Sveiki!
Kaip
minėjo Kosmoz, dar kartą šį skyrelį „pramankštinsiu“

Vėlgi,
nors POWER komentaras (
„kas norės, tas įsidės be šių komentarų“) yra pakankamai suprantamas, tačiau, norėdamas bent jau prieš save protingu atrodyti (

), ryžausi dar kartą pasiklausinėti kitų nuomonės —
kodėl neverta dėti dujinės įrangos į RFV (XU10J4R) variklį (Xantia, 2.0i 16V Auto)?
Šiaip, tai noras montuoti dujinę įrangą yra, ir gana didelis. Tačiau jau beveik mėnesį skaitinėju įvairius forumus (ne tik lietuviškus), ir niekaip negaunu nei rimtų argumentų „už“, nei rimtų — „prieš“.
Iš vienos pusės — ekonomija didelė (kuomet A95/SND kainos: 4,20/1,98 Lt/l), iš kitos — galimos (o gal — būtinos

) išlaidos, susijusios su važinėjimu dujinei įrangai nepritaikytu varikliu.
Dėčiau, žinoma, tik tiesioginio įpurškimo įrangą. Tačiau niekaip negaliu apsispręsti, kokio gamintojo ji būtų
tinkamiausia mano varikliui? Kaip suprantu, čia turėtų būti kalbama būtent apie
dujinės įrangos kompiuterio suderinamumą su konkretaus automobilio įpurškimo valdymo kompiuteriu
Vieni man aiškino, kad šiame variklyje visi purkštukai dirba vienu metu, tad sekvencinė įranga netinka. Kiti — kad nėra jokio skirtumo, nes dujinės įrangos kompiuteris turi galimybę parinkti purkštukų darbo režimus, tinkančius būtent konkrečiam varikliui (jeigu jis sugeba pasinaudoti įpurškimo kompiuterio teikiama informacija). Tad, kas
konkrečiai tinka?
Girdėjau, dabar jau yra kažkokia lietuviška programinė įranga (kitaip, dujų kompiuteris). Gal kas nors apie tai žinoma: kuo ji kitokia, nei, pvz., lenkiška (itališka, olandiška)?
Temos autorius
taip ir neatsakė rimtai, kodėl sumąstė išmontuoti dujinę įrangą. Argumentas „stengiuosi gyventi gerai“ gal ir buvo tinkamas 2009-aisiais, bet dabar — jau nelabai...

Bent jau ne visiems.
P.S.: jeigu dalis mano klausimo „ne į temą“, sakykit, — iškelsiu į atskirą šaką.
Dėkoju už patarimus ir pamąstymus.