WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 17:20

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 109 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 4 5 6 7 8 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: "Antipollution fault"
StandartinėParašytas: Geg 13 2010, 17:46 
Atsijungęs
Senbuvis

Paskaičiau dėl uždegimo ričių keitimo, kad V6 variklyje atseit reikia keisti visas jeigu iš rikiuotės išeina bent viena, ir susimąsčiau: aš savame 2001 m. C5 V6, BVA, dėl gedimo, keičiu po vieną ritę kiekvienais metais jau 4 metus iš eilės {kaip ne keista visas gegužės mėn. pirmosiomis dienomis}, tai jeigu aš 2007 m. gegužės mėnesį būčiau pakeitęs visas 6, problemų nebūtų? Aš manau, kad keisti reikėtų tik tą, kuri sugedo. Pirmą sykį dėl patirties stokos apsilankiau "Veho" - maža to, kad teko laukti 12 dienų, tai pakeitimas atsėjo 420 Lt.: ritės kaina 145 Lt. + diagnostika ir darbas. Dabar keičiu pats. Nežinau, gal būt profesionalai kritikuos, tačiau nusprogusią ritę, nustatau atjungdamas žemos įtampos jungtį nuo ritės, jeigu pirmos eilės 1-3 cilindrų darbe pokyčių po atjungimo nėra, šias rites permetu į antrą eilę 4-6 cilindrams ir veiksmą kartoju, aišku galima nustatinėti ir atjungiant purkštukus. Šiais metais gegužės 7 d. Vilniaus Meharyje ši ritė kainavo 135 Lt.

Į viršų
StandartinėParašytas: Geg 14 2010, 15:31 
Alvis rašė:
Sveiki. dega skydelyje uzrasas antipolution fault,gal tai zondas?tai noreciau patarimo kur galima gera meistra rasti.aciu.

Pas mane C5 2001m 1.8l. Kovoju su ta nesamone "antipolution fault" jau antri metai. Buvau Vilniaus VEHO gal 3-4 kartus, nerado nieko, sako gal zvakes, gal zondas, gal tas gal anas.. Visai netycia teko apsilankyti Siauliu VEHO, buvau maloniai nustebintas kainomis ir aptaranavimu. Prieme be jokio uzsirasymo, padare pilna vaziuokles diagnostika, suvirino duslintuva (del ko ir vaziavau ten), duslintuvui reikejo ispjauti gabala vamzdzio, pritaikyti zonda, vel suvirinti, padare kapitaliai. Tuo paciu paprasiau elektriko patikrinti ta klaida, gedima nustate per ~30min - oro siurblys buvo prarades valdyma is kompiuterio. Pats siurblys veikia, bet neturi valdymo. Per kita valanda surado kur buvo nedeges laidas, viska sutvarke ir viskas. Uz zaidima su laidais ir duslintuva bei patikra 230Lt. Po siai dienai jokiu antipolution fault.

Į viršų

StandartinėParašytas: Vas 26 2012, 23:56 
Atsijungęs
Naujokas

turiu ir as tokia beda,kadangi nedaznai bunu LT,nelabai pas meistru nuvaziuosi,todel tenka paciam gydyti savo citromona c5 2,0 hdi 2002m gimimo metai. Pastebejau kai tik patampau priekabike pareina oro sr matuoklis,jau 2 pakeiciau,kazkaip jau uzkniso po 400 lt moketi uz ta matuokli.Gal kas susiduret su tokiu atveju.Kabli pats uzdejau,originaliai nebuvo.Na tiesa tas matuoklis ne is kart uzlinksta,bet pradzioj kol saltas motoriukas nera traukos ir meta ,,autopoliution,,,po to kai apsyla,trauka atsiranda,bet klaida meta ekrane.Padekit,ar man ir toliau taip bus,ar reikia pamirsti priekabos tempima(galvoju gal del kruvio perkaista tas siulas,matuokly),aciu

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 21 2012, 09:35 
Atsijungęs
Pastovusis

Pas mane, pravažiavus trasoje apie 60 km iš pradžių atsiranda klaida ASP/ASR faulty ir iš karto išmeta kitą klaidą antipoliution faulty, skydelyje užsidega toks praslydimo lempukas ir varikliuko lempukas. Dingsta trauka. Kaime pastovėjus kelias valandėles užsikuriu variklį ASP/ASR faulty nebėra, lieka tik antipoliution faulty ir skydelyje lieka varikliuko lempukas ir service. Pradedu važiuoti trauka normali. Vėliau mieste porą dienų pavažinėjus dingsta ir antipolution faulty. Gal kokių idėjų yr? Ar jau kastruotis?

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 12 2012, 21:24 
Atsijungęs
Naujokas

Daliusj rašė:
Pas mane, pravažiavus trasoje apie 60 km iš pradžių atsiranda klaida ASP/ASR faulty ir iš karto išmeta kitą klaidą antipoliution faulty, skydelyje užsidega toks praslydimo lempukas ir varikliuko lempukas. Dingsta trauka. Kaime pastovėjus kelias valandėles užsikuriu variklį ASP/ASR faulty nebėra, lieka tik antipoliution faulty ir skydelyje lieka varikliuko lempukas ir service.

