Pirminį veleną klibinom, rankom neišklibinsi. Nebent Corteco išminamo guolio kreipiančioji suchaltūrinta ir netinkamai prispaudžia pirminio veleno guolį, nes dėjom naują kreipiančią su pirminio riebokšliu, bet iš mano praktikos - viskas tom kreipiančiosiom būna gerai, nes esu jas dar dėjęs į Peugeot 206 2.0HDI ir Berlingo 1.9D DW8. Tik tiek, kad ten dėžės BE3, o pas C5 didesnė ML5.
Dėjom patys, ta prasme ne servise. Dariau aš, padėjo Phantom-'as, dėžę dedant dalyvavo ir padėjo Dominykas. Nežinau, sankabų jau prikeitęs ir problemų, apart šitos, nebuvo. Veržtas smagratis buvo reikiamu momentu ir pagal eiliškumo tvarką pagal gamintojo instrukcijos, naudojant komplekte buvusius naujus varžtus.
Čia ir tas guolis, kurį teko burt, nes alternatyva tik visas sankabos komplektas kietam smagračiui, kuris ten lyg ir (nebepamenu) apie 400Lt, ir barškesiukai. Dėl guolio tai pilnai gali būti kažkas, nes pačiam lankstant guolio kreipiančiosios laikiklį, sunku tiksliai pataikyt ir centrą, ir ašiškumą, o toj vietoj idealiai nepamatuosi slankmačiu, tarpumačiu ir mikrometru, nes guolio kreipiančioji plastmasė liejimo gruboko ir apdirbtos tik kontaktinės vietos.
Turiu šiaip įtarimą, kad gali būti padirbtas komplektas, arba dar kažkas ten su juo paburta, nes gamintojo lape dėžutėje buvo parodytas priveržimo momentas 60Nm, o susiradus tokį patį komplektą internete Valeo WEB catalog'o puslapiuose, paspaudus informacijos lapą. atidaro lapą, kuris yra identiškas, bet kur priveržimo instrukcijos, jau parašyta nebe 60Nm, o 60Nm + 90 laipsnių. Tai priveržta pagal internetinį. Daugiau klaidų lyg ir neradau, bet labai stipriai ir nelyginau.
Diskatorius priveržtas iš rankos, kadangi momentas komplekte nebuvo parašytas, tai kaip visad - visi veržiami pamažu, kad nedeformuot diskatoriaus ir spaustųsi tolygiai, priveržiami iš riešo. Diskas sucentruotas su truputį modifikuotu centravimo įrankiu (kadangi originalus senų sankabų įrankis neatitiko disko skylės diametro, pagal dažnai naudojamą praktiką pavyniota tolygiai izoliacijos. Bet ir jis svarbus tik dėžės pataikymui į šlicus, nes ties pirmu sankabos paspaudimu užmovus dėžę ant kreipiančiųjų ir priveržus - diskas susicentruoja pats, eliminuodamas liekančius po netobulo centravimo (jo tobulo nepasieksi nei su tuo nelabai tiksliu įrankiu, nei tuo labiau iš rankos, kaip meistrai labai dažnai daro, ir viskas ten yra gerai).
Tiek mano komentaro kolkas