WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 16:54

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 20 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1 2 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Ziemos bedos 1.9Td
StandartinėParašytas: Lap 29 2010, 13:05 
Atsijungęs
Naujokas

Iskilo tokia problema, -14 salcio sendien savo xantia 95m 1.9Td uzkuriau is kokio 7k. Nejau nesikuria jau prie tokio salcio? kas ziema bus? kame bega? neesu didelis meistras. bet patart ka galit? ir dar kai uzkuriau vairo pasukt net negalejau atrodo kaip sedeciau uz belaruso vairo. Tik po 20min sukiojosi kaip plunksnele. Dekui uz patarimus ir pagalva.

Į viršų
 Pranešimo tema: Re: Ziemos bedos 1.9Td
StandartinėParašytas: Lap 29 2010, 13:34 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

Fin rašė:
Iskilo tokia problema, -14 salcio sendien savo xantia 95m 1.9Td uzkuriau is kokio 7k. Nejau nesikuria jau prie tokio salcio? kas ziema bus? kame bega?

Gal vertetu kaitinimo zvakes pasitikrinti?
Manau, kad rasi nedirbanciu.
Fin rašė:
... ir dar kai uzkuriau vairo pasukt net negalejau atrodo kaip sedeciau uz belaruso vairo. Tik po 20min sukiojosi kaip plunksnele.

Pasikeisk LHM'a beigi issiplauk hidrauline sistema.

Kita vertus - paskaitinek truputi foruma, tos bedos buvo simta melejonu tukstanciu kartu apkalbetos...
O tai bet taciau: jei visiskai nieko nerauki technikoje - varyk pas meistrus.

Šiame poste išsakyta autoriaus nuomonė dažniausiai nesutampa su skaitytojo nuomone.

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 29 2010, 15:10 
Atsijungęs
Naujokas

Haris rašė:
Fin rašė:
Iskilo tokia problema, -14 salcio sendien savo xantia 95m 1.9Td uzkuriau is kokio 7k. Nejau nesikuria jau prie tokio salcio? kas ziema bus? kame bega?

Fin rašė:
... ir dar kai uzkuriau vairo pasukt net negalejau atrodo kaip sedeciau uz belaruso vairo. Tik po 20min sukiojosi kaip plunksnele.

Kita vertus - paskaitinek truputi foruma, tos bedos buvo simta melejonu tukstanciu kartu apkalbetos...

kas tas beigi? o seip tai buvau citrinu servise, keite jie man ten LHM skisti ir vale sistema. O ten zvakes girdejau kazka sake kad forsunkes kazkokios? ar klaidingai isgirdes busiu.

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 29 2010, 17:04 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Fin rašė:
kas tas beigi? o seip tai buvau citrinu servise, keite jie man ten LHM skisti ir vale sistema. O ten zvakes girdejau kazka sake kad forsunkes kazkokios? ar klaidingai isgirdes busiu.

Beigi - bei gi - "bei" arba "taip pat"

Kad valė, tai nereiškia, kad išvalė. Gal siurblys prie pabaigos ir vos sukelia slėgį.

Žvakės - tai pakatinimo žvakės, kurios yra linkusios perdegti nuo amžiaus. Visi dyzeliniai varikliai jas turi. Jos jūsų variklyje yra po forsunkėmis (purkštukais), per jas eina vientisas storas pliusinis laidas, kuris užmaitinamas pasukus raktelį, kai užsidega oranžinė lemputė su spirale.
Jei sunkiai kuriasi ir nieko netvarkysite, bent palaukite, kol užgesus tai lemputei, spragtels išsijungdama relė, tada vesis lengviau.

Normaliai šie varikliai be problemų kuriasi prie labai didelių šalčių. Esu užvedęs tokį patį, tik kitos kubatūros, variklį prie -28C su 2 veikiančiom pakaitinimo žvakėm. Akumas buvo beveik naujas. Pakeitus jas, bet jau prie -15 ir su pavargusiu akumuliatorium, keliais apsisukimais užsiveda.

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96
Ex: 3BX, 2ZX, C5 I, Xantia, Audi 80

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 29 2010, 19:03 
Atsijungęs
Naujokas

tadas1991 rašė:
Fin rašė:

Beigi - bei gi - "bei" arba "taip pat"

Kad valė, tai nereiškia, kad išvalė. Gal siurblys prie pabaigos ir vos sukelia slėgį.

Žvakės - tai pakatinimo žvakės, kurios yra linkusios perdegti nuo amžiaus. Visi dyzeliniai varikliai jas turi. Jos jūsų variklyje yra po forsunkėmis (purkštukais), per jas eina vientisas storas pliusinis laidas, kuris užmaitinamas pasukus raktelį, kai užsidega oranžinė lemputė su spirale.
Jei sunkiai kuriasi ir nieko netvarkysite, bent palaukite, kol užgesus tai lemputei, spragtels išsijungdama relė, tada vesis lengviau.

Normaliai šie varikliai be problemų kuriasi prie labai didelių šalčių. Esu užvedęs tokį patį, tik kitos kubatūros, variklį prie -28C su 2 veikiančiom pakaitinimo žvakėm. Akumas buvo beveik naujas. Pakeitus jas, bet jau prie -15 ir su pavargusiu akumuliatorium, keliais apsisukimais užsiveda.

