Saulius rašė:
Droselio sklendes padeties daviklis yra ant paties droselio. Paprasciausias potenciometras. Buna arba didesnis - disko formos, arba mazesnis. I ji ateina 3 Laidai. 1 - +5V, 2 ir 3 tai zeme ir iseinantis signalas.
VSS sensoriaus vietos tiksliai nezinau, bet turetu stovet kazkur prie pertvaros tarp salono ir variklio, o gal net ant spidometro troso, kur jis is dvieju daliu susijungia.
Aciu uz tokia informacija.Taip, pries valanda buvau issiardes ir radau tuos tris laidus su numeracija 1,2,3 ant fiskes.2 zalios spalvos ir vienas juodos.Tik ta plasmasine detale radau po apacia sklendes ir droselio laikiklio.Iskylo man klausimas i kuri gal atsakysit: man prie tos fiskes-laidu reikia pajungti du laidus nuo piloto ateinancius: juodas(storas) ir melynas(plonesnis vos ne dvigubai uz juoda), tai prie kuriu laidu juos pajungti? Itariu kazkuri laida reikia prie
[b]iseinancio signalo[/b] is potenciometro.Klausimas prie kurio.Juodas laidas-pagal mano samprotavima, tai jis minusas turetu jungtis, bet tokiu atveju jo nereiktu vesti is salono ir nebutu tie laidai(juodas ir melynas) kartu apvilkti
VSS sensorius.Gal tiesiogei pajungti minusa i laida is autopiloto kompo.As pats esu issiardes MAZDOS spidometra, nes ten yra buves autopilotas.Issiaiskinau, kad ateinanti srove yra
graund. Speju tokiu atveju jeigu bus pajungtas pastovus minusas.Tokiu atveju as manau, kad autopilotas veiks stovint masinai vietoje.Pvz.: Vilkikuose SCANIA.Pas mane masinoje isniukstinetas visas trosas is variklio puses.Niekur neradau VSS.O mano masinoje jeigu jis yra, tai kam jis skirtas? Pas mane hidroaktyvas su knopke