WWW.CITRINA.LT diskusijų forumas

Jaukiausia palata visiems citroligoniams
Dabar yra Geg 12 2025, 16:40

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 1011 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 39 40 41 42 43 ELLIPSIS 68 Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: Kov 02 2013, 03:30 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

liuka rašė:
Tadai,as kalbu rimtai.dziauguos kad valdžia neklauso vyrkavimu ir toliau suka valstybe i Vakarus.visi norime gyvent kaip vakaru burzujai,o elgiames ir mastom kaip sovietiai runkeliai.ir atsakyk-ar katalizatoriaus iškastravimas,padangu nuavimas ir t.t. Nera to runkelizmo pavyzdziai?

Kad runkelizmas, tai faktas.
Bet aš kalbu apie kitą pusę, kurią tokie potvarkiai irgi paliečia - ne urodiją, o paprastus žmones.

Ne bausti ir griežtinti, o auklėti reiktų.
Sakyčiau, kad čia sovietmečio bėda, o pastarojo laiko - neprižiūrima ir tų pačių sovietmečio žmonių įtakojama, užaugo šviežia runkelių karta. Jie pasiėmė blogąsias sovietmečio ir blogąsias laisvės savybes, ir beveik jokių gerųjų. Ją bando dabar auklėti ne auklėjimu, o bausmėmis. Nu pvz: Durnam kai trenkia per galvą, jis supranta, kas negerai, ir už ką? Juk nelabai, pasikrapšto galvą - skauda ir tiek... :roll:
O kiek nedurnų dabar pas mus? Gal kokia 10proc? Daugiau/mažiau?

Man labai patiko, kai kažkada buvo laida per Lietuvos televiziją, kažkas maždaug protų mūšio lygyje. Buvo ten kažkoks televizijos veikėjas, Jaunius ar pan; dvyliktokė būsima medicinos studentė ir pagal atranką patekęs penkiasdešimtmetis statybininkas, iš veido gerai pageriantis. Atsakė kukliai visus klausimus, laimėjo, ir išėjo. O tie ten visą žaidimą šokinėjo ir rodėsi, bet kaip nežino, taip nežino. Dabar vidutinį dvidešimtmetį paimkit, kad ir studentą, paklauskit ko nors - nežino net, kaip žodžius KEULĖ ar GAIJDYS parašyt.

Nu pasakykit, ar taip jau galvą skauda ir važiuot trukdo ir pastoviai rizikuot gyvybe verčia mūsų keliuose tos senos netvarkingos mašinos? Man tai daug labiau balvonai vairuotojai su apynaujais bolidais arba poniutės su džipais smegenus suka, kur mato tik į priekį, pasitiki savim ir su šypsena žvelgdamos į kelią: AŠ VAIRUOJU, AŠ VAIRUOJU. Šiandien vos į betonvežę neatsitrenkiau, kai strojitelius nusprendė, kad nori nesivilkti ir lenkti troleibusą, nesvarbu, kad antra juosta BXas su krauta priekaba važiuoja dvigubai greičiau. Tegul iš tos betonvežės juodas dūmelis eitų, jei nebūtų buvus nauja - man nesvarbu - aš ir mano vaikai, anūkai ar proanūkiai nuo to tikrai nenumirs, bent jei į ją neatsitrenksiu. Taip kasdieną bent po porą avarinių situacijų vien dėl kvailių, tik dėl lengvų mašinų ne taip baisu, o į betonvežę nesinori.

Lietuvoj, kiek teko važiuot, baisiausi keliai visoj ES (bent jau miestuose, magistraliniai dar dar..), o pinigiai investuojami į kažkokias TA naujoves, ekspertų ruošimus, ir realiai - pakartotinių apžiūrių didesnį kiekį. Ispanijoj tokių kledarų su visais tvarkingais popieriais ir savo ar ne savo chodu praeita TA mačiau, kad čia Lietuvoj į gatves nebeišlenda, nes net už pinigus ir per pažįstamus TA neduoda, bet jie net ir su mirusiais šarnyrais nesulūžta, nes važiuoklė nuolat nedirba smūginių apkrovų rėžimais. Ir nereikia kalbėt apie nuo Lietuvos iki Gibraltaro, už pinigus visur padaro.

Aš nesiskundžiu, todėl nereikia ant manęs ir griežti dantį, nes mano mašinos visas tas TA praeina arba praeis ir aš gan ramus.
Diskutuoju.
Vistiek abydnoka, kai tvarkingas automobilis nepraeina TA, nes netinkamai jai pasiruošei ir neprivertei jo apžiūros metu dirbti nestandartiniu rėžimu (kad ir dėl to pačio pravaikymo, žaidimų su alyvom ir t.t.)

