WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 22:52

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 1122 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 62 63 64 65 66 ELLIPSIS 75 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: STOP karui kelyje
StandartinėParašytas: Bal 02 2010, 19:38 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Saulius rašė:
<...>

tai tu apsispresk viena karta, nes pirminiam variante tam berniokui, mirgalinanciam tau is paskos, buvo daxera vietos apvaziavimui, bet daejom iki to, kad tau jau reikejo taikyti i 10 metru tarpa, kaip cia yra?

ir nusileiskit is lizinginio vilnietisko sapno apie kulturingus vairuotojus europos kulturos sostineje. iki kauno mandagumo lygio dar ne viena VEKS'a prasukt. Pats vaziuoju vilniuje po 50-80 km kekviena diena ir siokias tokias isvadas padaryt galiu.

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 02 2010, 19:56 
Atsijungęs
Senbuvis

Aurimas rašė:
.... Čia kaip ir sankryža su pridėtine žalia rodykle sukantiems į dešinę - jei aš stoviu pirmas ir man nereikia į dešinę, tikrai dėl nei vieno pypsinčio ir rankom mojuojančio nepuolu riedėti į priekį arba spaustis kairiau. Yra vietos - negaila, pasitrauksiu, bet neprivalau, kaip daug kas įsivaizduoja.

apie tą žalią rodyklę: jeigu tiesiai važiuoti yra ne viena juosta, ir tu stovi dešinėje juostoje ir iš paskos privažiaves auto rodo dešinį posukį, tu prvalai taip pat pasukti į dešine, kad nestabdyti eismo :wink: pagal KET

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 02 2010, 19:58 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Kosmoz rašė:
tai tu apsispresk viena karta, nes pirminiam variante tam berniokui, mirgalinanciam tau is paskos, buvo daxera vietos apvaziavimui, bet daejom iki to, kad tau jau reikejo taikyti i 10 metru tarpa, kaip cia yra?

Pacituok prasau kur parasyta apie "daxera"

Cituoti:
ir nusileiskit is lizinginio vilnietisko sapno apie kulturingus vairuotojus europos kulturos sostineje. iki kauno mandagumo lygio dar ne viena VEKS'a prasukt. Pats vaziuoju vilniuje po 50-80 km kekviena diena ir siokias tokias isvadas padaryt galiu.

O as nuvaziuoju po 70-90 km ir dar po kitus miestus po 25 ir irgi galiu isvadas padaryt. Bet ar si tema apie tai kas teisesnis?

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 02 2010, 20:03 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

whisky.lt rašė:
apie tą žalią rodyklę: jeigu tiesiai važiuoti yra ne viena juosta, ir tu stovi dešinėje juostoje ir iš paskos privažiaves auto rodo dešinį posukį, tu prvalai taip pat pasukti į dešine, kad nestabdyti eismo :wink: pagal KET

Gal neprošal butu KET pasikartot? Ten kalbama apie papildomą šviesoforo sekciją, bet ne apie rodyklę prie raudono šviesoforo signalo...

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 02 2010, 20:11 
Atsijungęs
Senbuvis

apie vairavimo kultura didmiesčiuose, geriau klauskit provincijos vairuotojų :D .
mano nuomone vairavimo kultura po truputi auga. Apie Vilnių- žemiausia kultura budavo kai geltonos Volgos nardydavo. O dabar Kaune nardo tik ne geltoni bet įvairiaspalviai lakunai.
tai tik mano nuomonė, su negausia geografinia (tik vakaru Europa) vairavimo patirtim.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 02 2010, 20:21 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Kultura yra labai salyginis dalykas.
Kas vienam kultura, kitam - barbariskumas ir atvirsksciai. Cia priklauso nuo vietoves ir poziurio. Tipinis pavizdys (iskarto perspeju as esu pries gincus a la "vilnius - kaunas") vaziuodamas Kaune pamates priekyje gretimoje juostoje automobili rodanti posuki persirikiavimui i mano juosta as pristabdau, kad praleist. Vilniuje tai pakankamai normalu. Kaune tokiu gestu as uzlaikiau ne tik vairuotojus esancius uz manes, kuo sukeliau ju nepasitenkinima, taciau sugaisinau ir bandancio persirikiuot vairuotojo laika, nes jis priprates praleisti kitus.
Neteigiu kad kaune ar vilniuje geresne kultura. Tiesiog ji truputi kitokia.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 02 2010, 20:30 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Saulius rašė:
Kultura yra labai salyginis dalykas.
Kas vienam kultura, kitam - barbariskumas ir atvirsksciai. Cia priklauso nuo vietoves ir poziurio.
Neteigiu kad kaune ar vilniuje geresne kultura. Tiesiog ji truputi kitokia.
Jei kalba sukasi link kulturos, tai daugiau kaip pries 7 metus buvau vienas is nedaugelio, kuris vazinejo beveik visa laika su sviesomis - asilas, kitu akimis ziurint :lol:

