WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 03 2025, 19:17

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 543 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 7 8 9 10 11 ELLIPSIS 37 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Ieškau kokio nors C15
StandartinėParašytas: Rgp 23 2012, 21:15 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

OMFG :shock: Tadai,tu niekad iki siol nebuvai propkes prasukes ir paziurejes kas ten viduj cirkuliuoja? :D

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 24 2012, 00:21 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Tas rudas daiktas - prieš pusantros paros supiltas į išleistą sistemą naujas žalias AD antifrizas. Neberadau laiko išplaut sistemą ir likus pusdieniui iki kelionės nebenorėjau rizikuot sukelt visą tą brudą nuo sienelių, kad užkimštų kanalus, nes ten tikrai geri gabalai pakibę.
Visas Š matyt sukilo nuo smarkesnio važiavimo ir aušinimo sistemos sujudinimo tvarkant mašiną. Rūdys ne tragedija, būtų važiavęs ir davažiavęs. Manau, kad tarpinė ant ribos buvo, o dėl smarkaus varymo ilgą distanciją ėmė ir atsirado plyšys, pradėjo šiek tiek pūsti. Paskui dėl neapdairumo užkaitinus variklį ėmė ir prasimušė galutinai - toks rezultatas. Kaip reikėjo tą patikrinti ar išspręsti namuose - ogi niekaip, nebent be jokių simptomų tiesiog profilaktiškai pasikeisti tarpinę. Jau rašiau, kad temperatūra net ir Lenkijos pietuose nekilo aukščiau 85. Būtent taip paprastai, nes paprasčiausiai XUDai nekaista - nekaista ir tiek. Per 10 metų BXTD nemačiau nei karto užsidegančios variklio lemputės net geltonos, o ventiliatoriai dirbdavo tik ilgai stovint. Net vairuojant neseniai teises išsilaikiusiai moteriai. Nekaito ir šita.

ukw> Šiaip esu labai taikus, bet kelintoj temoj jau prie manęs kabinatės, tad tiesiog paprašysiu ne-pi-sti proto, nieko nežinant apie situaciją, OK? Tegu pabūsiu akis drąsantis snarglius, bet nereikia manęs laikyti asiliuku.

Pats katik įrodėt, kad arba naujas golfas yra visiškai neapskaičiuotas šūdas, arba buvo skirtas šiaurės rinkai. Ventiliatoriai niekad negali dirbti pastoviai, jokiai mašinai, arba konstruktoriai suchaltūrino.

C15 pagamintas čia pat, kur ir lūžo ir kas kas, bet aušinimas tikrai jam sugalvotas geras ir kaip senai mašinai - su didele atsarga, juk net popierinių radiatorių, sudraskomų kercheriu, tada dar negamino. Daugiau gali kilti bėdų su šildymu prie -25, nei su aušinimu prie +40. Važiavau, nebuvo. Lygiai taip pat važinėja krūvos šitų senų neprižiūrėtų automobiliukų, kaip ir krūvos senukų Renault Express

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96
Ex: 3BX, 2ZX, C5 I, Xantia, Audi 80

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 24 2012, 08:45 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Joo, foto vaizdelis super, ypac kai randiesi kazkur ir labai reikia buti laiku, bet negali... is variklio bloko ir sistemos grazu bruda pavare...nebereiks specialiai plauti, uzteks praskalaut :mrgreen: Tai ka nusprendei - remontuojies vietoj ar vis tik tempsi Lietuvon?

'07 Peugot 307 SW HDi 135
AM/FM Canva 278 ASQ Farun JBA 230 - 66

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 24 2012, 08:53 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

beje, prie nuotrauku tiktu uzraselis/komentaras "C15 neislaike blaivybes testo ir apsiveme" arba kazkas panasaus :)

'07 Peugot 307 SW HDi 135
AM/FM Canva 278 ASQ Farun JBA 230 - 66

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 24 2012, 12:41 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Gal Marunia netoli ten dirba-siunciau keleta daliu jam i spain ,gal jis kuom pagelbetu :roll: tel parašysiu i ap

Xantia break 99m,2,0HDI devil :doom: Red

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 25 2012, 02:29 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

bardakasbx rašė:
Joo, foto vaizdelis super, ypac kai randiesi kazkur ir labai reikia buti laiku, bet negali... is variklio bloko ir sistemos grazu bruda pavare...nebereiks specialiai plauti, uzteks praskalaut :mrgreen: Tai ka nusprendei - remontuojies vietoj ar vis tik tempsi Lietuvon?