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96
Ex: 3BX, 2ZX, C5 I, Xantia, Audi 80

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 02 2013, 13:09 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

dimukaz rašė:
nepraeini is pirmo karto, tai antra karta vaziuoji kur nors uz miesto ribu, dedi i tech pasa kokius 200 pinigu ir pasakai kad be grazos ir patikekit bus jums technine apziura ateinantiems 2 metam... mano istorija tokia... auto citroen c4.... pernai vasara, vaziuoju i vilniu ir galvoju reik uzvaziuot i TA vistiek liko 2 savaites... auto be trukumu, tik atejo laikas dumui... ir ka galvojat? 9.99 zodziu max ir nedave naujos TA... tipo sako varikliui ragai... as jam ir sakau, tau gal su galva negerai??? as vazineju i anglus ir atgal, motoras traukos turi belekiek, kuro valgo normaliai(5-6 vidurkis) tepalo kokiems 20k max 0,5 litro truksta(niekeda nedapilu, nes laikas keist nauju)...beje pries 3 metus kai variau, dumas buvo 0.01...

Is principo neduodu kysio (geriau kam naudingesniui panaudoti) ir man tai nepatinka. Todel ir mase atseit "Geru" auto, kurie tikrai verti buti nubausti. O dumingumo rodikliai pries 2 metus buvo sie: rezult.0,00/12,0, riba <2,5/<66. Net netikejo, kaip cia dabar dyzelis nedumija, nesmirdi :roll: :lol: O dabar pagrindinai vazinejant "importiniu", retkarciais papildant vietiniu kuru: 1 matavimas - 0,72, riba <3,00. Tikiu, jei buciau kokioj Francioj ar Niemieczynoj, ankstesni rodikliai butu artimesni. :wink:

'07 Peugot 307 SW HDi 135
AM/FM Canva 278 ASQ Farun JBA 230 - 66

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 02 2013, 14:01 
Atsijungęs
Plepys

bardakasbx rašė:
dimukaz rašė:
nepraeini is pirmo karto, tai antra karta vaziuoji kur nors uz miesto ribu, dedi i tech pasa kokius 200 pinigu ir pasakai kad be grazos ir patikekit bus jums technine apziura ateinantiems 2 metam... mano istorija tokia... auto citroen c4.... pernai vasara, vaziuoju i vilniu ir galvoju reik uzvaziuot i TA vistiek liko 2 savaites... auto be trukumu, tik atejo laikas dumui... ir ka galvojat? 9.99 zodziu max ir nedave naujos TA... tipo sako varikliui ragai... as jam ir sakau, tau gal su galva negerai??? as vazineju i anglus ir atgal, motoras traukos turi belekiek, kuro valgo normaliai(5-6 vidurkis) tepalo kokiems 20k max 0,5 litro truksta(niekeda nedapilu, nes laikas keist nauju)...beje pries 3 metus kai variau, dumas buvo 0.01...

Is principo neduodu kysio (geriau kam naudingesniui panaudoti) ir man tai nepatinka. Todel ir mase atseit "Geru" auto, kurie tikrai verti buti nubausti. O dumingumo rodikliai pries 2 metus buvo sie: rezult.0,00/12,0, riba <2,5/<66. Net netikejo, kaip cia dabar dyzelis nedumija, nesmirdi :roll: :lol: O dabar pagrindinai vazinejant "importiniu", retkarciais papildant vietiniu kuru: 1 matavimas - 0,72, riba <3,00. Tikiu, jei buciau kokioj Francioj ar Niemieczynoj, ankstesni rodikliai butu artimesni. :wink:

Del dumingumo , sviesu, stabdziu jokiu kysiai nepades, nes nepraleidzia ne muzikas,o sistema, vat jei kokia skyle prarudijus, kliba trauke, tada praleidzia muzikas.

BX GTi 4x4 1991

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 02 2013, 14:18 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Gerasdviratis rašė:
Del dumingumo , sviesu, stabdziu jokiu kysiai nepades, nes nepraleidzia ne muzikas,o sistema, vat jei kokia skyle prarudijus, kliba trauke, tada praleidzia muzikas.
Klibanti trauke, sakai ? :wink: Nieko panasaus, vakar maciau, kaip naujai TA chebra dirbo - netvarkes normaliai, is gatves atlekes 100% prasvilpsi i antra ar trecia TA kaip fanera, ir tokiu buvo nemazai (save, deja, irgi pridedu).

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 02 2013, 18:32 
Atsijungęs
Plepys

As visada vaziuoju is gatves ir iskart praeinu, tik vat su ziemine masyna zver neaisku-verta tvarkyt ar ne.

BX GTi 4x4 1991

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 02 2013, 21:40 
Atsijungęs
Pastovusis

Del keliu Tadai Latvija pamirsai,vat ten tai keleliai.Ten zvirkeliai geresni nei asfaltai,musiskiai keliai tai ledas paliginus su Latvijos.

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 02 2013, 21:59 
Atsijungęs
Naujokas

patikekit, tie muzikai gali padaryt taip kad parodytu tiek kiek reikia... kur nemoki pinigu i kisene, atsiseda ir iskart taip pradeda smaugt ta motora kad jis pasiruoses issokti. o ten kur jau premija dadeda, tai ten atsargiai ir nesmaugdami gazuoja... kada vaziuosit, tai prisiklausykit...

yra ystatymai, tik tam kad ju laikytis reikia is pradziu sugalvoti apstatymus... visi mes zmones. visi norim gyventi geriau

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 02 2013, 22:12 
Atsijungęs
Senbuvis

lokys11 rašė:
Del keliu Tadai Latvija pamirsai,vat ten tai keleliai.Ten zvirkeliai geresni nei asfaltai,musiskiai keliai tai ledas paliginus su Latvijos.