'07 Peugot 307 SW HDi 135
AM/FM Canva 278 ASQ Farun JBA 230 - 66

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 02 2010, 21:16 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Saulius rašė:

Pacituok prasau kur parasyta apie "daxera"

tu durnas ar ka? jei piktiniesi, kad jaunuolis mirkesjo, vietoj to, kad netingetu tave apvaziuot, reiskia pirmoj juostoj vietos buvo daxera. Nebent siulai nepatinget ir bortais apvaziuot, nes nu kaip kitaip apvaziuot, jei antroj tu velkiesi, pirmoj kas 10 metru masinu prigrusta, tai pro kur tam bachureliui apvaziuot netingint? issikelt i max padeti ir per virsu apvaziuot tave?

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 03 2010, 09:07 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Kosmoz, nuimk gazą ir nesikabinėk prie žodžių. Esi neteisus, nors Saulius ir prisipažino kaltu :lol: . Tokių situacijų būna visur, gal jau tik pradeda nykti. Kaune, Baršausko-Tunelio gatve važiuoju kasdien, greitis ten 60km/h, važiuoju antra eile 70km/h. Iš galo mirksi, pirmoje eilėje toliau matosi troleibusas. Persirikiuoti, stabdyti prieš trulį, paskui sukti galvą kaip vėl įšokti į antra juostą ? Jei žmogelis skuba ir nori pralėkti, tai jo problema, kodėl aš turiu patirti nepatogumą dėlto ? Skuba... reikėjo išvažiuoti anksčiau.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 03 2010, 09:20 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

nu su tais mirksejimais tai aisku nesamone, bet pirminiam variante tas Xantia vairuotojas tiesiog tingejo apvaziuoti sauliu, vadinasi saulius vilkosi antra juosta, nors pirma laisva. Bet kaip pasirodo, "melagis melavo, per tilta vaziavo". Arba besiteisindamas del vilkimosi antra juosta prisimelavo apie kamscius pirmojoje, arba pirminiam variante padidino "chuligano" kalte, kuris jau ne tik mirksejo, virsijo greiti, bet ir tingejo per laisva pirma juosta apvaziuot. Galai niekaip nesueina ir vsio.

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 03 2010, 10:08 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Kosmoz, as jau minejau kad tu megsti kabinetis prie zodziu.
Paaiskinsiu placiau. Jei zmogui dega, mirsta, viduriuoja ardar koks stiprus reikalas spaudzia. Jis ras kaip apvaziuot. JEi man toje sityuacijoje reiketu mirtinai - buciau rades vietos kaip mane aplenkt islindes i tuo metu laisva greitejimo - letejimo juosta desineje, papankamai ilga atlikti toki manevra, arba palaukes kol as aplenksiu pirma eile vaziuojancias masinas ir lindes i ja. O ne vaziaves is paskos ir is tolo bukai akines ilgu sviesu mirkciojimais. Siuo atveju as del jo mirksejimu nesiruosiau galvoti uz ji ir pasitraukiau, tik tada kai tai galejau atlikti saugiai ir netrukdydamas kitiem.

P.S. apie pirma posta. Tai tau pavizdys, kodel kiti alaus gamintojai nepaduoda Carlsberg alaus gamintoju i teisma. Paprasciausiai jie neteigia kad ju alaus geriausias - jie sako kad jis "ko gero geriausias"

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 03 2010, 14:27 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

gal dar ka nors apie bonux skalbimo miltelius papasakosi, kad tik nebutum melagis?

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 03 2010, 20:44 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Kosmoz rašė:
gal dar ka nors apie bonux skalbimo miltelius papasakosi, kad tik nebutum melagis?

As nesu melagis, tiesiog tau kaip neribotos fantazijos zmogui, bandau kai ka vaizdziai paaiskint.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 04 2010, 12:26 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Saulius rašė:
lietuj lijant lekdamas 100 km/h turejo izulumo ilgom sviesom is galo mirkset, nes ko gero tingejo vaira suktelet kad apvaziuot, noriu pasakyt kad kita karta spirsiu per stabdi...

Nu, ir prirašėt du lapus, apie tokį kasdienį menkniekį :D . Tokias problemas (problemas- tai žiūrint iš Sauliaus pozicijų) kiekvienas sprendžia individualiai. Pagal savo supratimą.