Ten dar jo tiek ir tiek likę, nežinau, kiek kartų chemiją reiktų pilt, kol vanduo pradėtų švarus bėgt, toks kaip kai keičiau BXo (jam irgi buvo nekart dapilta virinto ar distiliuoto vandens, bet nieko) ir ZXo.
Kolkas sprendimas paprastas - mašiną reikia stumt į šrotą ir pirkt vietoj belekokį pigų kibiruką, nes kaina tempimo Lietuvon gaunasi dvigubai didesnė, negu pigus citroenas čia. Remontas manau įmanomas tik pačiam, nes mašina už 600km, ten radus kokį kaimo servisiuką, kuris imtųs tvarkyti tokį rimtą gedimą tokiai senai mašinai, per dieną nepadarys, o man reikia studijuoti, plius kelio nuostoliai laike. Gabenti traliuku bus turbūt kaina panaši, kaip iki LT, o pačiam traliuką išsinuomot gal ir eitų, bet mašiną jam tempt niekas neduos. Prašyt vietinių arba Erasmusininkų pagalbos - ne tas kontingentas. Jie net nesupranta, kodėl aš su tokia mašina ir kodėl mano draudimas jos nesutvarko arba neparveža į Lietuvą :D :D Galima tempti, bet tiek kilometrų per kalnus, bus manau ir gyvatėlės, o gi šniūras trumpas, o kablukas labai silpnais stabdžiais (važiuot pakanka, bet per šniūro atstumą?). Ant bėgio ilgai nepavažiuosi, sistema tuščia - užkais nuo trinties. O užpylus išpūstų. Tepalas irgi varva. Atsitempus iki vietos taip pat, nežinia, kas slypi po galva ir joje. Gal reiks naujos galvos, o šrotinės detalės brangios (pats marunia sakė, kad generatorius senam partneriu 80EU). Nupirksi galvą - nežinai ką rasi, gal reiks daryt vožtuvus. Prišlifuot galima ir pačiam ant lentos, bet rizika, kad nelaikys. Plius visi darbai ant gatvės, darbai prie diržo, degimo statymas, o tada jau reikia keist ir diržą su pompa (jie būdoje dėžėje, bet kur dirbt, kokiam miškely, kad niekas nematytų?) Gaunasi, kad kaina tegu būna nesvarbu, bet neribotas stresas ir darbai, pastangos. O vasara juk baigiasi, man reikia studijuoti, o studijos tokia kalba, kurios dar nesuprantu. Reziume - aukojam savaitę visos paros darbo, pusmečio detalių paieškas tokiam egzemplioriui Lietuvoje (daug kur buvo paimta paskutinė turima ar atsiųsta iš sandėlio tinkama detalė), sutvarkytas pas Alvydą galines šakes, mergaitės rankom persiųtą ir sulopytą bei mano gražiai išplautą saloną. Išsiimsiu viską, kas man iš tos mašinos reikalinga, nusiimsiu numerius ir bandysiu priduoti į šrotą, gal duos kokią pažymą ir leis pasirašyti mamos vardu, bus galima nurašyt.
Bet aš dar turėsiu C15, tikiuosi senąjį su vienšpikiu vairu.
Kodėl? Nafig aš jam kablį pirkau, kuris dar guli naujas Lietuvoj? :D
Plius, Lietuvoj liko ir stogo bagažinė, kuri man labiausiai patiko iš visų variantų, čia matytų, uždėtų ant tokio modelio.

Puiki mašina, labai patiko ją vairuoti. Klusni, pakanti, kantri, ištikima, nesiožiuojanti. O ir rieda puikiai, nors ir nelengvai vairuojasi, bet neaikštinga. Variklis ne tik gerai traukia mažais greičiais (be turbinos), bet irgi kenčia iki galo. Koks dar automobilis kentėtų antifrizo valymą nuo stiklo valytuvais ir vistiek dar toliau važiuotų tūkstančius kilometrų ? :)

Daiktas yra tik daiktas, jei nesuteikia žmogui gerų įspūdžių ir atsiminimų. O man jų liks pakankamai. Va ir optimizmas.

Dabar tik labai daug pastangų, tūkstančius kilometrų reik susukt, kol viską susitvarkysiu, nafig... :|

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 25 2012, 09:53 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

priduosi i lauzyna? savo c15? neimanoma... cia ne tau... sukis kaip nors... siuskis sutvarkyta galva is lt, dek kita motora, ieskok bendraminciu ten... arba... arba...

