tadas1991 rašė:
Mes kokybiškai, tai kažkaip akumus įpratę jėgos montuoti, bent jau šitoj vietoj, kur ten viskas paprastai įsideda ir susikiša. Aš kai tamsoj montuoju, tai pasiorientuoju, kad masė sparno pusėj, o ant akumo masė plonesnis "pypas". Ir dar pasiorientuoju, kad kai dedi pirmą klemą, tai iškart žiūri ar tinka. Jei netinka, tai arba būna per mažai ir neužsimauna, arba per didelė ir neužsispaudžia.
Jei tas plonesnis pypas ne toj pusėj - STOP, akumas azijiečiams. Esu matęs tokį įdėtą pas P206 - buvo išpjaustyta akumo dėžė, nulaupyti laidų laikikliai ir patys laidai dar su jėga patempti viršun, kad pasiektų kur reikia.
Šiaip jau galime sutvarkyti, tiek aš, tiek ukw, bet mašiną reikia atitempti. Ir aš dabar sekančius darbus pradedu tik nuo birželio.
O jei patys remontuot, tai pradžiai reiktų peržiūrėti saugiklius (jų daugiau, nei matosi, todėl pasikuiskit papildomai po variklio skyriaus saugiklinę ir suraskit dar saugiklių) ir maitinimus. Jei viskas veikia ir startersi suka, tik nesikuria, tai žiūrėti, ar variklio kompas aplamai maitinamas, ir jei taip - tai kas pačiam kompui negerai. Galbūt net elektros schemos ieškoti nereikės, bet gali būti, kad ir reikės. Šiaip tai ir generatorių patikrinti reiktų iškart užkūrus, nes gali būti nukepinti diodai, nors nežinau, ar pas šitą modelį juos kepina.
Aciu uz atsakyma. Po to ir as pastebejau kad skiriasi akumo "pypai". Saugiklius patirkinau, bet dar karta patikrinsiu visus. Kolkas tik viena - ABS saugilkis buvo perdeges.