Tokio dalyko, kaip forumo laikas, išvis nėra. Forumas sukasi globaliniu laiku, o kokį rodyt jums, pasirenkat pats. Dešinėj viršuj "User Control Panel". Tuomet kairėj pusėj "Board Preferences". Ir ten apačioj pasirenkat arba pasikeitusią savo laiko zoną arba pasirenkat teisingą laiko zoną ir įsijungiat vasaros/žiemos laiką. Aš paprastai išvis nesuku galvos dėl to laiko, tai pas mani ten belekas nustatyta

O kolegą assembled sveikinu su motoro surinkimu. Šis motoru surinkimas buvo daromas daug kruopščiau ir tiksliau, negu maniškio motoro, nepaisant to, maniškis taip pat buvo stipriai nuskalbtas ir nuplautas ir viskas užsandarinta naujais sandarinimo elementais, stengtasi labai neišlipinėti iš darbinių matmenų normų. Kolkas vis dar sandaru, atrodo, nes per pusę sintetinio tepalo keitimo periodo, pačio tepalo sumažėjo tiek, kad iki periodo pabaigos dar tikrai nereikės dapilti. Čia įvertinant ir tai, kad mano motoriukas yra be vožtuvų gumelių, taigi sukakus jo amžiui jau beveik 26 meteliams, tikriausiai visai normalu, kad to tepalo per ne idealiai sandarius vožtuvų nuspaudimo stumoklius, per padilusius vožtuvų kotelius ir jų įvores gali šiek tiek sudegti, kad turbina gali šiek tiek leisti.
Seniau per 10kkm nereikdavo dapilti, bet variklis buvo visas paišinas, kur galvą įkiši, o dabar, kiek sugebu įžiūrėt iš viršaus, lyg ir švarus, dar kišim galvą vėliau po juo ir žiūrėsim

Maniškis motoriukas jau kaip minėjau nuvažiavo 7,5kkm, ir vis dar sukasi labai neblogai, o jei seniau prie -20C užsivesdavo labai sunkiai ir daug sukant, tai dabar po nakties prie -21C prireikė 2-4 apvertimų ir trim cilindrais užsivedus, po dar kelių sekundžių į darbą pakilo ir ketvirtasis

Nors stumokliai kaip buvo, taip ir liko klibantys bloke

Ačiū už teorinę techninę pagalbą renkant motorą. Linkiu ir taviškiam ilgo ir kantraus darbo

Vožtuvus, kaip supratau, reguliavai idealiai iki matmens? Man taip pavyko pataikyti ne daugiau pusės, o kitus, naudodamas turimas iš 2 savo motorų surinktas ir dar kelių žmonių atiduotas pavienes tabletes, taikiau, kad būtų kuo mažiau mažesnis, kadangi laikui bėgant, jis didėja.
Užtai nereikėjo rūpintis rinkti ir pirkti tablečių, plius atmetama paklaida tarp mano tarpumačio ir mikrometro bei tablečių gamintojo paklaida, nes visas susimatavau pats. Galėjau dar kreiptis ir pas mane, būtume gal ką parinkę, nes liko dar nemažai sunumeruotų ir sumatuotų tablečių.
Senas tabletes naudojant, yra dar šioks toks niuansas, kad jei motoras nemažai nuvažiavęs, ten būna visai nebloga duobelė, tai reikia arba matuoti šone ir jas apversti, arba matuoti viduryje ir palikti kaip buvo

P.S. ir traukia labai neblogai, taip kad turbinai gerai įsisukus (šiek tiek atsukau kojelę) iki didesnių apsukų, sučiulpia savadarbę oro paėmimo iš filtro žarną.
P.P.S.
Būtinai prieš užvedimą užpildyk turbiną (bent kiek subėgs pradžiai) tepalu. Visos kitos detalės (indėklai, ir net velenėlis), esant geram siurbliui, greitai to tepalo gauna, o turbinos vamzdelis ilgokas ir su jų nemažais sūkiais, būna daug apgadintų ir sugadintų turbinų...
Pradžioj užvedus tikriausiai turėsi nekokį darbą ir daug daug troškinančio ir akis griaužiančio dūmo, tai siūlau arba tą daryti lauke, arba atsidaryti visas garažo ertmes ir viduje vistiek nebūti, tik kartais užsukti pažiūrėti, ar niekur nelaša aušalas (po ilgos sausos prastovos, radiatoriai mėgsta taip padaryti) ir žvilgtelėti į temperatūros daviklio rodmenis. Prasidirbs, kaip sakė ispanas Francisco: "It's like new motor now, You must wait"

Manrods ir Hayneso manualuose tiek Engine overhauling yra paskutiniai punktai, kad po surinkimo ir užvedimo pradžioj (kartais ne visai netrumpai) gali būti nemažai dūmo, smarvės, kalenimų ir traškesių.