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 25 2012, 12:31 
Atsijungęs
Senbuvis

tadas1991 rašė:
bardakasbx rašė:

Ten dar jo tiek ir tiek likę, nežinau, kiek kartų chemiją reiktų pilt, kol vanduo pradėtų švarus bėgt, toks kaip kai keičiau BXo (jam irgi buvo nekart dapilta virinto ar distiliuoto vandens, bet nieko) ir ZXo.
Kolkas sprendimas paprastas - mašiną reikia stumt į šrotą ir pirkt vietoj belekokį pigų kibiruką, nes kaina tempimo Lietuvon gaunasi dvigubai didesnė, negu pigus citroenas čia. Remontas manau įmanomas tik pačiam, nes mašina už 600km, ten radus kokį kaimo servisiuką, kuris imtųs tvarkyti tokį rimtą gedimą tokiai senai mašinai, per dieną nepadarys, o man reikia studijuoti, plius kelio nuostoliai laike. Gabenti traliuku bus turbūt kaina panaši, kaip iki LT, o pačiam traliuką išsinuomot gal ir eitų, bet mašiną jam tempt niekas neduos. Prašyt vietinių arba Erasmusininkų pagalbos - ne tas kontingentas. Jie net nesupranta, kodėl aš su tokia mašina ir kodėl mano draudimas jos nesutvarko arba neparveža į Lietuvą :D :D Galima tempti, bet tiek kilometrų per kalnus, bus manau ir gyvatėlės, o gi šniūras trumpas, o kablukas labai silpnais stabdžiais (važiuot pakanka, bet per šniūro atstumą?). Ant bėgio ilgai nepavažiuosi, sistema tuščia - užkais nuo trinties. O užpylus išpūstų. Tepalas irgi varva. Atsitempus iki vietos taip pat, nežinia, kas slypi po galva ir joje. Gal reiks naujos galvos, o šrotinės detalės brangios (pats marunia sakė, kad generatorius senam partneriu 80EU). Nupirksi galvą - nežinai ką rasi, gal reiks daryt vožtuvus. Prišlifuot galima ir pačiam ant lentos, bet rizika, kad nelaikys. Plius visi darbai ant gatvės, darbai prie diržo, degimo statymas, o tada jau reikia keist ir diržą su pompa (jie būdoje dėžėje, bet kur dirbt, kokiam miškely, kad niekas nematytų?) Gaunasi, kad kaina tegu būna nesvarbu, bet neribotas stresas ir darbai, pastangos. O vasara juk baigiasi, man reikia studijuoti, o studijos tokia kalba, kurios dar nesuprantu. Reziume - aukojam savaitę visos paros darbo, pusmečio detalių paieškas tokiam egzemplioriui Lietuvoje (daug kur buvo paimta paskutinė turima ar atsiųsta iš sandėlio tinkama detalė), sutvarkytas pas Alvydą galines šakes, mergaitės rankom persiųtą ir sulopytą bei mano gražiai išplautą saloną. Išsiimsiu viską, kas man iš tos mašinos reikalinga, nusiimsiu numerius ir bandysiu priduoti į šrotą, gal duos kokią pažymą ir leis pasirašyti mamos vardu, bus galima nurašyt.
Bet aš dar turėsiu C15, tikiuosi senąjį su vienšpikiu vairu.
Kodėl? Nafig aš jam kablį pirkau, kuris dar guli naujas Lietuvoj? :D
Plius, Lietuvoj liko ir stogo bagažinė, kuri man labiausiai patiko iš visų variantų, čia matytų, uždėtų ant tokio modelio.

Puiki mašina, labai patiko ją vairuoti. Klusni, pakanti, kantri, ištikima, nesiožiuojanti. O ir rieda puikiai, nors ir nelengvai vairuojasi, bet neaikštinga. Variklis ne tik gerai traukia mažais greičiais (be turbinos), bet irgi kenčia iki galo. Koks dar automobilis kentėtų antifrizo valymą nuo stiklo valytuvais ir vistiek dar toliau važiuotų tūkstančius kilometrų ? :)

Daiktas yra tik daiktas, jei nesuteikia žmogui gerų įspūdžių ir atsiminimų. O man jų liks pakankamai. Va ir optimizmas.

Dabar tik labai daug pastangų, tūkstančius kilometrų reik susukt, kol viską susitvarkysiu, nafig... :|

:appl:

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 25 2012, 14:24 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

nedas rašė:
priduosi i lauzyna? savo c15? neimanoma... cia ne tau... sukis kaip nors... siuskis sutvarkyta galva is lt, dek kita motora, ieskok bendraminciu ten... arba... arba...

