Elviukai123 rašė:
Valdai, speju jus is tu kur siuksliu nerusiuoja, o karta per savaite jusu kolegos juodu dumu debesi tunelio gatveje be savo fab map egr agregatu kai einu pabegiojes link masinos ir visa galva godziai kvepiu gaivu pavasario ora
1)dujos- salutinis naftos produktas, tai lyg vaziuoti is antriniu zaliavu sukurtu kuru, ir dar negana to beveik dvigubai pigiau
2)variklis dujomis dirba 1-3db tyliau
3)dauguma(ne visi) varikliai vaziuojant dujomis ilgaamziskeni( su salyga kad misinys idealus)
4) reciau reikia keit tepalus, maziau devisi katalizatoriai
5)du bakai- uzsipylei ir numini 2x daugiau, vaziuojant tokiom maisnomis NIEKADA nepasibaigia abi degalu rusys
6)dvi degalu tiekimo sistemos- sugedos benzininei (purkstukams pvz, siurbliui) gali vaziuoti dujomis, sugedus dujomis gali vaziuoti benzinu- masina nepaliks nelaimeje taves, parves namo.
(geru) dujiniu irangu minusai-
1) jas reikia apsitarnauti-keisti filtrus kas 10 000km, i pusmeti karta apziureti reduktoriaus slegi, brc purkstukai tarnauja 200 000km+ nebijo purvinu duju ir tt. laikas skirtas dujinai irangai ***iolika akrtu mazesnis nei dyzelio aptarnavimams/gedimams.
2)bagazineje sumazeja vietos arba atsarginis ratas atkaliauja i bagazine
3) padideja masinos svoris 70-100kg(galu varomoms gal cia ir pliusas net)
dyzelio pliusai-
1) patogi "butine" trauka nuo zemu sukiu
dyzelio minusai-
1) garsas
2) leciau uzsyla
3) FAP
4) EGR
5)auksto slegio purkstukai,turbinos, siurbliai dvimasiai smagraciai ir ttt. nu benzinui negenda kazkodel tokie agregatai-su dyzeliais -genda
6) nera dinamikos auktuose sukiuose, lenkiant masina tu ne gaza spaust turi o perjunginet pavaras. net ir biturbo dyzeliuose uztektu apsuku iki 4000RPM, kam tie skydeliai iki 6000rpm nesuprantu,panasiai kaip WW polo spidometro skale iki 300km/h. grazu ispudinga bet naudos jokios.
kad ir kaip ziureciau niekaip dyzelis neatrodo geresnis apsirinkimas nei benzinas/dujos.
Kreivai tamsta spėji, Švedijoj šiukšlių nerūšiuoti tiesiog nesigauna, ir šiaip, jos čia visai ne prie ko...
Šiaip aš užmiesty gyvenu tiek Tėvynėj, tiek ir užsieny, taigi argumentai apie kokį tai dyzelinių motorų be ekopriblūdų "užterštą" orą man nelabai aktualūs

Va, jei važiuoji iš paskos kokio neteisingai uždujinto aparato, tai iškart kvapas baisinis...
Kai buvau jaunas ir biednas, važinėjau ir aš benzu-dujom, ir kelis kartus netgi teko ant "šlipso" iki degalinės važiuot, nes pasibaigė VISKAS, kas buvo ir bake, ir balione... Šiaip turiu porą benzininių mašinų, bet dujų jose niekada nebuvo ir nebus, nes mašinos ne kasdieniam naudojimui, kam jas gadint. O apskritai, per metus važiuojant 40-50000 km, nevežiojant oro ir neturint tuščių pontų, alternatyvų dyzeliui nėra.