stiicooper rašė:
Sveiki,
Turiu C5 X7 2009. Jame yra radija su CD, HDD, dideliu ekranu ir navigacija. Na jeigu neklystu vadinasi RT4.
Ir jau kuris laikas, negaliu naudotis GPS, nes neranda nei vieno satelito. Na buvo gal porą kartų per pusę metų kai kelionės metu pradėjo rodyti satelitus ir galėjau naudotis. Bet po sustojimo, po to jau vėl neberodė. Klausiau dėl to ir ofiacialiam Citroen servise Truma. Nieko konkretaus negalėjo pasakyti.
Ir dar pas mane kažkoks įtaisas siurbia energiją iš akumuliatoriaus. Kartais ryte mašinos neužkuriu. Akumuliatorius nors ir nenaujas, Adbaltic gamintojo, bet akumuliatorių servise buvau palikęs, porą dienų pratestavo ir pasakė kad akumas geras, naujo nupirkimas nieko nepakeis.
ACS servise prašiau kad diagnozuotų kas man siurbia tą energiją. Jie turi metodų kaip patestuot. Taigi po testo pasakė kad energiją siurbia tas mano RT4. Ir dėl to GPSų neradimo tas pats RT4 kaltas. Ne kokia anteną reik keist, o patį RT4.
Gal dar kasnors su tuo buvot susidūrę? Gal galit pakomentuot? Ar įmanoma remontuot? Gal galima kokias nors funkcijas atjunkt, PVZ CD? Niekad nenaudoju to CD (na tik Taurius naujus žemėlapius per jį sudėjo), o kas kart įjungus degimą girdisi kad radijojD kažkas zyzia, turbūt tas CD įrenginys disko ieško?
Jeigu keisti į naują, tai ieškoti dėvėto? Ar būtent RT4 ieškoti, ar reikia būtent su HDD versijos? HDD man išvis nereikalingas. Gal jau kokį naujesnį, pvz RT5 galima įsidėt?
Na, kad isitikintum, ar tikrai RT4 "siurbia" srove, paprasciausiai issitrauk ji ir atjunk. Aisku prarasi ne tik gps(kuris neveikia pas jus), radija bet ir parktronikus, nes ekranas ir "magelis" sudaro viena visuma parktroniku garsas eina per audio sistemos garsiakalbius. Siuliciau isbandyti "isemimo" metoda, nes neaisku, kiek kompetetingi buvo meistrai, kurie diagnozavo kad kaltas "magelis"
Taip pat del akumo, reiktu pasiziureti, ar tikrai jam nera "sakes" sitas auto turi daug pribombasu ir jie visi siurbia energija, ko pasekoje, vaziuojant mazais atstumais vis islenda "economy mode active" o jei akumas bedvasis jam jau niekas nebepadeda.
Ijungus degima zyzia HDD, taigi viska reikia uzkrauti is ten, zemelapiai, dainos ir kiti reikalai, kurie kraunasi gana ilgai. Jau atrakinus masina viskas pradeda uzsikraudinet, kad greiciau isijungtu(del sito patikslinkit jei klystu kolegos, bet atrakinus masina is anksciau, jau tik ijungus RT4 buna uzsikrovus ir galima ja naudotis, jei atrakinama priepat ir tik ilipus jungiamas degimas, reikia laukt kol uzsikraus ir prades veikt parktronikai)
Del GPS signalo nebuvimo, kaltinciau antena, laida, jungti pradziai. Reiketu patikrinti kitoje auto, bet itariu, jog norint tai padaryti RT4 reikes priskirt masinos VIN
Taisyti viska galima, tik ne viska verta. Reiketu tiksliai issiakinti priezastis ir ivertinti kainas. Butu visai idomu tuom uzsimti, bet miestas nera tam tinkamas...

C5 Tourer 2008 2.2HDI 125kW (čipuotas Tauriaus ~150kW)