Mano pirmas sprendimas visada būna iš žmogiškos pusės- gal žmogus tikrai velniškai skuba, ir jei tik yra vietos dešiniau- aš pasitrauksiu. Pačiam yra tekę skubiai vežti sūnų į reanimaciją skersai miestą piko metu, pastoviai 90-140km/h greičiu, nes kiekviena sekundė buvo klaikiai brangi, ir kai visokie varijotai išsidirbinėjo, vilkdamiesi kaire juosta ir dar rodydami "fakus", nors variau ir su ilgom, ir su avariniu, ir pastoviai signalindamas, todėl pilnai suprantu atvejus, kai tenka lėkti. Ir pamatęs kažką atlekiantį be ginčų jau iš tolo pasitraukiu, jei jau nutiko taip, kad užkišu kairę juostą.

Bet tai jei aš ir taip einu didesniu nei leidžiamas greičiu, dešinėn neturiu kur trauktis (arba kaip arix'o aprašytu atveju su troleibusu), nieko aš nedarysiu: nekeisiu nei judėjimo krypties, nei greičio. Negaliu padaryti to, ko negaliu. Jei jau manai, kad aš turiu kur trauktis, tai per ten pat mane gali ir aplenkti, ar ne?...
O jei jau iš paskos važiuojantis ir šviesomis kalenantis lakūnas irgi mato, kad trauktis neturiu kur, bet visvien kala jis man ant ilgų, nors važiuoja vos 10-20km/h greičiau už mane, man visai nesunku ir nesukelia jokių moralinių dilemų spirti per stabdžius- nes pastebėjau, jog viršiju leidžiamą greitį :) . Seniau turėtame Nissane netgi atbulinio šviesas buvau pasidaręs ant tumblerio, ir įjungdavau tuo pat metu, kaip ir imdavau stabdyti. Po tokio manevro, tokiųųųųų didelių akių veidrodėlyje atsižiūrėjau... :lol: Bet tie karo lakūnai po tokio manevro neišvengiamai atsilikdavo bent 30m (autostradoje kartais ir 100m, ypač naktį), ir pamiršdavo, kur pas juos įsijungia ilgos šviesos. Kai atsilaisvindavo vieta dešinėje, aš persirikiuodavau, bet lakūnai ne visada iš naujo kildavo; kartais tęsdavo kelionę pirmoje juostoje. Tada ir paaiškėdavo, kad ne taip jau jie ir skuba. Ir jiems patiems paaiškėdavo, kad nereikia durnavoti kelyje, nes gali užsirauti ant dar didesnio durniaus, kuris nepasikuklins paduoti ir atbulas :D .
Paskutiniais metais tokių, be reikalo ilgomis mėgstančių pažybsėti lakūnų tikrai smarkiai apmažėjo. Į XMus atskiro atbulinių šviesų tumbleriuko jau net nesistačiau. O apmažėjo dėl to, kad žmonės kultūringesni (geriau išmokę KET), ar kad kamščiai tapo beviltiškais ir visvien niekur nenuskubėsi, tai net nežinau. Visvien faktas, kad tokias neapibrėžtas situacijas, kiekvienas sprendžia pagal savo patirtį. Vienam patirtis šnabžda važiuoti dešiniąja juosta, kitam patirtis pataria nežybsėti ilgomis, net jei ir pakibai kam besivelkančiam ant uodegos, dar kitiems patirtis (tiksliau, jos nebuvimas) liepia važiuoti 10km/h greičiau už srautą ir ištisai kalenti ant ilgų.
Kiekvienam savo. Ką išprovokuosi, tą ir turėsi.

Į viršų
StandartinėParašytas: Bal 07 2010, 10:10 
Atsijungęs
Site Admin
Vartotojo avataras

O aš pirmadienį gavau 50 lt už tai, kad kirtau ištysinę juosta žiede prie e Lituanikos... Čia Kaune jei ką...
Bet dabar jau žinosiu kaip tame apgaulingame rate važiuoti. Man visada jis kėlė abejonių, nes atvažiuojant nuo Gertrūdos g. ir norint pataikyti į Pilį palei Nerį, susiduri su ištysine linija... Nors jei nuo Jonavos g. tai viskas kaip ir OK. Pasirodo, važiuojant nuo Gertrūdos g. prie pilies reikia pravažiuoti iki, tuo metu sugebėti persirikiuoti iš trečios eilės į pirmają ir už trolikų sustojimo sukti Daukšos link...
Būkite atidūs :). Aš jau žinau ko IKI parkinge policija dežuruoja ;).

Paveikslėlis Paveikslėlis

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 1122 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 62 63 64 65 66 ELLIPSIS 75 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 1 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007