bardakasbx rašė:
Kodai kodais, bet rakteliu masina privalo buti vedama, ypac senesniu metu. Beje, kodai (imobilaizeriai) suristi su rakteliu - puikiai ta patys zinot. Paskaitykit Deimantuko aprasytus postus apie BX ir TA - teko jam spynele tvarkytis, mygtukas nepraejo, tad nereikia pust is naujo miglos. Po TA gali nors ir bezdedamas vest, pofig, bet per TA uzvedimas privalo buti gamyklinis, priesingu atveju pareikalaus popieriu, jei oficialiai perdirbta ir pravarys, jei to nebus. Ir tolesnej TA eigoj darbuotojas nuo stendo iki stendo varo masina, pats eini is paskos ir tiek. Kartoju - Mygtukas gali buti tik gamykliniame variante, jei tai numatyta. Priesingu atveju - lieps sutvarkyti kaip priklauso. Ir nesvaikit apie tuos mygtukus senienose. Turesit 2010 ir velesniu moderniausius modelius ir su mygtukais varinesit.

O aš sakau ne iš teorinių pamąstymų, o iš praktikos. VW passat B3 irgi turi spynelių bėdą. Per 15 metų pasibaigia originalūs kontaktai, naujas originalas 100lt, o padielka 15-20. Kai gaila 100 investuot, statai būtent knopkę užvedimui ir viskas gerai, pats esu tokiai mašinai TA varęs. Ten būtent išdilimo bėda, kad sukant raktelį nebesusiliečia kontaktai ir neįjungia starterio. Taigi rakteliu įjungi masę ir mygtuku užvedi variklį. Viskas gerai, nes apsaugos sistema veikia, spaudžiant ti mygtuką starteris suktųsi tuščiai ir variklio neužvestų.
Deimantuką pravarė ar tai bandė pravaryt, nes raktelis ten išvis nebuvo reikalingas arba gal reikalingas tik vairo užraktui išjungti, o Pinkis ir aš kalbam apie situaciją, kai mygtukas tik starterio, o ne sukombinuotas su mase per tūmblerį. Pusė tų pasatų su mygtukais yra.