Šiandien atvažiavo žmogus pirkti sferos, kurią perdavė Saulynas.
2 ar 3 (nepamenu) skambučiai per pastarąsias kelias savaites, kad suderint laiką ir datą tinkamus (man tinka iš esmės kasdien darbo metu darbe), paskui 2 skambučiai surast vietą. Vieną iš jų pats paskambino paklaust vietos, o kai paaiškinau, tai pasakė "atleiskit, nelabai supratau, man čia skambina, labai turiu pakelt ragelį". Galiausiai kažkaip atvažiavus... Kažkas ten jam netinka, kažkoks kodukas netoks ant sferos, ne tas įmušta. Man tai visiškai vienodai, nes aš tos sferos nei tikrinau, nei žiklerį matavau. Sakau, kad kodukas nieko nereiškia, o reiškia žikleris (kuris gali būti ir padarytas į kitokį) ir esamas slėgis.
Kad sfera pildyta, pasirodė trūkumas, nes tipo gal jau sena (afigiet, gal kątik užpildyta su puikiu slėgiu...), dar kažkur rado, kad sriegis truputį įmuštas, ko aš nepastebėjau.
Galiausiai nusprendė, kad nežino, ar išvis ta sfera jam reikalinga, nes jau problema susitvarkė, bet gal vėl pasikartos. Tada sugalvojo padiskutuoti, ar jeigu bus bloga, tai ar nebus problemų ją grąžinti. Nes jis čia ne šiandien dės, ir ne šią savaitę, o gal dar net ir ne kitą, gal ir išvis nedės, bet galbūt norės kažkada grąžinti.
"Tai žinokit, jūs ne iš manęs sferą perkat, tai ne su manim ir tarkitės dėl šito. Jei man pasakys pinigų neatiduoti, aš ir neatiduosiu"
"Tai va kaip čia, matai..."
"Nereikia jum tos sferos, matau, duokit ją man atgal ir važiuokit iš čia".
"Nereikia čia nervintis"
"Aš nesinervinu. Kai apsispręsit, ar jum sferos reikia, ar nereikia, tada ir gaišinkit mane. Man visai neįdomu, ar jūs ją perkat, ar neperkat".
Galiausiai nusprendė paskambinti Saulynui pasitarti.
Saulynas pradžioj nekėlė, matyt užimtas svarbesniais už sferą ir net už bet kokius pinigus reikalais, nes tikrai žinau, kad tokių turi...
Galiausiai Saulynas perskambino, o gal jis pats prisiskambino.
Saulynui 10 minučių fisamas protas, ar sutiks grąžinti, jei netiks, ir ar tikrai ta sfera tinkama jam, ar ji netinkama. Nes jis žino, kad kodukai būna skirtingi ir reiškia slėgius ir žiklerius, ir jam nereikai netinkamos, jis nenori būti apgautas.
Čia gal ketvirtą kartą pasiūlau nuvažiuoti kurnors nusipirkti naują už 30eur ir nustoti kvaršinti žmonėms galvas savo problemomis.
"Abejoju, ar nauja 30eur kainuoja..." Ilga pauzė..... TIkrai ilga.... "Nors jo, kažkada čia kažkam skambinau, tai sakė, kad gali užsakyti ir kainuotų apie 30eur".
"Matai, aš žinau, kaip būna apgauna, mane yra apgavę. Kažkada pirkau vandens pompą, ir sakė tikrai gera pompa, ir iškart sudėjus jau bėgo, kiaura buvo... Ir nesutiko atgal priimt..."
"Naują pompą pirkot"
"Ne, aišku naudotą"
"Aš jum galiu pasakyti, kad jūs esate kvailys, (bet jūs vistiek tuo nepatikėsite)"
"Na taip, iš tikrųjų, ji buvo jau naudota ir buvo pastovėjusi, tikriausiai dėl to ir prakiuro".
Galiausiai tiek užkniso, kad nuėjau dirbti toliau prie 607 2,2HDi turbinos keitimo ir vis dirsteldamas per petį, ar ko nevogia. Tegul stovi ir galvoja sau.
Galiausiai sfera buvo nupirkta.
"Nu gerai, paimsiu aš ją, bet labai tikiuosi, kad nebus čia su jumis problemų tokių. Dar paskambinsiu, jeigu bus bloga arba nereikės"... Ir buvau palydėtas įtariu intelektualo žvilgsniu.
Automobilio gerai nemačiau, kuriuo atvažiavo, bet tai buvo vyšninė, gal net ta gerokai tamsesnė vyšninė Xantia. Manrods netgi su ženkliuku ant kapoto.
Kiek supratau, Saulynas pasakė, kad gali tą sferą ir atvežt, ir paštu atsiųst, ir dar bet kokiais būdais grąžint, ir dar netgi gal pašto išlaidas padengtų, kad tik tas atsiknistų ir būtų galima ramiai padėti ragelį.
Sferos kaina buvo 10eur.
Po to su dėde Saulynu paturėjom gerą linksmą motyvacinį pokalbį, kaip išvengti kEUšų