TNT rašė:
>>proffanas,o pirminis slifavimas su kuo atliekamas?
Glaspopieriu, bratka... Jei įbrėžimai dideli, pradedi nuo nr80 (visvien siūlyčiau pradėti nuo 150-užtruksi dukart ilgiau, bet nepaliksi variantų "kreiviems veidrodžiams"), o baigti nr3000; su maždaug 1,5-2.0 žingsniu... Ir kuo mažesnis tarpas-tuo geresnis galutinis rezultatas. T.y po nr150 gali eiti ir nr 300, bet geriau nr240... Ir taip iki nr3000. Kanifolija/bitumas, kurių mišinį teks daryti pačiam (pardavime nebūna), seka tik po to.
Jei vis dar atrodo, kad per tas kelias paras (ar savaites-jei pradėti be reikiamos patirties ir įrangos), kurios bus sugaištos šlifavimui/poliravimui, nesugebėtum užsidirbti pinigų naujam stiklui ar bent jau sumokėti už šitą darbą meistrams-galiu atsiųsti detalią stiklinių teleskopų veidrodžių (itin tikslaus instrumento) paviršiaus paruošimo instrukciją rusų kalba... PDF'as didelis, ir jei nekerti techninėje rusų kalboje-sugaiši dar savaitę, kol tiksliai išsiversi.
Šiaip siūlyčiau pasiieškoti angliškų (spėju-angliškai kerti geriau nei rusiškai) stiklo poliravimo aprašymų per google-kai ieškojau man ir mano turimai įrangai tinkamos metodikos, jų buvau radęs ne vieną, ir visos buvo skirtingos
Mano variantas leidžia apsieiti be jokių polirolių ("sausas" metodas), bet tam jau turi būti "atmušta" ranka ir pažįstamos medžiagos, su kuriomis dirbi. Eiliniam, servisuose naudojamam variantui labiau tiktų
liukos siūlytas variantas su poliroliais ir kreivais veidrodžiais...