Blizgys rašė:
Omais matuojama varza, o ne galia
Vasara buitinem salygom dariau mokslini tiriamaji darba
Jei kam butu aktualu, lauko temperaturos ''spuogas'' citroenam tinka nuo reno. Pats ismeginau:
Prie +22 varza 2k75.
+34 - 1k85
+18 - 3k4
+14 - 4k05
-5 - 8k05
Pagal siuos duomenis reiktu nusibrezti grafika, is kurio pasimatys tikroji temperaturine-varzine charakteristika. Tada su tuo grafikeliu eiti i Lemona, Evita ar kita panasaus zanro krautuve ir ieskoti termorezistoriaus. Duotuoju momentu i IIXantija esu idejes nuo Reno Megane davikli. Rodo normaliai, ne gal 1 laipsniu meluoja, kas man problemos nesudaro.
Matai nuejes i Lemona ar Evita nieko nepesi, tikrai ten zmones nezinos kiekvieno termorezistoriaus varzos priklausimybes nuo tenperaturos grafiko

Cia reikia manualo ieskot ir paciam ziuret. Bet tie grafikai labai skiriasi tarkim 2k2 ir 2k1. Kazkuriam ruoze rodo teisingai, o kitam rodo neteisingai. Pvz buvau isidejes 2k2(gerai nepamenu gal ir 2k1, nes kelias meginau) tai vasara rode kaip ir gerai, gal ir buvo nedidele paklaida, be ziema tai paklaida budavao virs 10 laipsniu plius. Taigi padariau tokia isvada kad reikia prie 2k2 termorezistoriaus dar lygiagreciai kazkokia varza jungt, bet atsibodo zaist ir nusipirkau davikli isidejau ir rodo dabar puikiai. Jei kam nors pavyko suzaist tai pasidalinkit info

C5 Tourer 2008 2.2HDI 125kW (čipuotas Tauriaus ~150kW)