Kadangi apie saugos pagalves ir remontą forume rašoma visur po truputį, bet dažnai bendrais terminais (sauga keliuose, prisisegti dirža ar ne ir pan.) manau pravartu turėti naują temą apie saugos pagalves, jų remontą ir su tuo susijius dalykus.
Taigi, man atsitiko toks dalykas, kai mano auto buvo 2 padetyje ir kadangi buvo žiema, ratai pradėjo suktis, o dar ir per trumpas buvo kairės pusės pusasis, prasisukimo metu (auto stovėjo vietoje) atsirado smugiai, po kurių iššovė kairės pusės užuolaida ir keleivio sedynės airbagas. Tuo metu ant sėdynės sedejo žmogus, kuris lyg dar tik ruošesi prisisegti saugo diržą.
Airbagus pakeičiau.
Kažkas man patarė, kad reikia pakeisti saugos pagalves ir su kompu ištrinti klaidą ir viskas pasitaisys. Nieko panašaus neįvyko, nepasitaisė.
Dar vienas patarimas buvo, kad reikia pakeisti airbagų valdymo bloką ir panaikinti klaidas...Tik vat dar patarėjai paminėjo, kad dar reiktų pakeisti ir kažkokius saugos diržų įtempėjus, nes vis tiek nieko nebus...(keleivis lyg ir nebuvo prisisegęs...).
Veho sako, kad airbagų valdymo blokas kaztuos apie 1400,00 lietuvisku, nes jį reikia kažkaip specialiai suprogramuoti

– brungu

..
Pasižiūrėjau valdymo bloko kodą, o ten numerių

pvz., 5EKABY2339330U, kitas MRSC/G3i/10-x4, dar 9648403180, kazkoks dar TEMIC L3V2K23B8B1. Spėju kad kodas gali būti šis 9648403180, bet bijau suklysti, nes internete jis pastovus tik skiriasi kiti pvz., 5EKABY2339330U, L3V2K23B8B1. Tad nežinau nuo ko pradėti. Gal buvote susidūrę ir patarsit:
1. Koks tikrai valdymo bloko kodas , į ką reikia žiūrėti jį perkant?
2. Neramina tas diržų įtempėjas, ar tikrai jį reikia ten tikrinti ir keisti?
3. O gal isjungti jas ir viskas

, nors rodos tiek nedaug trūksta....
Lauksiu patarimų