WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 02 2025, 19:47

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 106 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 3 4 5 6 7 8 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 21 2007, 23:37 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Turint omenyje, kad padanga siauresnė vos centimetru-be reikalo suki galvą :) Pripūsk 0,1atm mažiau (t.y. 2,4) , jei daug važinėsi per sniegynus-0,2atm mažiau, ir viskas bus gerai-nebus nei per kieta, nei padangos "kreivai" nedils.
Buvau prieš keletą metų užsivedęs tikrinti šias (plotis/slėgis) tezes, o šiuo klausimu nuomonių daugiau nei galvų...
Patikrinimo rezultatai gavosi būtent tokie, kaip parašiau.

ex XM Break
ex AX

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 23 2007, 01:05 
O tai ir į galą vietoje 1,9 pūsti 1,8? :roll: Man jau ir tas gamintojo nurodytas 1,9 tokio svorio mašinai atrodo įtartinai. Net mano skaidrios atminties "Xantia" ('93 m. 1.8 l) gale turėjo turėti 2,1 slėgį galinėse padangose (pagal lipduką).

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 23 2007, 07:54 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Siaip reikalingas padangu slegis priklauso ir nuo padangos aukscio - zemesnem reikalingas didesnis, nei auksto profilio. Kadangi siuo atveju beveik nesiskiria nei plotis nei aukstis palikciau ta pati slegi padangose, na nebent ziemai priekinese koki 0.1 bar nuleisciau. Nors ir taip prie didesniu salciu tas slegis nukris.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 23 2007, 07:56 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Siaip reikalingas padangu slegis priklauso ir nuo padangos aukscio - zemesnem reikalingas didesnis, nei auksto profilio. Kadangi siuo atveju beveik nesiskiria nei plotis nei aukstis palikciau ta pati slegi padangose, na nebent ziemai priekinese koki 0.1 bar nuleisciau. Nors ir taip prie didesniu salciu tas slegis nukris.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 23 2007, 08:00 
Gaga rašė:
O kaip su teisingu slėgiu padangose? Ar jis turi skirtis skirtingų išmatavimų padangoms, užmautoms ant to paties automobilio? Pavyzdžiui, ant maniškės šeškės durų staktos užklijuotas lipdukas, kad jai derėtų užmauti 205/65 R15 išmatavimo padangas, o slėgis jose turėtų būti 2,5 priekyje ir 1,9 gale. Dabar žiemai nusipirkau 195/65 R15 padangas. Ar į jas taip pat pūsti tokį patį slėgį? O gal jį reikia perskaičiuoti pagal kokias nors formules ar bent kažkiek sumažinti iš akies mažesnėms padangoms? Būčiau net nesusimąstęs apie tai, bet padangų montuotojai ėmė mane durninti, tvirtindami, kad su 2,5 atmosferomis sugraušiu priekinių padangų protektoriaus centrinę dalį, nes padangos neva bus per daug išsipūtusios. Jų rekomendacija priekiui - 2,2.

Kita vertus, 2,5 atmosferos padangoje reiškia ne tam tikrą kiekį oro joje (pavyzdžiui 50 litrų), o slėgio jos viduje santykį su atmosferiniu slėgiu išorėje. Jeigu, tarkime, paimsiu visą orą iš 205/65 R15 padangos ir perpumpuosiu jį į 195/65 R15 padangą, slėgis antrojoje padangoje turės būti didesnis nei pirmojoje, kadangi orui teks mažiau erdvės nei jis turėjo pirmojoje padangoje, ir 195/65 R15 padanga išsipūs kaip balionas (na, čia kiek perdedu dėl vaizdingumo). Tai jeigu oro kiekis padangose išties būtų matuojamas ne atmosferomis, o litrais, tuomet minėti montuotojai būtų teisūs, bardami mane dėl to, kad užsiprašiau tiek pat oro į mažesnes padangas. Bet vis dėlto, ar jie teisūs, jeigu kalbame apie atmosferas? Kokia vis dėlto politika turėtų būti vedama slėgio padangose atžvilgiu? Kaip apskaičiuoti teisingą slėgį padangoms? :roll:

Hmm, geras... Pirmas įdomus dalykas, kad pas tamstą kiek kitaip su padangų išmatavimais (pas mane 205/60)... O antra, su slėgiu... :? Pas man užklijuotas lipdukas priekinėms padangoms 2,4 bar, o galinėms – 2,0 bar. Taip išeitų, kad priekinėse pas patį turi būti didesnis slėgis nei pas mane, o galinėse – atvirkščiai, mažesnis nei pas mane. Kodėl gi ne proporcingai (bent jau)?
O dėl pripūtimo, tai aš tavo vietoj pūsčiau tiek, kiek nurodo gamintojas, nes būtent: ne litrais matuojama, o atmosferomis. A propos, kodėl pirkai žiemines siauresnes?

