Bardakai, kaip nustatėt, kad jis naudotas?
Aš lenkiškai nemoku, bet ir nemokėdamas suprantu, kad nowa reiškia naujas, o google translate nowa nagrzewnica verčia kaip "naujas radiatorius".
Ir iš fotkės panašesnis į naują, tik be dėžutės laikytą lentynoje, negu į naudotą.
O už papasakojimą apie pirkimą ačiū, daug aiškesnis vaizdas, gaila į užsienį siųst neapsiima. Man atrodo, kad kažkada ir buvau skaitęs jūsų su deimantuku kelionės į Lenkiją apsipirkti istoriją, netgi su fotkėmis

Pagalba būtent tam ir reikalinga, kad susisiekti ir suderinti būt galima. Nes į piečiau ir vakariau drąsiai skambini ir bandai kalbėti angliškai ar bandai prisimint palaužyt liežuvį vokiškai ar ispaniškai. Bet į Lenkiją dar ne taip drąsu, ant vyresnio pataikius juk situacija ta pati, kaip Lietuvoje

Na, šiandien iš Saulyno gavom sausą gražų pečiuką, 3 metais jaunesnį (buvo 88tų, įdėjau 91mų), tai lyg ir sausa, ir šildo, bet toliau jau matysis po kelių dienų ar savaičių.
Bet kuriuo atveju, net jeigu Sauliui ir nebereikės (bet iš jo minčių supratau, kad reikės), už tokią kainą aš ir pats tą pečiuką iš lenkų paimčiau, jei jis naujas. Jei žmonės sutiktų atsiųsti kažkur į pasienį (Suvalkus, Augustavą ar pan.), būtų galima net ir pakeliui paimti, važiuojant mėnesio gale.
Beje, priėjimas prie pečkiaus tai pasakiškas:
1. Atsidarom viršutinį bardačioką:
Keturi plastikiniai kaištukai palei bardačioko viršų, du varžteliai kryžminiai dugne - išimam viršutinį bardačioką.
2. Atsidarom apatinį bardačioką, du varžtelius atsukę nuimam bardačioko apatinį-stalčių dėžę, tuomet po tuo stalčium išnyra dar trys varžteliai. Atsukam juos ir atsukam tris varžtelius bardačioko viršuje (vienas spynelės fiksatoriuje, nepraleidžiam) ir tuomet du variantai pagal komplektaciją:
a. Nėra bardačioko apšvietimo, o vietoj lempuko ir mygtuko - skylės arba zagluškės - tiesiog traukiam į save.
b. Yra bardačioko apšvietimas. Nuo lempuko siūlau laidų neatjunginėti, nes tas lempukas labai trapus ir mėgstantis lūžti būtent atjunginėjant laidus. Paprasčiausiai iškabinam visą lempuką, nuspaudę jo klipsiuką ir pasukę lempuką visu laidu ištraukiam iš bardačioko. Nuo mygtuko laidai atsijungia paprastai.
3. Pečiukas nuo temperatūrinio bloko atsisuka vienu 7mm varžteliu ir jį laiko dar keturi fiksatoriai. Jei kokį vieną ar porą nulaušim - nieko tokio. Iš esmės, nei jei ir visus nulaušim, irgi nieko tokio, nes palikta vieta ir dar vienam varžteliui įsukti, tai be fiksatorių pilnai užtektų ir varžtelių laikymo. Nuo sklendės bloko atsisuka keturi varžteliai irgi 7mmm.
Iš apačios atsisuka vienas 10mm varžtelis, prilaikantis sklendžių bloką savo vietoje. Jį atsukus, sklendė truputį pralaisvėja. Aš dar atsijungiau kelias sklendžių traukutes, kad būtų daugiau laisvės ir nieko nesulaužyčiau.
4. Kaip ir pasiruošta traukti pečiuką, bet čia ir yra visas niuansas. Sklendė stovi tokiu kampu, kad labai nepatogiai prilaiko tą pečiuką nuo ištraukimo. O patraukti sklendę į priekį - keblu, kadangi vamzdžių sandarinimo su kėbulu guma suprojektuota taip, kad ji išsitraukia vidun, o ne išorėn. Taigi, į priekį nenori stumtis (šiek tiek pasistumia iš gumos minkštumo). Senieji meistrai gal ten turi atidirbę kokią kitą techniką, bet aš išėmiau ir įdėjau tiesiog truputį paprievartavęs.