HeLLmiX rašė:
dar klausimukas del C5 III. Tarkim kaip kuro sanaudos automato ir mechano? skiriasi ar jau nebe tie laikai? Automato mesu dar turejes ir kazkaip jo baidausi, yra teke girdeti, kad kuro sanaudos automatam didesnes. Kalbam apie dyzelina

Ir kokia butu geriausia komplektacija variklio automatui ir mechanui optimizuojant kuro sanaudas ir vaziavimo malonuma?

Pas mane 2,0hdi 100kw automatas, vidutines sąnaudos nuvažiavus 25t km ne borto kompo o realios 7,7l/100km. Važinėju ne pensininko režimu, ~30% Vilniaus miestas, ~30% autostrada (140ir daugiau) kita užmiestis. Mano manymu tai normalios sąnaudos, norint taupyt laisvai galima į 7l tilpt, kas tokio dydžio mašinai manau normalu. Bet aš kalbu apie realias sąnaudas, ne pasakas kurias rodo kitų markiu super duper eco triper borto kompai.
Malonumas irgi su automatu važinėt man daug didesnis nei makaluot irklu (ypač kamštyje), o ir salonas daug geriau C5 III su automatu atrodo nei mechanines, pati rankenėlė automato daug gražesnė ir puikiai įsikomponuoja nei mechanines burbulas baisus.
C5 yra komfortiška mašina, o automatinė dėžė yra vienas iš komforto elemento.
Aš jokių minusų nematau atomate. O laikui einant genda visos, tiek mechanine jei reiks sankabą ar dėžę remontuot kainuos nemažai, tiek automatą.

C5 BVA Tourer `08 2,0 HDI 100kW Black Pearl