Vietoj sprendimas būtų tikrai surastas, nes turėčiau 4 mėnesius vien tik varikliui.
Pasiūlykit sprendimą pergabent nebrangiai per kalnus 600km, nemokant vietinės kalbos ir neturint aplink pažįstamų, ir aš tai tikrai padarysiu :)
Kolkas žiūrausi mašinos, gal pavyks įsigyti lietuvišką Xantia, taip išsisprestų beveik visos biurokratinės bėdos. Taip gerai būtų su kabliu, bet nebepamenu...
Išnuomavai traliuką, prisikabinai, pasikrovei ir važiuoji.

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 25 2012, 14:35 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

issinuomoji automobili, tada traliuka, ir sulakstai per diena :)

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 25 2012, 17:27 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Matot, aš nežinau, kaip čia surasti vietą, kur galima išsinuomoti automobilį privačiai. O automobilių nuomos firmos, kurios visiems prieinamos, jau domėjausi, neduoda jaunesniems, kaip 21. Man dar tik 20, jaunas, ką? :)
Pirmadienį pasiskambinsim iš naujo į tą degalinę ir klausiu, ar galima dar ten palaikyti mašiną savaitėlę. Nes šiandien italas Davide man padėjo su jais pašnekėti, mašiną kalbėjęs žmogus matė ir žino, pagal jį ji ten dar stovi, bet šiandien ar jis, ar tai visa degalinė nedirba, tai negali nieko pasakyt, ar dar galima palaikyt, matysim poryt. Dar ne viskas prarasta, vyrai :)
Reikia kažkaip pervežt į Vigo. Ten jau surasiu kur jai pastovėt saugiai kelis mėnesiukus, net jei ir nesigautų suremontuot. Paskutinis variantas, jei likčiau dar pusmečiui studijuot, per žiemos atostogas grįžus namo, atsivežti tvarkingą galvą arba net visą variklį nuo BX TD(nuo BXTD tinka, bet įtariu vietoj turbininiam be virinimo ir kitų reikalų nepritaikysi išmetimo. Nebent, jei tinka galvos, tai keist kolektorius į paprastus ir turbinos tepimą pajungt ratu) arba kur papigiai gavus 1.9D, kartu pasigamint ir atsivežt surenkamą trikojį ir pakabinamą gervę ir permest. Bet šiaip galima parvažiuot ir be rimto duslintuvo, tik nuo kolektoriaus nuleidus žemyn vamzdį, kad labai salonan nepūstų dūmo. XUD7TE labai tylus variklis, tai tik per sienas važiuojant labai negazuot, ir Vokietijoj autobanuose, kai Polizei pravažinėja pro šalį. Su 1.7d problema, jie gi tik c15 ir visa ėjo. Kažkiek dar pagal dokumentus dėjo ir į BX, kataloguose yra tokie variantai, bet nemanau, kad kam teko sutikt. ČIa kaip ir Italijai ir Graikijai buvo kažkiek gaminta BX su 1.1 varikliu, mūsuose tokių niekas nematė, nes jie dar ir nepasiteisino. Žiūrėjau, beje, vietoj Visų yra, tik pirk. Bet kaina jau nuo 1.2Euro. Gal Prancūzijoj būtų pigiau.
Gal kas norit Gruodžio gale nusipirkt kažkur Europoj kokį bolidą ir kartu parmint, kad kelionė smagesnė būtų? :)

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 25 2012, 18:23 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Žinau, kur Kaune dyzelinė Visa stoviniuoja. Chemijos 3,7,9,11 kiemuose. TA lyg ir pasibaigus prieš porą mėnesių. Jei ir nepasibaigus, tai jau stovi ten ilgokai, nes apdulkėjus, salonas užsistovėjęs. Seniau su ja kažkas į KTU važinėjo, tai ten stovėdavo prie barakų Studentų gale arba prie Skaičiukų centro. Gal kas gyvena šalia ir netingi pasiaiškint, ar nenori motoro ar visos papigiai atiduot?
Kėbulas ten visiškai ant garbės žodžio, gabalais krenta, abejoju ar ir už pinigus praeis TA, nebent kokioj kaimo stoty.

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 31 2012, 02:56 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Nu ką, ryt autobusu į pietus, o tada nusimato per savaitgalį keletas tūkstantėlių, pusantro iš kurių gal ir su tonine priekabyte, jei pavyks ją gauti 8)

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 31 2012, 06:08 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

sekmes!

Į viršų
StandartinėParašytas: Rgp 31 2012, 08:03 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Laikykis bachuras :)

Xantia break 99m,2,0HDI devil :doom: Red

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 543 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 7 8 9 10 11 ELLIPSIS 37 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 5 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007