WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 11 2025, 08:18

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 9 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Salono šildymas
StandartinėParašytas: Kov 10 2006, 11:24 
Kadangi pečiuko mechanizmas yra mechaninis ir reguliuojasi abi pusės atskirai, o radiatorius pečiukas pakeistas į naują, tai problemos greičiausiai bus sklendėse, ar dar kažkur sklendžių mechanizme. Simtomai tokie: šiluma salone atsiranda, tik tada, kaip karščio rankenelė nusukama i max padetį jei per 2 padalas atgal jau pučia šaltą orą , sklendės, kuri reguliuoja iš kur pūsti ora padėtis, jokios įtakos karščiui neturi. rankenelės kurios reguliuoja šilumą nepriklausomai kuri, ar vairuotojo pusės, ar keleivio taip pat.
Buvau nusiemes "bardačioka", kad pažiūrėt, ar bent dantračiai sukinėjasi, tai nieko blogo nepastebėjau, ar teko kam nosr iš Jūsų susidurti su tokia bėda?. Ar sudėtingas pačio mechanizmo ardymas ?

Į viršų

Pranešimo tema: Re: Salono šildymas
StandartinėParašytas: Kov 10 2006, 12:23 
Atsijungęs
DUK moderatorius
Vartotojo avataras

Robkinis rašė:
Kadangi pečiuko mechanizmas yra mechaninis ir reguliuojasi abi pusės atskirai, o radiatorius pečiukas pakeistas į naują, tai problemos greičiausiai bus sklendėse, ar dar kažkur sklendžių mechanizme. Simtomai tokie: šiluma salone atsiranda, tik tada, kaip karščio rankenelė nusukama i max padetį jei per 2 padalas atgal jau pučia šaltą orą , sklendės, kuri reguliuoja iš kur pūsti ora padėtis, jokios įtakos karščiui neturi. rankenelės kurios reguliuoja šilumą nepriklausomai kuri, ar vairuotojo pusės, ar keleivio taip pat.
Buvau nusiemes "bardačioka", kad pažiūrėt, ar bent dantračiai sukinėjasi, tai nieko blogo nepastebėjau, ar teko kam nosr iš Jūsų susidurti su tokia bėda?. Ar sudėtingas pačio mechanizmo ardymas ?
Ghm... Nezinau, ar ten kur mechaninis temperaturos reguliavimas yra kitaip, nei ten kur nemechaninis, bet... Sklende reguliuojanti puciamo i salono oro temperatura yra tiesiai virs peciuko. Taigi, nuemes bardacioka tu nieko gero ir negalejai pamatyti. Kai krapsciausi pas save, tai priejimas prie varikliuko yra is apacios, nuemus apdaila nuo centrines konsoles is vaiuotojo puses. Varikliukas sukineja rankenele, kuri sukineja sklende. Kaip man isasiskino sio forumo senbuviai, tai ta rankenele yra visur, tik vienais atvejais ja sukineja varikliukas, kitais - tampai pac troseliu. Taigi, speju, kad ne ton vieton ziurejai ;) Linkiu sekmes.

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 10 2006, 12:42 
Atsijungęs
DUK moderatorius
Vartotojo avataras

Robkinis rašė:
Taip, žinau troseliai, pas mane yra iš abiejų pusiu ir sukinant rankenėlę, tiek vienoje tiek kitoje pusėje , pas mane jos 2, troselis gražiai vaikšto pirmyn ir atgal sukinedamas rankenėlę, kuri sukinėja sklendę., o kaip sužinot kiek ta sklende vaikšto ? Nes toks jausmas, kad ją atidaro truputi ir viskas.
ArvydasAS rašė:
Varikliukas sukineja rankenele, kuri sukineja sklende. Kaip man isasiskino sio forumo senbuviai, tai ta rankenele yra visur, tik vienais atvejais ja sukineja varikliukas, kitais - tampai pac troseliu. Taigi, speju, kad ne ton vieton ziurejai ;) Linkiu sekmes.
Na, jei kalbam apie ta pati mazga tai pas mane, kai buvau ten viska nuardes, tieisog yra dvi padetys: MIN ir MAX. Ir varikliukas, savaime suprantama tu MIN ir MAX padetis. Manyciau galetum tikrinti taip: nusuki rankena i MIN padeti ir ziurai, kurioj vietoji "rankenele". Tada suki ryciaga i MAX ir stebi, kaip sukasi "rankenele". Jei per visa eiga vaiskto sklandziai, tai turetu ir temperatura kisti sklandziai. O jei ne... :-k Toliau tegaliu teorijas regzti... :roll:

