Įsigijau c5 2009 metų. Iškart apie trūkumus. 1. Per didelis. Važinėjau su 2001 metų ford mondeo, gabaritai, ypač aikštelėje, nepalyginamai ir nepateisinamai per dideli pas c5, važinėti patogu tik kaime ir užmiestyje, prie to, viduje, mondeo niekuo nenusileidžia, bagažinė netgi lenkia citroeną. 2. Nepatogios sėdynės ir neišeina patogiai susireguliuot. Pas mane sėdynės mechaninės, tik kad šildomos, ne odinės, ir net ne veliūras. Per ilga sėdima dalis, jos priekis nepatogiai, per daug, iškeltas, čia gal ūgio trūkumas (mano 1,70 m ), bet įsėdimas nepateisinamai nepatogus, į tokios klasės mašiną. Į audi tt isėdu su tokiu pačiu nepatogumu. Be to, sėdynės "pigios" jų užpildas pigus. Atlošo palinkimo kampo reguliavimas nesamoningoj vietoj. 3. Blogai laiko kelią. ford mondeo žymiai stabilesnis, vikresnis, (ford mondeo 2001 metų) tiek magistralėje, tiek mieste, ypač mieste. 4. Nors "navarotų " daug, bet elementarių smulkmenų trūksta: 4,1 puodelių laikiklių nėra 4,2 Akinių nuo saulės padėti nėra kur. 4,3 Atidarytos durys nenoriai fiksuojasi atidarytoje pozicijoje. 4,4 nėra (neradau) tokios elementarios funkcijos, kaip , kad palaikius raktelio "užrakinimą" langai užsidaro, palaikius raktelio "atrakinimą" atsidaro. 4,5 nepateisinamai susidėvi "užvedimo" raktas-tiesiog suplyšta apvalkalas. 4,6 nuo karščio pradeda išbėgti pikseliai ekrane. 4,7 "ragai" ant universalo kažkokie žaisliniai- kleba, girgžda, kai juos judini. 5.vaziuojant žvyrkeliu traukia dulkes. Visi langai uždaryti, pūtimas ant max, bet traukia dulkes per galines duris (universalo bagažinę) o gumos, tai visur dvigubos...... 6. Nesisukiojanti vairo dalis tikrai nepatogi, aš nepripratau. 7. Variklis 2,0 hdi turi pastebimą turbo duobę pradžioje. 8. 6 pavaros neturi prasmės, nes pirma tik pajudėjimui iš vietos ir iš kart turi jungt antrą. 9. Nėra/neradau funkcijos, kad durys užsirakintų važiuojant 10. Pavaros jungiasi tikrai ne taip tiksliai kaip ford mondeo 2001, bmw compact 2004, audi tt 1999 11. stabilumo kontrolė veikia per grubiai. 12. pridėkit Kad nebūtų į vienus vartus tai citroen c5 pliusai: 1. Važiuoja minkštai, tyliai, nesijaučia greičio. 2. Už tiek pinigų labai daug navarotų, esminiai , be ne visi: 2.1. KLima 2.2. Autoilotas 2.3. palikymas įkalnėje, automatinis stovėjimo stabdis ir t.t...... 3. man gražus 4. viduje irgi 5.ekonomiškas. Kuro sanaudos: 5.1 iki 90k/h užtenka 5 ltr/100 km iš tikro tai 4,7 ltr /100km 5.2 130-140 km/h ryja 6,5 ltr/100km vilniuje per pikus apie 7,0 ltr / 100 km Vidutiniškai man jis ryja 6,5 ltr/100 km, bet mano mondeo ryja 14 ltr dujų/100 km. tokiu pačiu režimu, audi tt 11 ltr/100 km benzino tuo pačiu ritmu. ne taupiai važinėju aš. Ai važiuoja dažniausiai autostrada 140 km/h greičiu ir Vilniui per pikus. 6. pakankamai dinamiškas, kai užpjauni. Autostradoje jam 140 km/h greitį palaikyti juokas, važiavau ir 180 km/h .net nepajaučiau. Negali varžytis su ford mondeo 2,5 benzinu, ar tuo labiau su audi tt 1,8 turbo, toli jam iki jų. (čia platesniam supratimui), bet autostradoj tikrai nevargsta. 7. Maloni panelės apdailos medžiaga. 8. Gerai ir lengvai pasijungia telefonai per "blu tufą" 9. hidraulika padeda įveikti "kaldajobinas" kieme 10. maloniai nuteikia automatika: šviesų automatinis perjungimas palydėk mane funkcija, automatiniai valytuvai, stovėjimo stabdis elektrinis (niekada nevažiuosi su užtrauktu)
_________________ Navanas, Ukmergė, C5 (x7)
|