Perskaičiau aš čia jūsų minteles... nu jūs duodat. Optimistai! Ne kitaip! Kur jūs rasit Ženevoje LAISVĄ viešbutį, kai vyksta TOOOOKIA paroda? Ženeva - diplomatų miestas. Daugiau kaip 50 proc. mašinų važinėja su diplomatiniais numeriais. Ženevoje yra įsikūrusios milijonas būstinių. Jungtinės Tautos, Pasaulio Prekybos Organizacija ir t.t. O kur dar begalė "smulkesnių" organizacijų. Su viešbučiais jau būna problematiška kai koks nors didesnis renginukas kokios organizacijos organizuojamas. Tuomet lieka laisvi tik tie kambariai, kurie kainuja virš 400 Ch FR. Tiksliau ne taip išsireiškiau. Ne laisvi lieka, o galima gauti. Visi pigesni ~100 frankų kainuojantys jau buna išgraibstyti 50 kilų spinduliu apie Ženevą. Chebra, čia dabar vyks viena iš kiečiausių automobilių parodų pasaulyje. O jūs norit taip laisvai nuvaryt, popigiai pernakvot ir sudalyvaut parodoje. Ženevoje esu buvęs keturis kartus. Patikėkit, dėl nakvynių situaciją tikrai išsiaiškinau.
Kas dėl pačios kelionės, tai esu vieną kartą nonstopu bandęs važiuoti Ženeva-Vilnius (~2200 km). Pamirškit šitą reikalą. Nepadeda net gyslomis tekantis redbulis. Lenkijoje prie kažkokio prekybos centro mašinoje kai smigau, net nespėjau variklio užgęsint.

Lenkijoje moteliukų galima rast įvairių: nuo 50 zlotų iki begalybės. Dažniausiai pasitaikantys ~100-150 zlotų kainuojantis trivietis kambarys su TV ir dušu, bet be pusryčių. Europoje yra tokie ETAP moteliukai. Jų tinklas visai neblogai išsidėstęs (
http://www.etaphotel.com/gb/home/index.shtml). Kainelės 40-50 eurų už dvivietį kambarį. Labai padorūs moteliukai.
Kas dar? Ai, keliai Šveicarijoje yra mokami. Tiksliau yra mokamos tik autostrados. Bent jau pernai METINIS leidimas/lipdukas kainavo 40 frankų. Pas juos nėra jokių 10 dienų, mėnesio ar pusmetinių leidimų. Tik metinis. Optimaliausias kelias Vilnius-Varšuva-Dresdenas ir t.t. Nes tiek Čekijoje, tiek Austrijoje reikia mokėti už kelius. Tuo tarpu vokiečiuose autobahnai nemokai ir greitis neribojamas. Beje, dar prisiminiau. Jei važiuosite su DUJINIU citronu, tai turėsite problemų jį priparkint. Ženevoje jūsų neįleis NĖ Į VIENĄ požeminę stovėjimo aikštelę. O turint omenyje, kad kitur pasistatyti mašinos nelabai yra kur, tai sugalvokit iš anksto kur paliksit savo mašiną. Maistas Ženevoje nepigus - alaus bokaliukas 20 litų, mažutė pica - 50 litų. Bananų kilogramas parduotuvėje - 12 litų.
Aš tai parodą stebėsiu on-line:
http://www.automobiles.lt/zeneva
Jei dar kas domina, tai klauskit.