Geras klausimas. Sakau iš patirties ką pamenu.
BX 1.4 man suvalgydavo mieste 11, trasoj apie 9, lėtai važiuojant 8. Esu pasiekęs absoliutų rekordą 7, bet važiuota buvo praktiškai be sustojimo ir penktu bėgiu 60-70kmh.
Benzinu važinėjau mažai, todėl neskaičiavau, bet preliminariai kai vertinau, tai Varėna-Kaunas benzinu gavosi sąnaudos apie 7L, o mieste kažkiek važinėdamas berods turėjau apie 9.
Su ZX sąnaudų niekad rimčiau neskaičiavau. Nežinau, kodėl, bet tiesiog neskaičiavau, nei supilamų litrų, nei už juos nuvažiuotų kilometrų.
Kelis kartus teko supilti po tiksliai 40L iškart ant beveik tuščio, tai visad būdavo pravažiuojama apie 500km už juos, bet ne visada. Tad grubiai maniau, kad apie 8. Bet kadangi ta mašina ir jos variklis visada buvo prižiūrimi, tai ir geležiuką jai spausdavau taip, kad važiuotų, t.y. tam tikrais momentais tai manau, kad ir 10 galima pasiekti. Važinėjau pagrinde mieste, bet tikrai didelę dalį kilometrų sudarė važiavimas Kauno aplinkkeliu ir visokiomis ilgomis plačiomis gatvėmis naktimis, kai išjungti šviesoforai ir eismas nestovi. Na, aš į pensininkų rėžimą dar netaikau

Na bet čia juk kalba apie seną monopurškalą Bosch A2.2 Jetronic, kartais neturi nei MAP, nei MAF daviklių, o tik paprastą gazo potencą ir paprastą liambda bei oro ir vandens temperatūrinius.
Kažkue 95tais jau ant šito motoro prilipdė daugiataškį purškaliuką. Nors kilovatų liko tiek pat, bet berods paaugo niutonai žemam ruože, o kas svarbiausia - atsirado galimybė pasijungti diagnostiką, o ne vien mirksinti lemputę (nors jungtis ta pati dviejų kontaktų).
Taip, kad į klausimą, kiek benzino jie ima, galiu atsakyti - padoriai. Ne kaip japonai, kur senas karbas velia ratus ant sauso asfalto ir vistiek siurbia vos 5-6litrus benzino, bet ir ne XU motorai, kurie mieste susiurbia 11-13litų ir vistiek nevažiuoja

Kas su naujesniais važinėja, žinos sąnaudas geriau.
Man labai patinka, kad šitie motoriukai nebijo apsukų, ir jas kilstelėjus, pradeda važiuoti daug smagiau. Ties kiek ten tiksliai, nepasakysiu, nes abu mano 1.4 monopurškalai buvo spartietiškų komplektų, be tokių komforto elementų kaip tachometras