Lapuchas rašė:
Nustojo veikti mano Xantia 1995 m., 1,8 (8vožtuvų) centrinis užraktas. Raktu rakinant veikia, bet su raktu-distanciniu, miręs. Elementus pakeičiau, bet nereguoja.Gal žinote, kokios dažniausiai gedimo priežastys, kur taiso?.
hmmm... ir man kadaise tas distancinis su atlenkiamu raktu "nustojo veikti", ir net batarejku keitimas nepadejo
remontas a la grumlinas: atsuki ta varztuka, isimi vidurius. pabandai atidaryt vien isimtais viduriais, prijunges batareikas. jei veikia - yra vilties. jei neveikia - vilties nera, jieskok gero elektronsciko ;-P
taigi, jei veikia, imi kisenini peiliuka ir atsargiai konusu praplatini tos skyles priekine dali, per kuria islenda stiklinis dzindziliukas, kuris signalus siuncia. tada nuvalai ta dzindziliuka kokiu spirituotu valikliu/odekolonu, ikisi vidurius atgal ir stumi juos taip, kad dzindziliukas maksimaliai islistu per anga. i antraja korpuso dali pridedi sulankstytu popieriuku gabaliuku. dedi tiek, kad abi korpuso dalys susimautu vos ne per jega. tokiu budu dzindzilukas maksimaliai islenda per praplatinta konusa, tuo padidindamas savo "matymo" lauka. susuki varzteli, sujungdamas korpusa ir pabandai veiksma.
man efektyvus atstumas padidejo ir distancinis nebeuzsikerta.
jei liga pasikartojo - atidarai ir perzhaidi su popieriukais