, reikia vakuumo, tam kad jis atsileistų, reikia vakuuma "sumažinti" o tai galima padaryti tik "įleidus" atmosferinio slėgio. T.y. slėgį sumažina ir priverčia suveikti actuatorių vakuumo pompa, padidina slėgį ir actuatorių atleidžia atmosferinis slėgis. Balansą tarp vakuumo ir atmosferinio slėgio formuoja solenoidas. Jei atmosferos slėgio nebūtų per kur įleisti, solenoidas galėtų makaluotis kiek nori, niekas nesikeistų. :p Makes sense?

Na, bent jau man taip atrodo

Šiaip reiktų pastatyt kad ir ant pačios kvailiausios diagnostikos ir nusipiešt MAP ir MAF grafikus, turiu su kuo palygint, nes mamka su Xsiuša važinėja, turiu nupieštus grafikus.