Va cia tai aiskus atsakymas zaliam zmogui, dekui :) reiks zet tas zvakes. O akumas tai naujas 1metai tik. O kokio velnio dar vairas sukasi sunkei nezinai? kol koki sendien 20min nepakaito tol sunkei sukiojos.

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 29 2010, 19:11 
Atsijungęs
Senbuvis

Fin rašė:
Haris rašė:
Fin rašė:

Fin rašė:

Nugi nereikia turėti tuščių iliuzijų, kad prie kokių -15 ar dar daugiau tas vairiukas sukiosis kaip prie kokių +30. Gi tepalas turi savybę tirštėti žemoje temperatūroje. Ir kol jis neprašil, tol sunkiai sukuosis. Jei pakeitė LHM tai ir viskas, daugiau nieko nepribursi. Pas mane irgi keistas LHM prieš kokius 10 tūkst. Irgi yra ką veikt pasukant vairą, kol neprašyla sistema, bet dėl to mažiausiai jaudinuosi

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 29 2010, 19:57 
Atsijungęs
Naujokas

Dekui uz pirmuju ziemos gedimu info.

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 30 2010, 09:06 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Fin rašė:
Dekui uz pirmuju ziemos gedimu info.

Cia tau gedimai :?: :lol: ,nu prajuokinai :appl:

Xantia break 99m,2,0HDI devil :doom: Red

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 30 2010, 09:29 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Awriux rašė:
Nugi nereikia turėti tuščių iliuzijų, kad prie kokių -15 ar dar daugiau tas vairiukas sukiosis kaip prie kokių +30. Gi tepalas turi savybę tirštėti žemoje temperatūroje. Ir kol jis neprašil, tol sunkiai sukuosis. Jei pakeitė LHM tai ir viskas, daugiau nieko nepribursi. Pas mane irgi keistas LHM prieš kokius 10 tūkst. Irgi yra ką veikt pasukant vairą, kol neprašyla sistema, bet dėl to mažiausiai jaudinuosi

20 min prie -15 yra nežmoniškai ilgai vairo stiprintuvo suveikimui. Per tiek laiko variklis ir iki darbinės įšyla, o yra kam reikia važiuot jau po 5 min pašildymo. Juk -15 tai ne -25, kai pusė dyzelių ir net dalis benzų kiemuose lieka. Plauti filtrus ir bakelį, tikrinti LHMo "stovį", siurblį, gal net vairo kolonėlę ir srautų skirstytuvą, jei toks dar yra. Kažkur vistiek atsiras bėda.

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96
Ex: 3BX, 2ZX, C5 I, Xantia, Audi 80

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 30 2010, 16:07 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

sveiki., pas mane vos imanoma pasukti vaira, pasivazinejus po miesta (apie 1.5 h), gal truputi lengviau pasukti vet vistik sunkiai, kai tik uzkuriu ir nusileidzia galas ilgai ji pakyla.Nors labai salta, bet manau neturetu taip nezmoniskai sunkiai suktis vairas.Gal surblys kaltas?LHM-as praplautas.

Į viršų
StandartinėParašytas: Lap 30 2010, 20:43 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

jonasxxxl rašė:
pas mane vos imanoma pasukti vaira, pasivazinejus po miesta (apie 1.5 h), gal truputi lengviau pasukti vet vistik sunkiai

Pas mane lygiai ta pati bėda.. :roll:

Į viršų
StandartinėParašytas: Gru 07 2010, 20:02 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

wiskas pasitaise kai uz radijatoriaus uzkisau popierinio kartono.temperatura gana greit pakyla ir laikos iki 80C.wairas kaip niekad lengvas :appl:

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 25 2011, 22:03 
Atsijungęs
Naujokas

Na reiks pamegint man ir su tuo kartonu, nes buvau servise isvale man ta sistema LHM vistiek vairas sunkei sukas. o dar noreciau paklaust apie HYDRACTIVE kontroline lempute: ar ji turi buti visada pajungta? nes sendien pastebejau kad priekis nevisai nepasikeles ir kazkaip bangavo vaziuojant...

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 26 2011, 21:06 
Atsijungęs
Naujokas

Man toks klausimelis o kaip tam servise tau ta sistema plove (LHM)?

As turejau ta problema praitais metais ziema, norejau plauti sistema bet mano meistras patare palaukti iki pavasario vasaros ir tada plauti.

Atejus pavasariui praplove.
O dabar paklausyk pasalino lhm skysti supyle praplovimo skysti ir pasake grysi kaip pravaziuosi
3000-4000 km, kaip pravaziavau gryzau tada pasalino praploveja ir supyle nauja lhm skysti.
Dabar sia ziema kad ir kiek buvo salta man vairas sunkei sukosi minute dvi, zodziu man labai padejo.
Ir plauti sistema reiktu pavasari.

Ziurek gal pades

Į viršų
StandartinėParašytas: Sau 26 2011, 23:58 
Atsijungęs
Naujokas

yra tas parasyta ir "naujoku" skiltyje.

"LHM-PLIUS rekomenduojama keisti kas 2-3 metus arba kas 30.000-60.000km, priklausomai nuo važinėjimo sąlygų.

Rekomenduojama hidraulinę sistemą, prieš pripildant nauju LHM-PLIUS, pripildyti plovikliu Hydraurinçage. Pravažiavus 1.500-5.000km, ploviklis išpilamas, išvalomi LHM filtrai ir sistema pripildoma nauju LHM-PLIUS."

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 20 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1 2 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti: