Na ką, pasikeičiau ir aš. Nežinau kodėl, bet man viskas idealiai netiko, tai pachaltūrinau ir pasidalinsiu platesne info
Pirmiausia atsidarius bagažinę išsiimam užuolaidą, nusilenkiam sėdynes. Ties ta vieta, kur įsistato bagažinės užuolaida bus 2 torx 20 varžteliai. Atsukam juos, tuomet atsargiai, stengdamiesi, kad nenulaužyt fiksatorių traukiam plastmases link priešais esančio lango ir gaunam tokį vaizdelį :

Tuomet padarom tą kitoj pusėj ir jei yra laikikliai "šunų tinklo" juos nusisukam su torx 30. Bent aš nusiėmiau ir tas apdailas prie galinių sėdynių, kad nebūt tokio didelio lubų laužimo ir neliktų žymių kokių (gal ten nieko ir nelieka, nežinau, pirmą kart tokiais salono ardymais užsiimiau

) ant tų apdailų apatinėj pusėj bus nuspaudžiami fiksatoriukai, kurie matomi nuėmus prieš tai minėtas apdailas bagažinėj. Nuiminėjam plastmasę ties bagažinės laikikliais. Ten atsargiai, labai nelupkit, pasislėpę 3 fiksatoriai, tuos iš viršaus paspaudus lengvai ir gražiai nusiima :

Nusiėmę plastmasę matome amortizatorius. ištraukiam fiksatorių su atsuktuvu kaip parodyta nuotraukoj, su tuo pačiu atsuktuvu galim ir nukabint amortizatorių

Nusileidžiam lubas, ten bus jos priklijuotos šiektiek, nupjoviau peiliu

Atsargiai nusileidę lubas atsilaisvinam vietas, kad būt biški patogiau prieiti prie fiksatorių

Fiksatoriai bus tokie žiedukai, prireiks tokių replyčių, kur spaudžiant plečiasi

Juos nusiėmę galėsime išsitraukt amortizatorius. Nuo jų reiks tvirtinimo šarnyrus nusisukt ir persisukt ant Volvinių ar kokių kitų. Vienas pasidavė dar gražiuoju, su kitu teko ilgai prasikankint, nes sukosi spyruoklės viduje su visu amortizatorium, teko sugalvot su kuo užspaust amortizatorių. Atsargiai su spyruokle, šauna pakankamai nebloga jėga ir gana toli, amortizatorių radau pas kaimynus

Man kažkodėl (nors pirkau nuo Volvo V70 antros serijos) naujieji amortizatoriai gavosi ilgesni už originalą (palyginamąją foto pamiršau padaryt) na ir aišku niekaip negalėjau užkabint. Bagažinę buvau atvertęs jau iki pačio maximumo. Su kažkieno pagalba gal kaip nors ir būt pavykę užmaut, bet vienam be šansų. Teko mąstyt ką daryt, chaltūrinau ir po to pats dvejojau ar gerai pasielgiau, bet kelio atgal nelabai buvo. Kaip bus taip bus pagalvojau. Nupjoviau dalį sriegio nuo amortizatoriaus ir nuo tvirtinimo šarnyro, prisisuko 3-4 ratais/apvijom. Laužimo labai didelio ten manau negauna, turėtų laikyt. Na bent jau beveik savaitę laiko man atlaikė be problemų, tikiuos ir toliau taip laikys

Viską sukraunam atgal atbuline eiga. Fiksatorių iš vidinės pusės bagažinės nebedėjau, vistiek jie ten niekur nepabėgs, o kitą kart jei prireiktų keisti, nebereiktų viso šito ardymo, jokio lubų nuleidinėjimo. Bagažinės pagaliau nebereikia ramstyt pagaliu arba galva

P.S. buvo naudojami 1200N amortizatoriai

Tikiuos kažkam visa šita pravers

Xsara '99 1.6i 65kw