Pas mane beveik tas pats buvo per šalčius, tik niekur važiuot nereikėjo. Užkūrus, laisvąja eiga variklis purtydavosi, kaip vienas cilindras neveiktų. Jei pagazuoju iki ~2000 -- veikia tolygiai. Paskui po minutės kitos staiga "sugenda" katalizatorius ir/arba ASR/ASP, o variklis užgesinamas, t.y. net laikant akseleratorių, apsukos krenta ir variklis užgęsta. Paskui užkūrus ASR/ASP ir katalizatorius "susitvarko" ir lieka tik antipolution fault. Dar pastebėjau, kad kol sušyla -- beveik nėra traukos. Pradėt važiuot ar pakilt į kalną jau akseleratorių reikia išmint beveik iki dugno, antraip užgęsta variklis.

Atšilus orams, jau kelis kartu buvo susitvarkę ir jokių klaidų ar purtymusi. Bet, kai rytais vėl davė -5C, tai vėl variklis pasipurtydavo rytais (kokias 1-2 min.) ir vėl antipolution fault.

Spjoviau ir nesuku galvos - kuro sąnaudos normalios, trauka yra (kai sušyla).

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 14 2012, 19:26 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Sveiki, skaitydamas tema neradau kad toks uzrasas butu dazna beda 2.0 dyzeliui.
Taigi problema ta, jog pradejo rytais sunkiai vestis C5 2.0 HDI.

Nebe pirmas ir nebe antras kartas kada ryte, pasukus rakteli mirtina tyla ( nesuveikia pompa ar kazkas pan. ) , suk varikli kiek nori, nieko negaudo, bet palaikius ~5min uzrakinta masina, pasukus rakteli viskas tvarkingai suveikia ir uzsiveda, TACIAU su uzrasu "ANTIPOLUTION FAULT". Uzrasas dingsta jei vel palaikai uzgesinta masina kazkiek laiko.

Gal kas turi ideju kur ieskot problemu? Ir ar daug gali tekti investuot?
Aciu is anksto:)

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgs 11 2012, 20:59 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Kas gali būti šiand vėl užsidegė antipollution fault, bet šį kartą rimčiau... Taigi iki 3000 apsuku ir daugiau nebekyla apsukos, toks jausmas lyg ribotuvas uždėtas, o jei važiuoji tai 2500apsuku dar normaliai daugiau paspaudi tai toks sekundinis pridusima ir nuo 2500 į viršu sunkiai bekyla apsukos ir mašina negreitėje. Seniau irgi man užsidegdavo bet užsidegdavo ir tiek o dabar kažkas jau rimčiau. Kaip panaikinti šia problemą? Ar kas gali būti kaltininkai ir ką reiktu tikrinti?

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgs 12 2012, 09:23 
Atsijungęs
Senbuvis

Ką tik kalbėjau su kolega, kuris važiuoja su "Pežuku" tokiu pat varikliu. Ta pati problema. Jo atveju diagnostika parodė, kad kaltas kuro slėgio reguliatorius, atseit palaikomas per aukštas slėgis.

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgs 12 2012, 12:30 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Pas mane pakeistas tas dalykas jau. :) kokonas irgi sakė ka ši klaida susieja su tuom reguliatoriu. Tai suprasčiau ka nepakeista, o dabar kai pakeista kas tada gali būti. :drunk:

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgs 12 2012, 14:08 
Atsijungęs
Plepys

arciss0 rašė:
Pas mane pakeistas tas dalykas jau. :) kokonas irgi sakė ka ši klaida susieja su tuom reguliatoriu. Tai suprasčiau ka nepakeista, o dabar kai pakeista kas tada gali būti. :drunk:

dejai nauja?

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgs 12 2012, 15:44 
Atsijungęs
Pastovusis
Vartotojo avataras

Ne. Iš Aidas1 pirkau padevėtą. Bet dabar apsukos leidžia tol kol tikrasis ribotuvas suveikia, bet klaidą meta vistiek. O vakar tik iki 3k apsuku ir daugiau nei krusti. :|

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgs 12 2012, 18:08 
Atsijungęs
Naujokas

Gal reikia klaida programiskai istrinti?

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgs 12 2012, 18:26 
Atsijungęs
Plepys

Alvis rašė:
Gal reikia klaida programiskai istrinti?

Ten gedimas mechaninis, trynimas nepades.

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 04 2012, 12:09 
Atsijungęs
Pastovusis

prisijungiu ir as prie panasiu "bedziu" C5 2 hdi 2003. Atsirado antipolution fault. Bet paskaitinejes rusiskus forumus radau pastebejima kad 4 kartus pakartojus cikla: uzvedi 3-4 s - gesini dingsta. Taip ir buvo nebera uzraso. variklis dirba bet man nepatinka nes atsirado kaip ir tarskejimas ar tai kompensatoriu ar kazko panasaus. Bet svarbiausia nedingo problema kad siurblys pasileidzia ne is pirmo karto. Aisku ne visada taip. Buvau nukeles sedyne. Galvojau ta reguliatoriu rasiu slegio.. deja ant siurblio dangtelio nieko apart 2ju slangu ir 2ju fyskiu nieko neradau. gal kas gali detaliau nupasakot kur tas slegio reguliatorius??? turiu itarimu del jo.

Į viršų
StandartinėParašytas: Spa 05 2012, 07:55 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

rusu formus skaitai, o cia vietoj paskaites reguliatoriaus rasti negali. Atidziau skaityk. Reguliatorius ant siurblio tik ant kurio :roll:

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 109 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 4 5 6 7 8 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 5 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007