Sveiki,
esu čia naujokas. Turiu 2000m Citroen Xantia universalą, 2.0 HDI. Važinėju Norvegijoj.
Ištiko tokia bėda:važiuojant panelėj užsidegė hidraulikos lemputės (STOP ir sauktukas), pralėkiau trumpą tuneliuką (~3km), iškart pajaučiau, kad sunkus vairas ir bėdos su stabdžiais. Sustojau šalikelėj pasižiūrėt. LHM bakelyje skysčio beveik nebuvo, galas nusėdęs. Priekyje niekur nutekėjimo nebuvo, o durnelis, galo nepatikrinau...
Teko važiuot namo šitaip (~25km). Niekur pakeliui negavau nusipirkt LHM+. Grįžęs radau šiek tiek užsilikusio LHM+, užpyliau ir atradau, kad bėda yra mašinos gale. Visa galinė ašis aptaškyta, tačiau kiek spėjau pastebėt, viskas bėga arčiau vairuotojo pusės, ne per centrą. Ir nelaša, o konkrečiai, bėga skystis.
Problemos kame: 1. Iš aprašymo matosi, kad pats ne mechanikas.
2. Gyvenu Norvegijos kaimelyje, kur tokių auksarankių lietuvaičių sunku rast.
Atradau tokį vyruką, kuris bandys man pagelbėt. Buvo palindęs namų sąlygom po mašina pažiūrėt, bet pamatė špygą. Užvažiavau galu ant tokios "mini estakados", bet galas nusėdęs ir nieko nesimato. Kažką leptelėjo, jog reiktų pakelt iš šonų, kad važiuoklė ir ratai nusileistų, taip būtų daugiau vietos ir kad gali tekti nuiminėti baką, kad prieit prie kažko kas leidžia

Su kuo aš nelabai esu linkęs sutikti.
Klausimas:Ar yra kokių nors hidraulikos vamzdelių ar šlangučių, kurios būtų pasislėpusios už kuro bako? Ar viską, kas galėjo pratrūkt galima pasiekti ir be to?
Būčiau dėkingas jei pasidalintumėt savo patarimais, įžvalgom ir paaiškintumėt ar esant neaiškiam hidraulinės sistemos trūkiui mašinos gale, įmanoma susitvarkyt namų sąlygom?