staskax19 rašė:
tadas1991 rašė:
Jei taip atsukinėsi nuėmęs (nupjovęs) diržą - tuomet įmanoma sulankstyti.
O šiaip ne. Dar nei vienam taip nesulanksčiau.
O kaip variantai, kai veleneliai ar alkuninis be "sponkiu" buna? O kartais ir veleneliai, ir alkuninis be sponkiu. Kas bus atsukinejant alkuninio varzta starteriu?

Ta pati "nekoki" rezultata galima turet ir imetus pavara ir bandant atsukt ar uzsukt varzta.
Šiuo atveju, autoriaus klausimas buvo apie DW variklį, ar ne?
Pas jį šponkės juk yra, ar ne?
Aš nekalbu apie bendrą visiems tinkamą būdą, o jūs matyt apie jį?
Dyzeliui dar nesutikau variklio, kad nebūtų šponkės. Bet mažai aš jų čiupinęs, tai jei matėt tokių variklių, prašom pasidalinti, kad ir kiti žinotumėm iš anksto

Pas visus benzus EW7 ir vieną iš EW10 versijų tikrai nėra šponkės. Tokiu atveju atsukinėt starteriu negalima, o dar ir teisingam fazių sustatymui reikia kelių įrankiukų. Bet su pavara neturėjau dar jokių problemų, nes suki rankomis ir matai bei jauti, kas ten ir kaip juda, ar nejuda. Dažniausiai nejuda. Juda tik pas tuos, kurie turi plaukiojantį smagratį ir dar stipriai įkepęs varžtas, tai iš smagračio demferinės eigos neblogai pasisuka, bet vistiek nepakankamai, kad pasiektų bent pusiaukelę iki vožtuvo.
Vakar pakeičiau vieną diržą, šiandien keičiu dar vieną. Vienas TU benzas, kitas DW dyzelis. Nereik kritikuot nemačius ir nekalbėjus.
O kad kažkas internete neteisingai suinterpretuos ar klaidingai supras kelis mano sakinius ir sugadins savo motorą - man nusišvilpt, nes rašau pakankamai aiškiai berods
Dariubui neturiu ką atsakyt, nes apie save tokių komentarų dar nemačiau. Kai pamatysit - parodytkit būtinai, nes esu savikritiškas.