WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 18:53

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 9 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Bal 03 2011, 17:54 
Atsijungęs
Naujokas

Na teko šiandien važiuoti iš Vilniaus į Druskininkus ir atgal. Dar ryte pastebėjau keista garsą bet neatkreipiau dėmesio, bet kuo toliau aš važiavau tuo tas garsas ryškėjo ir pakeliui atgal jau tapo labai stiprus. Garsas panašus į lig tai į švilpimą bet tam švilpimui pridavus metalinį atgarsi, labai labai nedideli. Kol važiuoji pastoviu greičiu arba lėtai įsibėgėjant nieko negirdžiu, bet jei tenka lenkti ir kelti apsukas tai nuo maždaug 2000 aps/min pradeda "dainuoti", trauka ta pati, dar viena įdomi detalė, keliant apsukas ant laisvos eigos stovint vietoj jokio pašalinio garso.
Auto: Xantija 1,9 TDisel 1997 m.
Gal kas turit kokiu minčių? Bučiau labai dėkingas.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 03 2011, 20:46 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

jei kuria nors viena konkrecia pavara tai gali buti pavaru dezes gedimas. jei visomis pavaromis, tai irgi gali buti pavaru dezes gedimas, arba kokia pagalve i pabaiga.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 03 2011, 21:31 
Atsijungęs
Naujokas

Saulius rašė:
jei kuria nors viena konkrecia pavara tai gali buti pavaru dezes gedimas. jei visomis pavaromis, tai irgi gali buti pavaru dezes gedimas, arba kokia pagalve i pabaiga.

:shock: čia tai bent, kaip nustatyti? Na kartais sunkiau bėgiai jungėsi, bet taisykle to nepavadinsi labiau atsitiktinumas.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2011, 07:57 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Ar tik ne turbina tau svilpauja,bet jei rasai ant laisvu ne, tai tada atkrenta,idomiai cia ,va kad uzgirdus ta garsa galima but kazka daugiau sprest

Xantia break 99m,2,0HDI devil :doom: Red

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 06 2011, 16:39 
Atsijungęs
Naujokas

man buna kai vejuota diena lygiai toks pat svilpimas, gal tau taip pat :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 06 2011, 17:32 
Atsijungęs
Naujokas

Mazvis rašė:
man buna kai vejuota diena lygiai toks pat svilpimas, gal tau taip pat :)

na radau, kad vieno varzto sriegis nusuktas, tai vienas is dvievu varztu kurio prisuktas mietalinis vamzdukas virs voztuvu dangtelio daug maz per viduri dangtelio, prie jo prijungtas plastikinis vamzdis, kaip as suprantu "oro padavimas". Bandysiu penktadieni nauja sriegi uzdet ir tada ziuresiu. Pas meistrus buvau, kad turbina atmete is karto, kad deze irgi atmete. Na vienu zodziu ziuresim kas bus kai patvarkysiu.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 06 2011, 18:12 
Atsijungęs
Pastovusis

marunia rašė:
Na teko šiandien važiuoti iš Vilniaus į Druskininkus ir atgal. Dar ryte pastebėjau keista garsą bet neatkreipiau dėmesio, bet kuo toliau aš važiavau tuo tas garsas ryškėjo ir pakeliui atgal jau tapo labai stiprus. Garsas panašus į lig tai į švilpimą bet tam švilpimui pridavus metalinį atgarsi, labai labai nedideli. Kol važiuoji pastoviu greičiu arba lėtai įsibėgėjant nieko negirdžiu, bet jei tenka lenkti ir kelti apsukas tai nuo maždaug 2000 aps/min pradeda "dainuoti", trauka ta pati, dar viena įdomi detalė, keliant apsukas ant laisvos eigos stovint vietoj jokio pašalinio garso.
Auto: Xantija 1,9 TDisel 1997 m.
Gal kas turit kokiu minčių? Bučiau labai dėkingas.

labai panasu i mano c5 buvusia beda,turbina svilpe del palankstytu sparneliu saltajam gale,,tai isitikinsi nuemes slanga nuo oro filtro,na ta is kurios turbina ima ora pries filtra,,nusimauk ir uzvesk ir isgirsi aisku svilpimo garsa is tos slangos,,aisku jai tai butu turbina

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 11 2011, 21:47 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Dėl tokio švilpimo su metaliniu „priegarsiu“ - aš tą patį irgi esu pastebėjęs: kuo greičiau važiuoji, tuo labiau švilpia. Gal ne tiek švilpia, kiek, sakyčiau, garsiai šniokščia. O tas metalinis garsas, mano nuomone, gali būti oro pasipriešinimo sukeltų antenos virpesių perdavimas į stogą. Pas maniškę ji styro beveik stačiai, - kad geriau imtų.
Kitokių priežasčių kol kas nerandu :?

Bet Tamstos aprašytas atvejis nebūtinai turi sutapti su manuoju :) Aš tik pasidalinau savo „patirtimi“, kuri gal kam nors irgi bus naudinga.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 13 2011, 11:19 
Atsijungęs
Naujokas

Man buvo įskilęs išmetimo kolektorius, tai švilpdavo gaudamas daugiau apkrovos (pvz. kylant į kalną).Pakeitus "senu geru" susitvarkė.

Rimka, bigkibirukas C5

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 9 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 5 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume