Jei kas pamenat, prieš kelis mėnesius už kelis šimtus litų buvo nupirktas tikrai geras automobilis. ZX Furio su 1,8 širdele, pilnu įpurškimu ir dujine įranga. Mano broliui Rokui dar beveik 3 mėnesiai iki teisių, pradedam darbus. Jei nespėsim laiku, bus išvažiuota pavasarį. Per daug nesicackinsim ir, jei man vėl nebus depresijų dėl prarastų mergaičių, bus paleista greitai ir švariai.
Iki šiol buvo tepadaryta keli darbai, neskaitant partempimo riedant penkta pavara:
1. išvalytas, išjudintas ir suteptas kuro siurbliukas bake ir užvestas variklis
2. Pakeista nutrūkus žarnelė tarp komutatoriaus ir kolektoriaus.
3. Dėl kiauros antenos buvo pripuvus salono apšvietimo lemputė, visaip ją valiau, gramžiau, tepiau, kol atsigavo.
Šiandien išardžiau pilnai galinį dangtį: valytuvas normaliai nevalo, prasisuka, stringa. Perrinkinėsiu varikliuką, reikia pakeisti pragręžtą spynelę ir viską ten išvalyti. Nelaiko amortizatoriai, jei pakabini palangę, atkabinus dar šiaip taip laikosi - reikia keisti. Dangtis, kaip ir BX - plastikinis, bet vistiek kažkodėl sunkus. Savo BXui vienas užsikėliau ir pasikeičiau, kai reikėjo.
Išrankiotos nedegančios lemputės ir pavyzdžiai atiduoti Rokui supirkti.
Nuimta sena kiaura antena. Teko pjauti su bulgarke iš viršaus, viskas perpuvę. Bandysiu pritaikyti nuo passat universalo tą trumpą pimpiliuką arba rast originalią sveiką.
Ryt poryt bandysiu nuvežti pradurtą padangą sulopymui.
Ieškomas remonto paskirčiai skirtas akumuliatorius, kurį negaila gadint - iškrovinėt ir kainuoja pigiai. Paskui bus perkamas naujas.
Nuėmiau veidrodėlius, nes nevaikšto aukštyn žemyn, strigę trosai, bandysiu išjudint ir sutept. Vairuotojo šildomas lyg ir, yra kažkoks nukirptas laidas, jei bus noro ir laiko, gal jungsim
O taip ši mašina atrodė prieš 9 metus. Dabar tokia pat, tik spalva labai pablukus. Dar žiūrėsim, kaip čia ją reiks atgaivint. O gal nežaidimo sumetimais bus paliekama ir taip. Aš nežaisčiau, bet vairuosiu ne aš