assembled rašė:
Mano supratimu ten negali būti droselis, nes dešinys pagal nuotrauką galas įjungtas į "-" (tai sprendžiu iš TEA5500 mikrūškės aprašymo), o kairys galas įjungtas į (mano supratimu pagal kitus komponentus) "+". Greičiausiai todėl ir nukepė tavo laidas - tas trumpiklis trumpina maitinimą. Pirmiausia reikėtų tą trumpiklį visai išoperuoti. Blogiau nebus. Tikriausiai tas "diodas" ir rodė po 17kOhm į abu galus? Tas elementas turėtų būti apsauga nuo įtampos šuolių.
Paprastas juodas diodas yra apsaugai nuo atbulo maitinimo, o stiklinis išties yra stabilitronas, tik būtų keistas, jei jis ten būtų 24V. Ant jo padarytas įtampos stabilizatorius ir tas tranzistorius viršuje kairėje maitina antrąją mikroschemą (kairėje) tiesiogiai. Visa kita elektronika, mano supratimu, maitinama dar ir už stabilizatorių toliau.
Jei tau vis dar bent kažkiek veikė iki "remonto", vadinasi valdymo mikrūškė sveika. Ji su draiveriu (ta kita mikrūškė, kurios kodas padėtų išnagrinėti ją - iš foto neįmatau) sujungta dviem s1 ir s2 signalais. Iš to draiverio išeina du signalai į jungtį. Galbūt vienas reiškia užrakinimą, kitas atrakinimą. Čia pats galėtum patvirtinti arba paneigti mano samprotavimus

Jei po remonto daugiau niekas nenukepė, gal reikia pakeisti tą kairiąją mikrūškę arba gal tiesiog nėra normalaus kontakto kurio nors jungty?
SUPER

Va matau, kai žmogus nusimano, o jei kažko nežino - nesako. Kojas pamiršau reikšmes pats parašyt, bet viskas pagal taviškį aprašymą teisingai. Kas svarbiausia, telefonu aiškinau: užsirašyk, septinta koja +, aštunta koja -, 1,2- komandiniai. "Nereikia, ten jau pats viską pasižiūrėsiu pagal detales". Ir kai dabar tikrai ir pats pagal takelius matau, kad čia grynas trumpas jungimas

Ryte išlituosiu tą trumpintoją ir eisiu pabandyt. Tos dvi kvadratinės mažos mikroschemos (ne viena, o dvi šalia viena kitos) yra: Philips CNX35-9106. Google rodo tiek, kad tai - lyg ir optronas. Lietuviškose parduotuvėse tokio nesimato, skaičiai kiti.
Be to trumpiklio, dar buvo pakeistas tranzistorius (dešinėje esančioj tranzistorių grupelėj - pats viršutinis, dabar stovi BC548). Gal jame ir galėjo būti bėda?
Tiesa, dešinėje kiti esantys C547B. Sakė biškį galingesnį pastatė, nes tokį turėjo šalia, o knygos rodė analogą. Kairėje pusėje viršuje esantis C639, jei tai svarbu. Na čia turbūt svarbu tik kad nebūtų sumaišyta npn ar pnp.
O kaip tie signalai išeina, tiksliai negaliu pasakyti. Bijau sumeluoti, bet pagal mano visus tikrinimus ir bandymus, veikia komandos taip: Reikia sujungti tuos du kontaktus: pirma koja ir antra koja fiškėj (žiūrint iš schemos apačios - dešinėj kontaktų eilėj, apatinė ir antra nuo apačios kojelės), jei teisingai tai pats suprantu - teisinga kryptim. Tai reiškia - jungiu testerio funkciją "kontakto tikrinimas garsiniu signalu (tuo metu rodo ir varžą ekrane omais), jungiam raudoną testerio kontaktą prie vienos kojelės ar išvis laido, ateinančio nuo centrinio užrakto "blokelio", juodą prie kitos, durys užsirakina ir daugiau nieko nevyksta, tada sukeičiam tuos testerio laidus vietom ir durys atsirakina. O jei sujungiu tas dvi kojeles tiesiogiai (suliečiant nuo centrinio blokelio ateinančius laidus), centrinis užraktas dirba be perstojo - atsirakinėja/užsirakinėja, kol yra kontaktas. Tai mano suvokimu, šios mikroschemos paskirtis turtų būti dvejopa: iššifruoti koduotą optinį signalą ir, jei jis teisingas, tinkama kryptimi sujungti tas dvi kojeles?

Ačiū