Įdomu, ar labai tas 79tų metų bolidas paspringtų tuo 10W40.
Mano BX turbodyzelio varikliui originalioj instrukcijoj 89tų metų pats Citroenas siūlo pilti Total Rubia 15W40 žiemos sąlygomis, o dar kažkokį dar lievesnį ir senesnį, jei važinėjama vien šiltuose kraštuose. Quartzo jokio tais laikais dar nebuvo. Mama dešimt metų pylė 10W40, paskui aš du metus pyliau 10W40, o dabar jau du metus pilu 5W40. Nu kaip važiuoja taip važiuoja, niekur rimtai nesisunkia, ir netgi traukia, kuriasi prie didelio šalčio lengvai, tepalo slėgis pakankamas

Beje, čia vienas žmogus forume domėjosi dėl benzino CX, ar nereikia mažesnio oktano, o gal priedų vožtuvų tepimui (tipo dėl bešvinio benzino). CXas dar pirmokas, irgi 79tų metų. Tai paskui kai buvo normaliai paskaityta informacija, tai ten žmonės ir bešvinio benzino jau turėjo, ir tepalo jau 10W40, o ne kokio autolo, ir žiguliai Olandijoj sugebėdavo be variklio kapitalinio remonto nuvažiuoti 200kkm ir daugiau, o pas mus kažkodėl kas 60kkm kapitalinio reikėdavo, arba bent kokio velenėlio...[/quote]
Na mano žiguliokui virš 200kkm nereikėjo kapitalinio ,istorija žinoma,nes nuo gimimo pas tėvą ,paskui man atiteko,tiesa velenėliai ir grandinės buvo keistos

[/quote]
Gal ne autolą į karCerį pylėt? Su M8V tikiu, būtų važiavęs. Nes su M8V važiuoja ir BX14, išbandyta. Šiaip mes tokį tepalą pilam į benzopjūklo tą bakelį, kur grandinei tept, nes kainuoja pigiau už grandinės tepalą
Bet gi žmonės pildavo ir Autolą, ir solidolą, ir ko tik nepildavo. Esu girdėjęs, kad yra bandžiusių ir aliejų pilti, iš to vargo. Į dėžės irgi Nigrolą pylė, nors LABAI negalima, nes dantračiai hipoidiniai jau nuo pirmo žigulio, 403čio moskvičiaus ir berods nuo Gaz21. Vistiek visi pylė nigrolą, nors instrukcijoje parašyta - NEPILKITE NIGROLO. Mano tėvukas pats su 2103 važinėjo, su dviem ar trim galvų tarpinėm... Į parodos kalną tik antru bėgiu, bet už tai nemokamai.
Ir padangom pūst pompa bagažinėj, arba netgi iškart po kapotu, kas 20km sustot karbiuratoriui prapūst. Nes gi benzinas lievas visoks, o kad kuro filtrą įdėt, tai prabanga. O benzinas tai lievas, nes bake vien rūdys. Dalių nebuvo, nes vos tik atsirasdavo, iškart viską išpirkdavo, nes buvo per pigios. Tai dar dabar diedukų garažai pilni dalių. Neseniai pusę žigulio kėbulo atskirom skardom pardaviau, dar ten mačiau kažkokių važiuoklės dalių pintinė (kur būdavo pinta iš įvairiaspalvio laido) pilna stovi, reiks gal irgi surast, kam reikia, ir padovanot...[/quote]
Jei rasi ,padovanok man

,švogeris du žiguliukus kažkokius bandys kelt ,bus gimtadienio dovana

Xantia break 99m,2,0HDI devil

Red