Tai kad nifigą, ypač po žiemos miestuose galima rasti tokių gatvių, kad pikčiau už duobėtą žvyrkelį. Pradėtu valdininkai vieną kartą dirbti vardan žmonių gerovės, o ne vardan kažkokių Europos reikalavimų. Gatvės duobėtos, o rūpi jiems katalizatoriai, ir visiškai jiem pofig kad iš namų kaminų išlekia žymiai didesni teršalų kiekiai (nes kurenam malkom, kadangi dujų jau senai nebeįperkam)

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 02 2013, 22:13 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Gerasdviratis rašė:
As visada vaziuoju is gatves ir iskart praeinu, tik vat su ziemine masyna zver neaisku-verta tvarkyt ar ne.

Kaip sakiau, neveiks zibintu padeciu reguliatoriai, gali ir skrist, pasitikslink del viso pikto.

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 03 2013, 14:46 
Atsijungęs
Plepys

bardakasbx rašė:
Gerasdviratis rašė:

Kaip sakiau, neveiks zibintu padeciu reguliatoriai, gali ir skrist, pasitikslink del viso pikto.

kaip jie gali veikti, jei anys nuo senumo sutrupeje, tokiu nauju negausi,o senu nesulauzes neisimsi.

BX GTi 4x4 1991

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 03 2013, 14:48 
Atsijungęs
Plepys

As tai pas save kaime be technikines vazinesiu,jei nepraleis,tu faru reguliaturiu is po zemiu neisgimdysiu.Lipdukus galiojancius uzsiklijuosiu ant numerio ir viskas. gi reik masinos zemiu atsivezti, briketu, angliu ar meslo.

BX GTi 4x4 1991

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 03 2013, 15:34 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Dėl reguliatorių nepraleis? Kas čia vėl triedž? :D

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 03 2013, 18:39 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

tadas1991 rašė:
Dėl reguliatorių nepraleis? Kas čia vėl triedž? :D

Cia triedimu nekvepia. Pasistudijuok dabartinius reikalavimus sviesoms, tada zinosi. Man dar 1 karta dar pries kovo 1 sviesu aukscio reguliatorius jau tikrino ir kalbejom apie lempu reguliavimo nuokrypius. Senesniems to neturintiems neaktualu, pas mane fau aukstis reguliuojamas is vidaus. Beje, turintiems sviesines muzikas (apacios, galo, sonai etc.) gali tekti issimontuoti.

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 03 2013, 18:53 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

Nu atleiskit, netikiu, kad tas pats kontrolierius (padalinio vyriausias), kuris man vasaros gale pats patarė visai tuos reguliatorius išamputuot ir padaryt ant paprastų srieginių (kaip BXe), dabar jau kukuos, kad šitam modely wai wai priklauso, tai dabar susirask originalus ir susidėk atgal.
Nebent apie variantą, kai visa sistema arba dalis jos aiškiai yra, bet niekas neveikia? Principe tai reikalinga tokia sistema, kad veždamas lengvu automobiliu bulves arba smėlį, arba pilną galą treninginių ir pilną bagažinę olouz galėtum nusileisti šviesas.
Su hidrauliniu važinėdamas kažkaip ir pamiršti apie tokias nesąmones :D

ZX 92
P406 2.0HDi 99
Suzuki DR650RSE 96

Į viršų
StandartinėParašytas: Kov 03 2013, 19:15 
Atsijungęs
Plepys
Vartotojo avataras

tadas1991 rašė:
Nu atleiskit, netikiu, kad tas pats kontrolierius (padalinio vyriausias), kuris man vasaros gale pats patarė visai tuos reguliatorius išamputuot ir padaryt ant paprastų srieginių (kaip BXe), dabar jau kukuos, kad šitam modely wai wai priklauso, tai dabar susirask originalus ir susidėk atgal.
Nebent apie variantą, kai visa sistema arba dalis jos aiškiai yra, bet niekas neveikia? Principe tai reikalinga tokia sistema, kad veždamas lengvu automobiliu bulves arba smėlį, arba pilną galą treninginių ir pilną bagažinę olouz galėtum nusileisti šviesas.
Su hidrauliniu važinėdamas kažkaip ir pamiršti apie tokias nesąmones :D
Pasiimk naujesne, su navarotais elektroniniais (reguliatoriais, SRS ir pan.), vaziuok ir zinosi, ar tas kontrolierius nuo vidurvasario gudresnis buvo, patardamas viska amputuot, ar pats, viska veikianti turedamas, ramiai praeisi. As sakau kas, kaip man ivyko, o kito reikalas tiketi tuo ar ne.

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 1011 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 ELLIPSIS 39 40 41 42 43 ELLIPSIS 68 Kitas

Visos datos yra Array Etc/GMT-2

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
POWERED_BY
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007