ukw rašė:
Nu matai, reik žinoti kokiu principu dirba slėgio daviklis pas šitą iškaseną. Esu linkęs manyti, kad tas daviklis dirba kaip paprasta rėlė. Tipo, slėgio per mažai, neuždaro(neatidaro) kontaktų. Slėgis ten kažkokiose ribose, tai viskas veikia, o jei slėgio per daug, tai vėlgi gi, atsijungia. Vat ir klausimas, o kas jeigu.............................. Slėgio bus per mažai, siurblys suksis, esamas freonas kais, surblys pasmirs degėsiais. Slėgio bus per daug.... Na pats žinai, kas būna

Aš irgi kažkaip panašiai galvoju, nes suradau daviklį, atsijungiau fiškę ir radau ten keturis kontaktus. Daviklis pastatytas apverstas, taigi jame dar ir tepalo likę, gal bus gyvas

Ir tokiu atveju gavus schemą, pasidaryk pats visai įmanoma, arba negavus schemos, o ją pagimdžius galvoje, žaidžiant su visokiais ten slėgiais (kurių, gaila, pats neturiu).
Ieškojau kokio nors AC kompiuteriuko, bet lyg ir neradau, bent kažko panašaus į jį... Užtai radau termoporą, ilgą ilgą, sugrūstą į pečiaus bloko gelmę, su nedidele nelabai elektronine dėžute ir dviem kontaktais. Įtarimas, kad būtent ji ir suteikia kažką, kas valdo tą AC, nes rankenėlė turi tris padėtis 0, NORMAL ir MAX. Prasižiūrėjau skelbimus šrotų, tai netgi įmanoma rasti Masterį su tinkamu rankenėlių skydelių su AC funkcija. Kadangi savininkas tokio nerado, arba nemokėjo rasti, arba melavo, kad nėra, tai aš jam kažkada rudenį išbūriau iš nieko kontaktus bent pačio salono ventiliatoriaus valdymui (nes iš Prancūzijos parvažiavo išardytu ir išbarstytu tuo skydeliu, be pusės dalių), bet dar 3-4 kontaktų AC valdymui jau nebeišbursiu tiksliai. Reik mėgint dėt pilnos komplektacijos išvalytą ir suteptą tinkamą skyduką, dėt veikiantį (sakė, svarbu sukasi gerai ir slėgį kelia, o atvežus ir padėjus jam ant stalo, Romas gali pakeisti ir salnyką, ir ritę, ir pačią sankabą su guoliu naujais ar šrotiniais) kompresorių, galbūt radiatorių ir bandyt pildyt - mažu pasileis

Žmogus, matydamas, kad čia kažkas juda, o ne vien ardomos ir išmėtomos detalės, šiandien privežė avansu 200eur dalims, nu malonu dirbti tiesiog...