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 10 2006, 12:50 
Tai taip ir yra, jis sukasi maždaug nuo Min iki Max tolygiai, niekur nestringa, jei laikyt visą sklendės ratuko sukimosi atstumą 1 cm, tai pradeda šilti tada kaip pasisuka 0.9 cm. visa kitą atstumą šaltai pučia.

ArvydasAS rašė:
[Na, jei kalbam apie ta pati mazga tai pas mane, kai buvau ten viska nuardes, tieisog yra dvi padetys: MIN ir MAX. Ir varikliukas, savaime suprantama tu MIN ir MAX padetis. Manyciau galetum tikrinti taip: nusuki rankena i MIN padeti ir ziurai, kurioj vietoji "rankenele". Tada suki ryciaga i MAX ir stebi, kaip sukasi "rankenele". Jei per visa eiga vaiskto sklandziai, tai turetu ir temperatura kisti sklandziai. O jei ne... :-k Toliau tegaliu teorijas regzti... :roll:

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Kov 10 2006, 13:51 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Na pas mane irgi panasiai, tik skirtumas toks, kad salta vel pradeda pusti tik rankenele atsukus atgal beveik iki puses. Ir dar toks pastebejimas, kuo labiau atidarytas paemimas is lauko ir kuo smarkiau pucia ventiliatorius, tuo tolygiau reguliuojasi temperatura. Jeigu ventiliatorius beveik isjungtas, tada reguliavimas grynai toks kaip tu aprasei. Cia matyk kazkas su silto - salto oro srautu pasiskirstymu maisymo sekcijoje.

C5 II V6 APD by Carlsson

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Kov 10 2006, 13:57 
O kaip iki ten dasikast ?
Lyncas rašė:
Na pas mane irgi panasiai, tik skirtumas toks, kad salta vel pradeda pusti tik rankenele atsukus atgal beveik iki puses. Ir dar toks pastebejimas, kuo labiau atidarytas paemimas is lauko ir kuo smarkiau pucia ventiliatorius, tuo tolygiau reguliuojasi temperatura. Jeigu ventiliatorius beveik isjungtas, tada reguliavimas grynai toks kaip tu aprasei. Cia matyk kazkas su silto - salto oro srautu pasiskirstymu maisymo sekcijoje.

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Kov 10 2006, 14:03 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

A velnias ji zino, buvau kazkada nusiardes visa panele ir dar biski, bet iki to reikalo nedasikasiau. Antra karta pakartoti tos operacijos jau nebenoriu. Kiek prisimenu pagal mechanini manuala, tai ten reikia aplamai visa prieki nusiardyti.

C5 II V6 APD by Carlsson

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Kov 10 2006, 14:27 
Aišku, reiks pagalvot ką daryt ? ar lupti lauk viską ar palikt kaip yra.
Lyncas rašė:
A velnias ji zino, buvau kazkada nusiardes visa panele ir dar biski, bet iki to reikalo nedasikasiau. Antra karta pakartoti tos operacijos jau nebenoriu. Kiek prisimenu pagal mechanini manuala, tai ten reikia aplamai visa prieki nusiardyti.

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Kov 12 2006, 06:49 
Atsijungęs
Pastovusis

Jei pas tave valdymas mechaninis tai didele tikimybe kad bus nukrite troselio kabes kur laiko sarva prie korpuso. Ir kai tu suki rankenele troselis eina kartu su sarvu ir tik ant pacio galo jis praveria sklende. Priejimas slykstus bet ymanomas. :) <<

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 9 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 3 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti: