Nemažai metų praėjo nuo šios temos sukūrimo, bet šiandien ir aš buvau susidūręs su tokia pat problema.
Iš pradžių pastebėjau, kad pavarų dėžė girgždėdama jungdavo bėgius, po to mieste agresyviau važinėjant ir perjungiant bėgius iš pirmo į antrą taip lyg prabuksuodavo sankabą, šiandien galiausiai važiuojant išmetė klaidą gearbox fault ir nebejungė aukščiau 2os pavaros, neįjungė ir atbulinės. Šiaip ne taip grįžau namo 2-u bėgiu ir sėdau prie kompo ieškoti problemos sprendimo būdų. Mėginau resetinti greičių dėžę - nepadėjo. Po to pažiūrįjau youtubej kas gero ir radau vaizdelį
https://www.youtube.com/watch?v=WqFNh-dabj8, pažiūrėjau kas pas mane ten darosi ir pamačiau, kad ta apsauginė guma nusimovusi prie to sankabos išmynimo pedalo ir tikriausiai buvo priėję purvo, kuris neleido normaliai išminti sankabos. WD40, išvaliau, vėl WD40 ir užmoviau tą gumą atgal. Susitvarkė. Nebeliko jokio girgždėsio jungiant bėgių. Po šio auto nupirkimo kažkur kas pusę metų išmesdavo gearbox fault ir nejungdavo bėgių, bet užgesinus ir vėl užvedus automobilį problemos dingdavo. Skaičiau, kad retkarčiais tokie taškai turi būti sutepami (lubricated).
Ieškant googlei problemos sprendimo variantų aptikau šią temą vieną iš pirmujų, tai gal kitam ieškančiam pravers ši info.
P.S. auto tikrai labai geras, jau 40 000 km ir tik tokia problema

4.4 L vidutinės sanaudos, sužadėtinė važinėjas ir vargo nemato