donatas xm rašė:
Nuotykiai tesiasi:sutvarke aukscio reguliavimo rankenele-masina gerai kilnojosi,priekis minkstas,bet va su galu tas pats.Sake,kad per daug uzversti svirciu guoliai,del to galas kietas.
Gal Deimantuk gali ka patart is savo ilgametes praktikos?
Manau,kad cia noreta pasakyti"uzverzti".Kiek per savo patirti krapsciausi su galinem ir priekinem svirtim-itakos yra.Pirmiausia,jei galiniu svirciu guoliai sureguliuoti teisingai-nei kliba,nei yra per daug iverzti-tai tikrinu ant stalo varzto pagalba suspausdamas guolius ir arba pasalindamas ivores issikisima,arba dedamas metalinius ziedelius-tarpines.Arba keisdamas ivore i ilgesne ir vel derindamas-zaidimo yra,jei norisi padaryt gerai.Jei galines svirties guoliai sureguliuoti gerai,ivores(vamzdelio,i kuri kisasi varztas)galai sutampa su uzdaranciojo dangtelio(ar kaip ji pavadinti?)plokstuma ir tu istates svirti niekaip neperversi,ta prasme guoliu nesuversi ir neapsunkinsi svirties svytavimo.Tokiu atveju minkstumui itakos nepadarysi
Na,o jei guoliai pakeisti "greitai,greitai"ir be tikslaus reguliavimo-svirtys ilgai netarnaus,o ir iverzti gali jas,kad masina tikrai bus kietesne.
Esu priekines svirtis atpalaidaves(cia BX-ui su beguoliniu traversu)-masina pasikeite i priesinga puse-tapo ,kaip pukas minksta,nors imk ir vazinek su atpalaiduotom svirtim,nekreipiant demesio i barskejima

.Tuo tas guoliu ismetimas is traverso naujesniems BX modeliams man ir nepatinka-supaprastino,bet masina sukietejo,tapo pigesnis aptarnavimas,bet man to nereikia.Mano masinos priekinio traverso guoliai jau gerokai paesti ir jauciasi isdrozti grioveliai-todel as nepykstu del kietesnio priekio.
Taigi isvada-teisingai sureguliavus svirciu guolius-kad nebutu per daug iverzta ir nebutu laisvumo-gali juos priverzti pagal normatyva ir negali buti kalbos,kad masina kieta,nes per daug suverztas sviciu tvirtinimo prie tilto varztas,istacius svirtis i tilta.Man net tokia mintis nebuvo kilusi,kad del per didelio svirties priverzimo prie tilto,ji sunkiau svytuos ir masina bus kietesne,jei teisingai surinkti ir sureguliuoti guolai svirtyse.Tik zinodamas to remonto subtilumus,as ismasciau,kad beda gali buti neteisingai suvestuose guoliuose svirtyse(kalbu apie galine dali),jei tvarkingos sferos,aukscio korektoriai,aukscio sureguliavimas.Priekyje analogiskai-balkyje,jei balkis guolinis.
Stengiausi parasyt kuo aiskiau,bet nezinau,kas gavosi ir ar kas nors aisku

.