Kodėl su pulemiotu negalima? Dėl smūgių atsipalaidavus šniūrui?
Galima ir su mechanine gražiai sumėtyt, kad būtų sklandu, tik reikalauja šiek tiek pastangų ir sankabėlės. Nesugeba to padaryt naujieji vairuotojai. Įtariu konvejerines vairavimo mokyklas, kur lyg ir išmoksti daugmaž sklandžiai perjungti pavarą, bet neįdiegia noro pačiam išmokti teisingai dirbti sankaba (per tas 20 ar 30 valandų to neišmoksi). Esu matęs, kaip drebančiom rankom bachūras su antru goflu ir tuomet dar 70 ženklu nuplešė taksisto silkei visą priekį nafig, su bamperiu, panele, farom ir, rodos, net radiatorius iškrito.
Mamukas yra tempęs su mano BXu, tai pasitvirtino hidropneumatikos pagalba. Sėdėjau iš paskos jos safranėje, nes šniūras buvo palei 2metrus, stabdžiai net penktu bėgiu su stiprintuvu silpni, jokios elektros, o naktis. Safrane už BXą pusantro karto sunkesnė, BXo sankaba kieta, o mamukas net kai su juo važinėjo, nemokėjo naudotis, o dabar įpratęs prie minkštos limuzininės sankabos, šniūras toks trumpas nieko neamortizuoja, o mamukas nors ir su 10 metų stažu, bet buksyruoja pirmąkart. Net ir po instruktažo, tikėjaus, kad bus baisu, bet beveik nesitampėm. Nutraukėm vienąkart, kai kažkoks atsilupėlis keturiasdešimtmetis dviratininkas su maksimos produktu nusprendė, kad gali išlįsti ant kelio prieš mašiną, kirsdamas gatvę (Leidžiantis nuo Čiurlionio tilto dar gerai prieš Kaunakiemio sankryžą). Nuspaudėm abu stabdį, bet mamukas kai lupo antru bėgiu , tai aš nespėjęs stabdžio atleist ir likau stovėt. Dar iššokau [sioje vietoje buves necenzurinis zodis pasalintas], bet tas nė žodžio neprataręs pabėgo. Nuo MANĘS

O iš mano gerųjų patirčių buvo, kai sėdėjau tempiamajam raudonajam ZXe, penktas bėgis, vairas yra, stabdžių stiprintuvas yra, bet pedalą spaudi - penkių metų rūdys valosi, o apie stabdymą net negalvoja. Du ar tris kartus šniūrą nutraukėm (jie susiūti būna, tai užrišus jau pradeda laikyt), vienąkart tiesiai prie policajų (be TA ir draudimo), tpfu tpfu.
Kadais tempė mane antram golfe su kiaurom grindim, nesisukančiu motoru, be suvedimo ir šiek tiek stabdžių - per ledą, septyniolikinis buvau, ant žvyro ar kiemuose tai tampytas, bet kai Basanavičiaus-Taikos sankryžoj trūksta sutrūnijęs šniūras ir pro šalį važiuojant policajam reikia lipt lauk, staumt iš sankryžos ir rišt šniūrą, tikrai noris į kelnes dėt.
Kas čia darosi, įprasiu įstatymą pažeidinėt. Per pastarąjį pusmetį daugiau kilometrų prasukau nelegaliai, nei normaliai. 3700km be draudimo, paskui keli geri reisai su toninėm perkrautom priekabom, paskui keli šimtai km su išregistruotu ZX, paskui dar 3000km be TA, o kaip desertui 3000km su man negaliojančiu draudimu (jei avarija - regresas), iš kurių pusė - tempiant man draudžiamą tempti priekabą. Bliambaaa.......
Gerai, kad Lietuvoj dar leidžia ant šniūro tempti, daug kur nebegalima...
Bet esu girdėjęs atvejį, kai kažkur buksyruojamasis įkalė ir draudimas pasiėmė regresą, nes išmatavo šniūrą ir buvo per trumpas.