egidijus.kibas rašė:
Jau pora savaičių kaip nusipirkęs c5 2005, 2ltr 100kw. Kodėl citroenas,todėl kad jau išbandžiau keletą modelių, nuo subaru iki Fiat,bmw... Įkalbėjo pabandyt citroena,kaip tik subaru iškeliavo pas estų goncikus tai sakau bandau,nes apie citro girgpdejau daug gerų atsiliepimų.taip kad pabandžiau c5 sedana. 6 bėgiai,spalvotas ekranas,minkštas vazevimas palyginus su buvusiais modeliais,citras gerai sugeria netgi gulinčius mentus.
Susidūriau su keletu bedeliu,parktronikai priekyje davazevus iki kliūties išmeta ekrane tik viena žalia juostele ir viskas,tada gali atsitrenkti į kliūtį ir jokių emocijų. Nors dar nelindau po bamperiu bet žadu,nes parktroniku tema jau perskaičiau....
Antra bedava šiandien viskas liuks visa diena,varant igaraza ekrane pasirodė: DEPULUTTION SYSTEM FAULTY,kas bus ryte nzn,ivariau į garažą tiesiog.
Trečias nesklandumas: rytinis uzsikurimas per šalčius ar pastovejus ilgiau po darbo,variklį uzkurus jis padirba netolygiai kokiu 10-15sekundziu ir išsilygina variklio darbas,ir kol variklis purtosi tas sekundės toks dumelis neskanus nei nosiai nei vizualiai atrodo nekaip,žvakės tikrino ir pajungus kompą ir su testeriu,na tipo viskas tvarkoj..... Kita savaite bandysim pas meistrus keist tepalus su riltrais..... Įdomus tas pradinis uzkurimas,mane neramina labiausiai,variklis po pavazevimo,nors ir nedidelio kelių km,gražiausiai kuriasi..... I dont know....
Ketvirtą bedele: vairuotojo veidrodėlis,uzrakinant auto neuzsilenkia,žodžiu nulis emocijų,nors sėdint iš vidaus veikia stikliuko reguliavimas tiek šio tiek kito veidrodžio....
Žodžių pamanysit krūvą bėdų pas mane,bet aš taip nemanau,nes jis man patinka,ir problemas bandysiu sprest ir domėtis. Tai tikiuosi iš jūsų minčių apie mano C5 bėdas ir jų sprendimą,mėgstu pats kažką isardyt,yra garažas,įrankių šiokių tokių.... Pardavėjas sakė kad šiam citroenui pareguliavo kompą Panevėžio citru-pezu meistras, tqi tipo ne 100kw o 130kw,na trauka tai tikrai jaučiasi.
Dekui už info kolegos, mane galite rasti facebooke: Egidijus kibas
Depollution system faulty šitose mašinose reiškia tiek pat, kiek Check Engine arba liaudiškai Džeki Čanas. Diagnostika ir sužinosi, kuo ten pasipiktino.
Dėl užkurimo, tai žvakes tik išsisukęs sužinosi, kaip jos dirba iš naujo. Jei nori, kad būtų ledas, tai ir žvakės turi būti ledinės, tad jei nekeistos - keiskit ir turėsit naują reikalą. Tik tas reikalas kainuoja šiek tiek, žvakės gerų gamintojų po grubiai 12eur, keitimas servisuose berods nuo 60, pas meistrus būna pigiau, bet ne drąstiškai

Jos būtent groja daug po užvedimo, nes HDine po užvedimo dar kurį laiką jas kaitina, kad palengvinti sklandų kuro sudegimą šaltiems cilindrams.
Bet dar gali būti ir purkštukai truputį išėję iš rikiuotės arba elementariai, nedideliais kiekiais į sistemą patenkantis oras.
Dėl veidrodžio, tai aišku gali būti ir laidai kalti, bet greičiausiai tai keist teks patį veidrodį arba burt iš dviejų vieną veikiantį. Pasilankstyt galima su reguliavimo rankenėle, kuria permetamas veidrodėlis, tik ją stumk ne kairėn ar dešinėn, o į save ar tai nuo savęs, tuomet užsilenkia/atsilenkia veidrodžiai.