Dujukas rašė:
Jo jo prieš 18 metų sunkvežimiai ir tebuvo MAZ, KRAZ na ir dar ZIL, gal dar koks MAN(tas pats "Š" tik kitoj saujoj) . O ką ten juose mokytis karbas paprastas kaip 5 pirštai(pagrindinės dalys "žiugliorius" ir oro skllendė(pas tave tuo viskas ir pagrista), o dizeliai nelabai tesiskirdavo nuo traktoroiaus(tai ir labai matosi Paties aiškinimai), jei jau dizeliai neturi OSM(oro srauto matuoklių), tai teisingai juk žinios TŲ laikų. Brolyti nuo to laiko praėjo jau 18 Metų juolab pats aiškinai, kad iš paties bandė daryti mokytoją.., tai į Lietuvą plūstelėjo toks kiekis užsieninių automobilių, kurie jau seniai buvo pralenkę sovietinių gigantų BELAZų ir t.t išsivystymo lygį bent 50 metų. Visi tų laikų jau suaugę žmonės prisimena netgi posakį "da zrastvujet sovietskije kompiuteri- samije bolšije kompiuteri v mire!!!". Aš 86 baigiau aukštaji(o pats tik 4 metus teatvarei), mokslą ir teko turėti TSKP istoriją valstybiniuose. Ką padarysi, bet remtis ja nesinorėtų, juk gėda pripažinti, kad ne tos istorijos mokė, o pats aš aš... net aukštojo nebaigei... o apie tų laikų fiziką, kas ten ką žinojo, ir net Kubiliaus lygis gali nurodyti tą mokslo aukštumą,,,
Nesinori pereit prie asmeniškumų, bet...
Pradesiu nuo aukštojo. Baigiau aš jį. Ir mokiaus 2 metus KTU (inžinierinė mechanika) bei 4 metus ŠU (Šiaulių Universitetas, fizikos - matematikos fakultetas) Turiu bakalauro diplomą, galiu dėstyt matematiką, informatiką. Tiek, kad pirmus 2 metus ŠU molėmės viską kartu su būsimais fizikos mokytojais ir mums per fizikos laboratorinius niekas nuolaidų nedarė. Beje - mechaninė fizika iš esmės nesikeičia nuo Niutono laikų, apie siaurus profilius nekalbam.. (nors apie ypač plonų sluoksnių fiziką irgi sužinojom nemažai, KTU destytojas kandidatinį darbą rašė)
Kalbant apie dyzelinius variklius - esminis principas nesikeičia jau 100 metų. Dyzeliai kaip purškė kurą tiesiai į cilindrą suspaudimo takto pabaigoje, taip ir tebepurškia. Apsukos (ir galia) kaip buvo reguliuojami TIK kuro kiekiu, taip ir tebereguliuojami. Visas progresas - kaip tiksliai tą kurą apskaičiuoti, laiku įpurkšti. Šio klausimo skardos gabalas, esantis UŽ matuoklės, išspręsti negali.
Žodžiu - tingiu daug aiškinti, kam įdomu užsukit į puslapį (adresas mano profaile) Rastus netikslumus prašom į studiją (t.y. forumą). Aptarsim, ir jei neatitinka mokslo tiesos, iš puslapio tikrai pašalinsiu.