Sveiki visi,
Norejau paklausti kaip pas jus masinelese stabdziai? As visalaik maniau kad pas mane geri stabdziai kol neisedau i kita masina. Tada ir prasidejo visos imanomos ligos: citroparanoja, depresija, pavydas
Zodziu esme tokia, kad pries kokius 3000 km pasikeiciau stabdziu kaladeles. Iskart atsirado kazkoks itartinas garsas, kuris isnyko po kazkurio laiko (matuojant atstumais apie 1000km). Aisq, mano paprastas issilavinimas apie masinas leidzia teigti, kad garsas susijes su kaladeliu keitimu ir ju prisitaikymu prie disku. BET pas mane stabdziai tokie buki, kad stabdant reikia kaip reikalas pasistengti. Taigi mieli kolegos, klausimas butu toks, ar man cia bandyti ieskoti forume ligu, ar tiesiog vaziuoti pas koki nors daktara? Beje, buvau servise, man ten tiek paaiskino, kad kaladeles vaiksto gerai (nera uzstrigusios), tik tiek, kad abieju priekiniu disku vidines puses stabdo tik po puse (kaladeles neisdilo kaip turi isdilti). Bet ar del to as turiu stabdziu pedala spausti visa mase?
Ar cia gali buti susije su kokiu nors hidraulikos agregatu?
Pas mane Xantia 96 metu, checbekas. ABS yra, LHM geras (praplauta sistema buvo pries kokius 10k-15k). Visos problemos atsirado kai pasikeiciau stabdziu kaladeles pas Jona. As klausiau ar nuorinti reikia, bet jis uztikrino, kad keiciant kaladeles sito daryti nereikia. Ka gi, savaitgali turesiu silta garaza tai teks isbandyti sita nuorinimo malonuma
Labai aciu uz atsakymus.