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 23 2007, 11:27 
Zeus rašė:
Hmm, geras... Pirmas įdomus dalykas, kad pas tamstą kiek kitaip su padangų išmatavimais (pas mane 205/60)... O antra, su slėgiu... :? Pas man užklijuotas lipdukas priekinėms padangoms 2,4 bar, o galinėms – 2,0 bar. Taip išeitų, kad priekinėse pas patį turi būti didesnis slėgis nei pas mane, o galinėse – atvirkščiai, mažesnis nei pas mane. Kodėl gi ne proporcingai (bent jau)?

Aukščiau buvau įmetęs lenteles iš vartotojo instrukcijos. Žvilgtelk, slėgis ir išmatavimai, pagal gamintoją, tai pačiai kubatūrai priklauso net nuo vožtuvų skaičiaus ir pavarų dėžės tipo. O kodėl priekis ir galas tavo ir mano automobiliams siūlomi neproporcingai, priežasties nesumoju.

Zeus rašė:
A propos, kodėl pirkai žiemines siauresnes?

Kažkaip visą gyvenimą esu įpratęs, kad per sniegynus lengviau ir saugiau važinėti su siauresnėmis padangomis. Tiesa, norėjau ir kiek aukštesnių, tačiau 195/75 R15 paprastai visos yra jau skirtos mikroautobusams ir kitokiems didesniems automobiliams. Tai yra tokio išmatavimo padangos paprastai būna su sustiprintu kordu ir mažesniu greičio indeksu bei žymimos papildoma C raide.

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 26 2007, 11:22 
Atsijungęs
Naujokas

as kazkaip irgi visa laika maniau, kad ziemines placios negali but...
na nzn bus matyt shiai ziemai zadu pirkti 205/R16 aishku su shypais bus matyt

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 26 2007, 14:27 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

ddel sipu paklausti noriu. Ar tiesa, kad si ziema yra paskutine, kai dar galima naudoti sipus?

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 26 2007, 14:30 
Atsijungęs
skelbimai
Vartotojo avataras

Kosmoz rašė:
ddel sipu paklausti noriu. Ar tiesa, kad si ziema yra paskutine, kai dar galima naudoti sipus?

Netiesa!

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 28 2007, 14:41 
Na va, užsidėjau pagaliau 15-inius ratukus su žieminėmis padangomis. Nuvažiavau virš 200 Km ir jau apsisprendžiau, kad mano XM'as gali tarti sudie 16-iniams lietiems diskams. :) Dabar mašina tapo minkštesnė, važiavimo konfortas panašesnis į tą, kurį jaučiau turėdamas "Xantia". Aiškiau jaučiamas skirtumas tarp važiuoklės "Normal" ir "Sport" padėčių. Pagaliau mano XM'as tapo "Citroenu". :D Pavasarį teks ieškotis originalių XM'inių lietų ratlankių.

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 28 2007, 17:14 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

to Gaga: nereikejo net deti iskart sakiau jog taip bus, reikes kokius nors ratus sandeliuke suzvejoti, kad i tavo tuos arsius lietinius pasikeisti.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 29 2007, 09:25 
Gaga rašė:
[...] mano XM'as gali tarti sudie 16-iniams lietiems diskams.

O kokie jie vis dėlto gražūs... :P

BishopaZ rašė:
as kazkaip irgi visa laika maniau, kad ziemines placios negali but...

Aš siauresnes žiemines dėdavau savo A+A bulkai, kad lengviau vairas sukinėtųsi (be stipriako buvo :oops:). O čia tai atominis stiprintuvas... Bet žiūrėsim, sniegų lauksim... :D

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 29 2007, 14:07 
Del dydziu susidariau tokia nuomone, kad pagal variklio mase padangos rekomenduojamos. Ant savo 2.5TD kai uzdedu 195/70 tai jos labai jau susiploja, net gaila ziureti. ir jeigu pagal lenteles pripuciu, tai labai daznai signalina pravaziuojantys kad mol padangas dasipusk :)

o kodel pirkti ziema siauresnes kad lengviau vaira sukinet, ant ledo ir taip nesunkiai sukiojasi :)

Į viršų

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 29 2007, 14:18 
Atsijungęs
Tech Moderatorius
Vartotojo avataras

Žiemai siauresnės geriau todėl ,kad kvadratiniam centimetrui besiliečiančio į kelio dangą padangos ploto tenka didesnė masė, ir automobilis sunkiau pasiduoda slydimui posūkiuose; taip pat lengviau pravažiuoja dažnomis dienomis (ypač mieste) pasitaikančią šlapio sniego pliurzę, tuo sumažindamas ir kuro sąnaudas. Bet siaurinimas turi būti proto ribose; max 2cm mažiau už gamintojo rekomenduotą plotį. Kitaip kentės važiuoklė.

ex XM Break
ex AX

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Spa 29 2007, 23:44 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

jei kam dar aktualu, Egzotikoje 20 procentu nuolaida galeciau suveikti.

06' BMW X5 4.8is ex
11' BMW 335i 6mt ex
09' BMW 335xi

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 106 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 3 4 5 6 7 8 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 3 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007