Kadangi tema yra apie ksantijos spoilerį,tai truputį nukrypsiu nuo temos,kadangi papasakosiu,kaip praleidau savaitgalį ir perdažiau bagažinės dangtį,ir po to priklijavau galinį peleką.
Nusipirkau tos pačios RM firmos dažų
tik paėmiau daugiau-dangčiui-250g.,kurie kainavo 85 lt.,bet,kaip pasirodė nudažius,jų dar liko,tai visiškai būtų pakakę 150g.,na,bet,kaip sakoma apsidraudžiau,tai,jei nesukietės sandariai uždaryti,liks sesers iksemui ir draugės ksantijai patepimams,jei ką.
Pelekas nupirkus buvo toks

o perdažius pasidarė toks

Nusipirkau glaisto plastikui

Kuris kainavo apie 20 lt.,grunto

Kuris kainavo apie 12 lt.
Švitrinio popieriaus turėjau

Kompresorius visada garže.Daugiausia jis išvysto apie 7 atm.

Turiu ir seną rusišką purkštuvą

Žinoma šalia turi būti ir vanduo

Prieš darbą mašiną nusiploviau.Bagažinės dangtis atrodė štai taip

Tada pamatavau atstumus ir pragręžiau skyles dangtyje-pavyko iš pirmo karto.Prisukau peleką,kad pasitikrinti ar tikslu

Tada nusukau jį ir grubiu švitriniu nuzulinau vietą,kurią glaistysiu.

Nusausinau,nuriebalinau ir užmaišiau glaisto su kietikliu maždaug tokiu santykiu

Paprastai,kadangi glaistymas nėra mano kasdienis gyvenimas,kietiklio dedu šiek tiek mažiau-geriau tegul ilgiau stingsta,negu įdėjus daugiau ir sumaišius,nespėjama nueiti iki mašinos,nes mišinys suakmenėja pakeliui.Užtepiau ir atsisėdau pailsėti

Maždaug po pusvalandžio ar net greičiau paėmiau švitrinio ir su kaladėle ir vandeniu nutryniau.

Tada nusausinęs ir nuriebalinęs,apklijavęs popieriumi nedažomas vietas nugruntavau ir vėl nutryniau.

Teko dar kartą paglaistyti,nutrinti,nugruntuoti ir vėl nutrinti,kol nejaučiau kažkokių man nepatinkančių nelygumų.Gruntą tryniau švelnesniu popieriumi.Numerio neatsimenu.
Tada gana ilgas-apklijavimo darbas-popierine izoliacija ir popieriumi.
Dažymas.paviršių nuriebalinau,praploviau ir prapučiau purkštuva,leidau padirbti kompresoriui,kad pakliūtų kuo mažiau vandens.Sumaišiau dažus su skiedikliu,nuėjęs prie mašinos dar kartą ranka nubraukiau dulkes(dažau juk ne kameroj,o gryname vasariškame ore sode),grįžęs supyliau dažus į purkštuvą ir -pirmyn dažyt.Ka gi,priešingai negu pavyko su peleku,čia pakabinau tris didokus varveklius

Nepasimečiau ir, palaukęs,kol padžius(apie valandą),švelniai smulkiu švitru gelbsčiu padėtį-nutrinu varveklius.Gaunasi geriau,kai vėl užpurškiu kelis sluoksnius dažų,nors varveklių buvimo vieta truputį matosi.Tada lukteliu apie pusvalandį,tuo metu praplaunu purkštuvą,sumaišau laką su kietikliu ir lakuoju,bet jau atsargiau,kad vėl neprivarvekliuoti.Lakas paslepia daugelį negražumų.Nuo lakavimo kokybės priklauso blizgesys.Štai

Jis apdžiūna gana greitai ir lauko sąlygomis,kadangi lauke apie 25 laipsnius karščio.Kol stingsta,man pasiseka,kad nenutūpia nei vienas uodas,neužkrenta nei vienas lapas.Kelios dulkės matosi,bet tai niekis-mus tenkina.
Maždaug po 5 valandų ėmuosi peleko tvirtinimo.Užtepu stiklo klijų

Ir atsargiai-į vietą.Prisuku.Grožiuosi.Esu patenkintas.